Με έξοδα του ελληνικού κράτους θα μένουν στην Ελλάδα όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον κορoνοϊό

1/6/2020 22:10    τι ανακοίνωσε ο Πέτσας
Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επωμιστεί το κόστος για όσους τουρίστες βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό ερχόμενοι στην Ελλάδα. Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σταθερά και μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας» είπε αρχικά ο κ. Πέτσας σύμφωνα με το iefimerida και εξήγησε ότι «η έγκυρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση, η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αυτής αντιμετώπισης».

Πέτσας: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά»

«Φροντίζουμε αυτό το καλοκαίρι η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά – μακάρι και κανένα- καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι στις χώρες της Ευρώπης από όπου περιμένουμε τουριστικές ροές, συντονίζονται προς τα κάτω».

Ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε δε πως τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με κόστος που θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο.

Και η Κύπρος θα εφαρμόσει το μοντέλο

Αντίστοιχη κίνηση έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και η Κύπρος η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καλύψει πλήρως το κόστος διαμονής, διατροφής και νοσηλείας σε όσους τουρίστες διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο νησί - καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Το μόνο που δεν θα καλύπτεται είναι τα έξοδα μεταφοράς από την Κύπρο στον τόπο μόνιμης κατοικίας, κάτι ωστόσο λογικό αφού όποιος έρχεται για διακοπές στο νησί είναι λογικό να έχει κλεισμένη πτήση επιστροφής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει από την Κυπριακή Κυβέρνηση, θα γίνεται τυχαία δειγματοληπτική διενέργεια τεστ κατά την άφιξη των τουριστών στην Κύπρο και το κόστος θα το επωμίζεται η Δημοκρατία. Σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος διαμονής, διατροφής και ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης κάποιου ασθενή, ενώ ο ασθενής θα πρέπει από την πλευρά του να καλύψει μόνο το κόστος επαναπατρισμού.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

08:22 22/9/2017

Ημέρα Μετακινήσεων

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά

08:19 22/9/2017

22 Σεπτεμβρίου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

ΜΕΤΡΟ: Μονοδρομείται η Εγνατία, κλείνει για δύο χρόνια η Βενιζέλου

08:13 22/9/2017

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου»

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Διώροφο σχολικό λεωφορείο πήρε φωτιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη

16:43 21/9/2017

πριν από λίγο

Γονείς επιστρέφουν στο Υπ. Παιδείας τους Φακέλους των Θρησκευτικών

Γονείς επιστρέφουν στο Υπ. Παιδείας τους Φακέλους των Θρησκευτικών

13:40 21/9/2017

Δεν εμπνέουν την Ορθόδοξη πίστη

Ολες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

Ολες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

13:31 21/9/2017

Τι γίνεται με τα κοινόχρηστα

Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος''

Tα Σκόπια θα αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους από ''Μέγας Αλέξανδρος''

13:00 21/9/2017

η πολιτική κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται

Αλλαζει ο χάρτης των υγειονομικών περιφερειών

Αλλαζει ο χάρτης των υγειονομικών περιφερειών

09:51 21/9/2017

Σε ποια Υγειονομική Περιφέρεια θα υπάγονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης;

Στα 10 ευρώ το πακέτο τα τσιγάρα στη Γαλλία

Στα 10 ευρώ το πακέτο τα τσιγάρα στη Γαλλία

09:44 21/9/2017

έως το 2020

Αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν 2η φορά υπό την επήρεια αλκοόλ

Αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν 2η φορά υπό την επήρεια αλκοόλ

09:39 21/9/2017

οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Κλασικά Έπιπλα