Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

04:02 9/11/2017

Στο 6ο δημοτικό Αλίμου

Παίρνει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας!

Παίρνει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας!

03:44 9/11/2017

Για πρώτη φορά από την ημέρα της προφυλάκισής του

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη [εικόνες]

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη [εικόνες]

03:28 9/11/2017

ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 25 ΕΥΡΩ

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Προβολή Βίντεο

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Προβολή Βίντεο "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος"

03:24 9/11/2017

στο ΠΡΟΚΟΠΕΙΟ

Γονείς και παιδιά δωρεάν στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τις 13 Νοεμβρίου

Γονείς και παιδιά δωρεάν στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τις 13 Νοεμβρίου

03:17 9/11/2017

για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

03:13 9/11/2017

9 Νοεμβρίου

Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

03:06 9/11/2017

International Day Against Fascism and Antisemitism

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου

Εορτή του Αγίου Νεκταρίου

03:04 9/11/2017

9 Νοεμβρίου

 Σε δίκη Μαρινάκης και άλλοι 27 για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο!

Σε δίκη Μαρινάκης και άλλοι 27 για τα «στημένα» στο ποδόσφαιρο!

05:14 8/11/2017

Συμβούλιο Εφετών Αθηνών

Σοκάρει η εξέλιξη για τον νεκρό άνδρα στην Ποτίδαια Χαλκιδικής

Σοκάρει η εξέλιξη για τον νεκρό άνδρα στην Ποτίδαια Χαλκιδικής

05:10 8/11/2017

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος

Κλασικά Έπιπλα