«Καρναβάλι Θεσσαλονίκης»: Αποκριάτικη Καρναβαλική Παρέλαση 2025 στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης

20/1/2025 12:16    Σάββατο 22/2
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρναβάλι Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 2η χρονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τη μεγάλη αποκριάτικη καρναβαλική παρέλαση, με την ελεύθερη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν προς τα τέλη Φεβρουαρίου του 2025 επί της οδού Ι. Τσιμισκή, με τη συμμετοχή καρναβαλικών γκρουπ και θεματολογίες, που αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη Θεσσαλονίκη.

“Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δούμε λοιπόν να… παρελαύνουν συμπολίτες μας ντυμένοι με δυνατά… brandname της πόλης όπως, πιτόγυρα, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τρίγωνα Πανοράματος. Φυσικά δε λείπουν και οι κλασσικές αποκριάτικες επιλογές όπως τραπουλόχαρτα, κοκκινοσκουφίτσες, εμίρηδες, στρουμφάκια, ντόνατς, κ.α.”

Περισσότερες Πληροφορίες
Η Θεσσαλονίκη το 2024 και μετά από σχεδόν 60 χρόνια έβαλε ξανά στην καθημερινότητά της πόλης τα καρναβάλια με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τέσσερα άτομα αλλά κατάφερε να «αγκαλιαστεί» από χιλιάδες στα social media αρχικά και στη συνέχεια από όλους όσους έλαβαν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση.

Μέσα σε ενάμιση μήνα η «σπίθα» κατάφερε να γίνει «φλόγα» και να μπουν οι βάσεις προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει έναν αποκριάτικο θεσμό που η αλήθεια είναι ότι της έλειπε από την πόλη..

Όπως συνέβη πέρσι, έτσι και φέτος, η καρναβαλική παρέλαση για το 2025 αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα την 22/02/2025 (με μικρό ενδεχόμενο την 23/02/2025).

Το αρχικό ραντεβού να δίνεται στην παραλία Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) και εν συνεχεία να διεξαχθεί η αποκριάτικη πορεία στην «καρδιά» της πόλης μέσω της Τσιμισκή που θα γεμίσει με όμορφες και ευφάνταστες στολές, μάσκες, χρώματα και ήχους.

Ο λόγος του να διεξαχθεί και φέτος η παρέλαση το Σάββατο μετά την Τσικνοπέμπτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι διοργανωτές αφενός θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι όλες οι εκδηλώσεις στους κατεξοχήν αποκριάτικους προορισμούς της χώρας πραγματοποιούνται την Κυριακή πριν την Καθαρά Δευτέρα, αφετέρου για να δώσουν χαρά στους Θεσσαλονικείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα μέρη αυτά, αλλά θέλουν να μπουν στο κλίμα των ημερών κάνοντας τη βόλτα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ανταπόκριση που υπήρξε στο περσινό αυθόρμητο κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω των social media οδήγησε τους διοργανωτές στο να προχωρήσουν στην δημιουργία του πρώτου Πολιτιστικού Συλλόγου “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης”.

Έτσι «γεννήθηκε» ο πρώτος Πολιτιστικός Σύλλογος που «τρέχει» από πέρσι σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης την προετοιμασία για την καρναβαλική παρέλαση καθώς και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της διοργάνωσης για του 2025, αλλά και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν όλα στην εντέλεια μέσα από τη συνεργασία των διοργανωτών με τους τοπικούς φορείς..


Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι ο πολιτιστικός σύλλογος «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης» δεν ασχολείται μόνο με την αποκριάτικη παρέλαση του 2025 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να επιδείξει ένα σημαντικό κοινωνικό έργο στηρίζοντας εμπράκτως κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Άλλωστε, στόχος της ομάδας είναι να χαρίσει μια ανάσα χαράς στους Θεσσαλονικείς, να δει τα πρόσωπα των συμπολιτών μας να χαμογελούν και να τους δώσει τη δυνατότητα να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις έννοιες που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

Και αυτό το πέτυχαν και με το παραπάνω την περασμένη χρονιά και θέλουν να το επαναλάβουν και φέτος με την καρναβαλική παρέλαση καλώντας όλους τους Θεσσαλονικείς να γίνουν μια μεγάλη αποκριάτικη παρέα..

Οι συμμετοχές στα θεματικά γκρούπ για το 2025 έχουν ανοίξει, οι καρναβαλικές ομάδες έχουν συσταθεί, με την τελική λίστα να κατατίθεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μόλις ολοκληρωθεί.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα δούμε λοιπόν να… παρελαύνουν συμπολίτες μας ντυμένοι με δυνατά… brandname της πόλης όπως, πιτόγυρα, κουλούρια Θεσσαλονίκης, τρίγωνα Πανοράματος. Φυσικά δε λείπουν και οι κλασσικές αποκριάτικες επιλογές όπως τραπουλόχαρτα, κοκκινοσκουφίτσες, εμίρηδες, στρουμφάκια, ντόνατς, κ.α.

Και φυσικά θα υπάρχουν πολλοί που βρεθούν αυθόρμητα εκείνη την ήμερα στην καρναβαλική παρέλαση με τις δικές τους αποκριάτικες στολές.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε και κάποιους που θα πάρουν έμπνευση από το Μετρό και θα την αποτυπώσουν σε κάποια στολή που θα φορέσουν, όπως άλλωστε συνέβη και πέρσι..

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης”

Πολιτιστικός Σύλλογος «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης»

Το ΔΣ του συλλόγου, απαρτίζεται από:

Πρόεδρος: Σταματία Άϊτα
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Λάππας
Γεν. Γραμματέας: Μανουέλ Αλεξάνδρε
Ταμίας: Βασίλειος Παπαδημητρίου
Μέλος: Παύλος Ραγκάτσης
Μέλος: Δήμητρα Βουτσά
Μέλος: Σταύρος Μάμαλης
Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καρναβάλι Θεσσαλονίκης”
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει απευθείας πτήσεις για το Κατάρ!

Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει απευθείας πτήσεις για το Κατάρ!

04:32 9/11/2017

Η σύνδεση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Ρόδο

Νέο είδος εντόμου ανακαλύφθηκε στην Ρόδο

04:24 9/11/2017

στη Κοιλάδα των Πεταλούδων

Καλαμαριά - Mίσθωση έργου με ιατρό γενικής ιατρικής και ορθοπεδικό

Καλαμαριά - Mίσθωση έργου με ιατρό γενικής ιατρικής και ορθοπεδικό

04:20 9/11/2017

για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.Π.Α. & Α.Π.Η.

Προμήθεια εξαρτημάτων για τις ανάγκες των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου Καλαμαριάς

Προμήθεια εξαρτημάτων για τις ανάγκες των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου Καλαμαριάς

04:17 9/11/2017

γραφείο προμηθειών

Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν

Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν

04:09 9/11/2017

Βρίσκεται σε απόσταση 12,8 δισ. ετών φωτός

Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

04:02 9/11/2017

Στο 6ο δημοτικό Αλίμου

Παίρνει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας!

Παίρνει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας!

03:44 9/11/2017

Για πρώτη φορά από την ημέρα της προφυλάκισής του

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη [εικόνες]

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη [εικόνες]

03:28 9/11/2017

ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 25 ΕΥΡΩ

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Προβολή Βίντεο

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Προβολή Βίντεο "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος"

03:24 9/11/2017

στο ΠΡΟΚΟΠΕΙΟ

Γονείς και παιδιά δωρεάν στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τις 13 Νοεμβρίου

Γονείς και παιδιά δωρεάν στους αρχαιολογικούς χώρους μέχρι τις 13 Νοεμβρίου

03:17 9/11/2017

για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Κλασικά Έπιπλα