Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμαριάς και ΑΠΘ για την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμαριάς

20/1/2025 11:18    Ένα σημαντικό βήμα για την διαμόρφωση και την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας
Ένα σημαντικό βήμα για την διαμόρφωση και την ανάπτυξη της τουριστικής ταυτότητας της Καλαμαριάς και την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων όπως είναι η θάλασσα, η γαστρονομία, ο ναυταθλητισμός, η προσφυγική της ταυτότητα και οι τοποθεσίες φυσικού κάλλους προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμαριάς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, η Δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου και η Καθηγήτρια του ΑΠΘ και Διευθύντρια του ΔΠΜΣ, Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου.

Η πρωτοβουλία αυτή, που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς για την συνεργασία και την σύνδεση της πόλης με τα Πανεπιστήμια, στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας με την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από τις δύο πλευρές θα διαμορφώνονται σε δράσεις τουρισμού, αλλά και περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, ενώ το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει πενταετή ισχύ.

«Η συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και η αξιοποίηση του σπουδαίου επιστημονικού προσωπικού τους είναι υψηλής σπουδαιότητας για τη δημοτική αρχή και θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας. Η υπογραφή του Μνημονίου αυτού που αφορά το τουριστικό προϊόν και την τουριστική πολιτική του Δήμου μας ειδικά ενόψει και της λειτουργίας του Μετρό, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς και πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει καθοριστικά για το μέλλον της Καλαμαριάς» τόνισε η κ. Αράπογλου. Από την πλευρά της η κ. Ανδρεοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνεργασία αυτή αλλά και για την εμπιστοσύνη του Δήμου Καλαμαριάς στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, τονίζοντας ότι το εύρος των επιστημονικών αντικειμένων που υπηρετεί το Τμήμα, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά χρήσιμες μελέτες για την Καλαμαριά σε ζητήματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Σχηματίζεται «Task Force» για την αναχαίτιση τουρκικών γεωτρήσεων στην υφαλοκρηπίδα

Σχηματίζεται «Task Force» για την αναχαίτιση τουρκικών γεωτρήσεων στην υφαλοκρηπίδα

18:24 12/5/2018

ΥΠΕΘΑ

Στις 25 Μαΐου αλλάζουν όλα για τα προσωπικά online δεδομένα

Στις 25 Μαΐου αλλάζουν όλα για τα προσωπικά online δεδομένα

18:21 12/5/2018

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό είναι το πλαίσιο συμφωνίας που κατέθεσαν τα Σκόπια για το ονοματολογικό

Αυτό είναι το πλαίσιο συμφωνίας που κατέθεσαν τα Σκόπια για το ονοματολογικό

18:12 12/5/2018

στις 17 Μαΐου θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ

Κλείνουν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

Κλείνουν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

17:54 12/5/2018

μεχρι ποτε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις

Ρύθμιση δασικών αυθαιρέτων - Πότε αναμένεται ο νέος νόμος

Ρύθμιση δασικών αυθαιρέτων - Πότε αναμένεται ο νέος νόμος

17:40 12/5/2018

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ

Αγίου Πνεύματος: Πως αμείβεται και για ποιους εργαζόμενους είναι αργία

Αγίου Πνεύματος: Πως αμείβεται και για ποιους εργαζόμενους είναι αργία

17:39 12/5/2018

Πότε «πέφτει» φέτος

Η Μητρόπολη Καλαμαριάς πραγματοποιεί περίπλου στο Θερμαϊκό

Η Μητρόπολη Καλαμαριάς πραγματοποιεί περίπλου στο Θερμαϊκό

22:19 11/5/2018

Τριτη 22 -5-2018

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

22:15 11/5/2018

Σάββατο 12/5

Έρχονται νέες διασταυρώσεις για τους κατόχους ΙΧ

Έρχονται νέες διασταυρώσεις για τους κατόχους ΙΧ

17:02 11/5/2018

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

«Κολλημένοι» στην τηλεόραση και τον υπολογιστή οι Έλληνες

«Κολλημένοι» στην τηλεόραση και τον υπολογιστή οι Έλληνες

16:13 11/5/2018

Eurostat

Κλασικά Έπιπλα