Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

29/5/2025 11:31    Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού
Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, την οδό Νικολάου Πλαστήρα, από την οδό Χηλής έως την οδό Μιαούλη, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Συνεργεία του Δήμου με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα εργάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών που βρίσκονται εκατέρωθεν του παραλιακού δρόμου της πόλης, με νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ιστορικών φωτιστικών, που επί δεκαετίες, με την υψηλή αισθητική αξία τους, έδιναν φως ευρωπαϊκής πόλης στην Καλαμαριά, ήταν επιβεβλημένη. Παρά την άριστη ποιότητα των υλικών τους, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν περισσότερο στη φθορά του χρόνου και των φυσικών φαινομένων, ενώ επιτακτική είναι και η ανάγκη της εποχής για υλικά και εξοπλισμό φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο ενεργοβόρα.

Με την αντικατάσταση των φωτιστικών στους ιστούς φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, υπάρχει άπλετο και διαυγές φως, επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι και επιχειρηματίες στον πιο εμβληματικό δρόμο της πόλης, ενώ μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα αυξάνεται η αποδοτικότητα του φωτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων στο πάρκο Μ. Αλεξιάδη και στην ευρύτερη περιοχή «Πευκάκια» της Αρετσούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δύο παιδικές χαρές της περιοχής, αναβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο και ενισχύοντας την ασφάλεια παιδιών, κατοίκων και επισκεπτών.

Ο νέος φωτισμός στην οδό Πλαστήρα είναι μία παρέμβαση ουσίας και συμβολισμού, σε μια περιοχή-σημείο αναφοράς για την πόλη που είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.

Τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο είναι πολλά και οι προκλήσεις για την ανάταξή του μεγάλες. Το παραλιακό μέτωπο αποτελεί σύμβολο για την Καλαμαριά, έναν χώρο με δυναμικότητα και ιστορία, που για χρόνια είχε μείνει στο περιθώριο. Η διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται να συνεχίσει με παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αλλά και με δράσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια της πόλης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο

Καλαμαριά - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό παντοπωλείο

14:22 13/6/2018

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Σύλληψη 48χρονου στην Καλαμαριά

Σύλληψη 48χρονου στην Καλαμαριά

14:19 13/6/2018

Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς

Χορωδίες στην παραλία Θεσσαλονίκης σήμερα Τετάρτη

Χορωδίες στην παραλία Θεσσαλονίκης σήμερα Τετάρτη

02:14 13/6/2018

Είσοδος ελεύθερη

Καραμπόλα 5 οχημάτων στη Μουδανιών

Καραμπόλα 5 οχημάτων στη Μουδανιών

02:10 13/6/2018

Στο νοσοκομείο γυναίκα και 2 ανήλικα

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα λειτουργιών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

Καλαμαριά - Το πρόγραμμα λειτουργιών του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

01:35 13/6/2018

Καθεδρικός Ναος

Σήμερα τα εγκαίνια της αιμοδοσίας του Αγίου Παύλου

Σήμερα τα εγκαίνια της αιμοδοσίας του Αγίου Παύλου

01:23 13/6/2018

13 Ιουνίου

Οι εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλαμαριάς σήμερα Τετάρτη

Οι εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλαμαριάς σήμερα Τετάρτη

01:20 13/6/2018

13 Ιουνίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τετάρτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τετάρτη

00:44 13/6/2018

13 Ιουνίου

Το πρώτο γενετικό τεστ σάλιου για τον καρκίνο του προστάτη

Το πρώτο γενετικό τεστ σάλιου για τον καρκίνο του προστάτη

00:39 13/6/2018

Υπό δοκιμή

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά ανακύκλωση και θα δίνει τα έσοδα σε ορφανά παιδιά

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά ανακύκλωση και θα δίνει τα έσοδα σε ορφανά παιδιά

00:34 13/6/2018

παρουσίαση του προγράμματος

Κλασικά Έπιπλα