Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

29/5/2025 11:31    Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού
Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, την οδό Νικολάου Πλαστήρα, από την οδό Χηλής έως την οδό Μιαούλη, προχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Συνεργεία του Δήμου με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα εργάστηκαν εντατικά τις προηγούμενες ημέρες για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών που βρίσκονται εκατέρωθεν του παραλιακού δρόμου της πόλης, με νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ιστορικών φωτιστικών, που επί δεκαετίες, με την υψηλή αισθητική αξία τους, έδιναν φως ευρωπαϊκής πόλης στην Καλαμαριά, ήταν επιβεβλημένη. Παρά την άριστη ποιότητα των υλικών τους, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν περισσότερο στη φθορά του χρόνου και των φυσικών φαινομένων, ενώ επιτακτική είναι και η ανάγκη της εποχής για υλικά και εξοπλισμό φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο ενεργοβόρα.

Με την αντικατάσταση των φωτιστικών στους ιστούς φωτισμού στην παραλιακή οδό της Καλαμαριάς, υπάρχει άπλετο και διαυγές φως, επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κάτοικοι και επιχειρηματίες στον πιο εμβληματικό δρόμο της πόλης, ενώ μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα αυξάνεται η αποδοτικότητα του φωτισμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων στο πάρκο Μ. Αλεξιάδη και στην ευρύτερη περιοχή «Πευκάκια» της Αρετσούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δύο παιδικές χαρές της περιοχής, αναβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο και ενισχύοντας την ασφάλεια παιδιών, κατοίκων και επισκεπτών.

Ο νέος φωτισμός στην οδό Πλαστήρα είναι μία παρέμβαση ουσίας και συμβολισμού, σε μια περιοχή-σημείο αναφοράς για την πόλη που είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.

Τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο είναι πολλά και οι προκλήσεις για την ανάταξή του μεγάλες. Το παραλιακό μέτωπο αποτελεί σύμβολο για την Καλαμαριά, έναν χώρο με δυναμικότητα και ιστορία, που για χρόνια είχε μείνει στο περιθώριο. Η διοίκηση του Δήμου δεσμεύεται να συνεχίσει με παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, αλλά και με δράσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και την εξωστρέφεια της πόλης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

17:45 16/8/2018

Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές

Πέθανε η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

Πέθανε η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

17:40 16/8/2018

«Βασίλισσα της Σόουλ»

Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

17:29 16/8/2018

Οι φετινές εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις στην πόλη με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Εκδηλώσεις στην πόλη με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

17:18 16/8/2018

με επίκεντρο τον Λευκό Πύργο

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

17:13 16/8/2018

Φοίνικας

Εργασίες κοπής βλάστησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

Εργασίες κοπής βλάστησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

17:00 16/8/2018

Περιφέρεια

Δεκάδες πολίτες κάνουν μπάνιο στην Καλαμαριά!

Δεκάδες πολίτες κάνουν μπάνιο στην Καλαμαριά!

16:46 16/8/2018

τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ

Καλαμαριά - Δύο ταινίες στον θερινό κινηματογράφο

Καλαμαριά - Δύο ταινίες στον θερινό κινηματογράφο

16:40 16/8/2018

Αυρα

Ο πλανήτης θα «ψηθεί» την επόμενη πενταετία

Ο πλανήτης θα «ψηθεί» την επόμενη πενταετία

02:41 16/8/2018

επιστημονική μελέτη

Μπορεί η ηπατίτιδα C να μεταδοθεί με το στοματικό σεξ;

Μπορεί η ηπατίτιδα C να μεταδοθεί με το στοματικό σεξ;

02:35 16/8/2018

ένας τύπος ηπατικής νόσου

Κλασικά Έπιπλα