Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς

11/3/2025 11:34    Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς
Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς – Μια οφειλόμενη απάντηση στα απαξιωτικά σχόλια στελέχους του Υπερταμείου

Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, εν αναμονή και της συζήτησης στο ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ. για το γενικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς, καταγράφει καθημερινά την κλιμάκωση της ρητορικής στελεχών και «κύκλων» του Υπερταμείου, εναντίον του Δήμου και όλων όσοι αντιδρούν στο σχέδιο real estate για τη μαρίνα της πόλης.

Η αργκό που επέλεξε να χρησιμοποιήσει, απευθυνόμενος στον Δήμο Καλαμαριάς (σ.σ. «Περαστικά σας») την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της Prodexpo North το μέλος του Δ.Σ. του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης, πέραν της προσβολής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης ενός ιστορικού Δήμου της χώρας, δεν ταιριάζει στον διάλογο που οφείλει να γίνει για ένα μείζον θέμα, για το οποίο διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς, η Μητροπολική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνία έχουν σαφή θέση που έρχεται σε αντίθεση με το «φαραωνικό» σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αναφορές του κ. Σταμπουλίδη που έκαναν σήμερα Δευτέρα 10.03, την εμφάνισή τους και στον αθηναϊκό Τύπο, απαξιώνουν την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να μην υπερδομηθεί, να μην καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Και αναρωτιόμαστε: Αυτοί είναι οι τεχνοκράτες που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου; Συμβαδίζει η γλώσσα και η συμπεριφορά αυτή με την αριστεία και τα περί τεχνοκρατών εκπαιδευμένων στο… Χάρβαρντ, πάνω στα οποία στήθηκε το αφήγημα για το Υπερταμείο και τους συναφείς οργανισμούς; Και πού είναι οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στα πρότυπα κάθε σύγχρονης χώρας;

Πληροφορούμε τον κ. Σταμπουλίδη, που αν και προφανώς ελάχιστα γνωρίζει την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, μιλάει με ύφος κατόχου δεκάδων διδακτορικών με θέμα την… Αρετσού, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει την απόλυτη ευθύνη της απαξίωσης της Μαρίνας όλα αυτά τα χρόνια και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της χερσαίας ζώνης με την ανεξέλεγκτη απόθεση απόθεση χημικών αποβλήτων (χρώματα, μπογιές κλπ) των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Ενδεικτικό της απαξίωσης, το αυταπόδεικτο γεγονός ότι στον ιστότοπο της Μαρίνα της Αρετσούς (thessaloniki-marina.gr), ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2005, όπου έχει αναρτηθεί το τελευταίο «νέο», ενώ ο πιο πρόσφατος τιμοκατάλογος για σκάφη είναι του 2016!

Όσοι, λοιπόν, απαξιώνουν συστηματικά τη δημόσια περιουσία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και μάλιστα όταν έρχονται ως επισκέπτες σε μια πόλη για την οποία έχουν άγνοια των γεωγραφικών και αναπτυξιακών δεδομένων της.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπερταμείου και τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των στελεχών τους τόσο στο αντικείμενο το οποίο καλούνται να διαχειριστούν, όσο και στους τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς δηλώνει για ακόμα μία φορά πως έχουν γνώση οι φύλακες. Ο δρόμος είναι μακρύς και η διοίκηση του Δήμου θα υπερασπιστεί σε κάθε επίπεδο το παραλιακό μέτωπο της πόλης ώστε η Μαρίνα της Καλαμαριάς να αποτελέσει πραγματικό πόλο ανάπτυξης για την πόλη και τους κατοίκους της και ανάσα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Σύγκρουση οχημάτων με τραυματισμό (φωτο)

Καλαμαριά - Σύγκρουση οχημάτων με τραυματισμό (φωτο)

18:55 16/10/2018

το μεσημέρι

ΠΑΕ Άρης για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ: ''Να προστατέψουμε το σπίτι μας''

ΠΑΕ Άρης για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ: ''Να προστατέψουμε το σπίτι μας''

18:46 16/10/2018

ανακοίνωση

Ζάεφ: Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει, αλλά συμπληρώνεται

Ζάεφ: Το όνομα «Μακεδονία» δεν αλλάζει, αλλά συμπληρώνεται

18:42 16/10/2018

Σκοπιανό

Ο εγκέφαλος της σπείρας ναρκωτικών που εμπλέκονται αστυνομικοί

Ο εγκέφαλος της σπείρας ναρκωτικών που εμπλέκονται αστυνομικοί

18:40 16/10/2018

μεγάλη ερευνα

Ειδικοί προειδοποιούν: Κρατήστε τα κινητά μακριά από το σώμα σας και από τα παιδιά

Ειδικοί προειδοποιούν: Κρατήστε τα κινητά μακριά από το σώμα σας και από τα παιδιά

17:29 16/10/2018

ΗΠΑ

Στη φτώχεια και με την απειλή της ανεργίας ζει ένας στους τρεις Έλληνες

Στη φτώχεια και με την απειλή της ανεργίας ζει ένας στους τρεις Έλληνες

16:10 16/10/2018

Eurostat

Νέο γενετικό εργαλείο προβλέπει το ύψος

Νέο γενετικό εργαλείο προβλέπει το ύψος

16:01 16/10/2018

Μίσιγκαν

Τσίπρας σε υπουργούς: Δεσμευτείτε ότι δεν θα ρίξετε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό

Τσίπρας σε υπουργούς: Δεσμευτείτε ότι δεν θα ρίξετε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό

15:56 16/10/2018

υπουργικό συμβούλιο

24ωρη απεργία στο δημόσιο αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία στο δημόσιο αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

15:38 16/10/2018

14 Νοεμβρίου

Θεσσαλονίκη: Γιορτή μελιού με λουκουμάδες και γιαούρτι για όλους!

Θεσσαλονίκη: Γιορτή μελιού με λουκουμάδες και γιαούρτι για όλους!

13:17 16/10/2018

δείτε το πρόγραμμα

Κλασικά Έπιπλα