Θεσσαλονίκη: 16 συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

17/1/2020 19:36    Αστυνομική Διεύθυνση
Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης:

Συνέλαβαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, (14) αλλοδαπούς και (2) ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα» και

Κατέσχεσαν (2.316) πακέτα τσιγάρα και (105) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, σε πέντε περιτπώσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σακούλες με συνολικά (454) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (26) συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki