Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο στη δίκη Τοπαλούδη

6/5/2020 21:12    «Ο άλλος την χτυπούσε, φοβήθηκα»
Με τους δύο κατηγορουμένους να... αλληλοκατηγορούνται συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για τον βιασμό και τη φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Χθες, Τρίτη, ο 23χρονος Ροδίτης Μ.Κ. μετέφερε όλες τις ευθύνες για τη δολοφονία στον συγκατηγορούμενο του Αλβανικής καταγωγής. Σήμερα, ήταν η σειρά του δεύτερου να κάνει κάτι ανάλογο: ο 21χρονος Α.Λ., με κλάματα και λυγμούς, κατηγόρησε τον 23χρονο για όσα έγιναν το μοιραίο εκείνο βράδυ. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη γιατί -όπως είπε- δεν κατάφερε να προστατεύσει την Ελένη.

Αρχικά ο 21χρονος ανέφερε πως με τον 23χρονο Ροδίτη γνωρίστηκαν πριν από έναν χρόνο στο γυμναστήριο. Τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν «πιο δεμένοι», είπε. 

«Επειδή ήμουν ντροπαλός ήθελα να κάνω συνουσίες με πολλές κοπέλες αλλά ποτέ χωρίς τη θέληση κάποιας κοπέλας. Είχα αυτή τη λάθος εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο θα "ξεβγάλω" τον εαυτό μου», πρόσθεσε και μετά μίλησε για το θύμα και για τη δολοφονία: 

«Γνώρισα την Ελένη τρεις μέρες πριν. Το επόμενο απόγευμα της είπα να βγούμε. Βγήκαμε το επόμενο βράδυ. Πήρα κάτι μπύρες, πήγα κάτω από το σπίτι της και της έστειλα μήνυμα. Κατέβηκε. Άνοιξα το ραδιόφωνο κι εκείνη επέλεγε τα τραγούδια. Πήγαμε στην παραλία στο Ζέφυρο. Πήγαμε να κάνουμε συνουσία αλλά δεν είχα προφυλακτικό. Μου είπε πάμε σπίτι της, που είχε εκείνη. Πήγαμε στο σπίτι και εκεί ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Έμεινα όλο το βράδυ στο σπίτι της», είπε αρχικά, για να ισχυριστεί στη συνέχεια πως ήταν επιθυμία της Ελένης να βρεθούν σεξουαλικά με τρίτο άτομο.

Το τρίτο πρόσωπο

«Εκείνη την ημέρα πήγα γυμναστήριο και όταν τελείωσα την προπόνηση είδα ότι μου είχε στείλει μήνυμα η Ελένη. Μου είπε αν ψήνεσαι για τρίο. Το έδειξα στο Μανώλη και της έστειλα "ναι"». Στη συνέχεια -σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του κατηγορούμενοι- οι δύο άνδρες πήγαν κάτω από το σπίτι της φοιτήτριας. «Της έστειλα μήνυμα ότι φτάσαμε. Μου είπε η Ελένη, με ποιον; Της λέω, δεν μου είπες να φέρω κι έναν φίλο μου; Και μου είπε εντάξει».

«Κατέβηκε η Ελένη, τη φίλησα στο μάγουλο και τότε είδε ότι ήταν κι ο Μανώλης και δώσανε τα χέρια. Δεν δυσανασχέτησε. Θα μπορούσε να φύγει» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όσα ακολούθησαν:

«Πήγαμε στο σπίτι. Βγήκαμε από το αυτοκίνητο ανέβηκε ο Μανώλης, άνοιξε την πόρτα και μπήκαμε στο σπίτι. Έβαλα τη βότκα πάνω στο τραπέζι. Ο Μανώλης άνοιξε την τηλεόραση και έβαλε τρανς μουσική και μας έλεγε για ναρκωτικά. Ο Μανώλης είπε: "Βάλε μας βότκα". Εκείνη την ώρα πήρα δυο χάπια. Μετά είπε να παίξουμε θάρρος ή αλήθεια. Η Ελένη έλεγε συνέχεια θάρρος είναι να κάνεις κάτι όχι να πεις. Κάποια στιγμή της είπε: "Έχεις το θάρρος να μου πιάσεις το πουλί;". Η Ελένη δεν το έκανε. Μετά όταν γύρισα εγώ και τη ρώτησε ακριβώς το ίδιο για εμένα, έβαλε το χέρι της μέσα και μου έπιασε το πουλί.

»Μετά νιώθοντας πιο άνετα, της πρότεινα να πάμε στο δωμάτιο και μου είπε πάμε. Ανεβήκαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε, έβαλα προφυλακτικό και ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή. Σε πέντε λεπτά τελείωσα εγώ. Μετά ήρθε και ο Μανώλης μέσα. Γδύθηκε. Στην αρχή η Ελένη δεν ήθελε αλλά αυτός της έγλυψε το αιδοίο.

Οι μαχαιριές

»Κοίταξε μια στιγμή τα νύχια της η Ελένη και του είπε: "Άντε τελείωνε". Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να τη χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μαλάκας. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να τη μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να τη χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε: "Εσύ να κάτσεις στη γωνία". Φοβήθηκα για τη ζωή μου».

»Η Ελένη ήταν λιπόθυμη. Τότε πήγα στην Ελένη και συνήλθε. Την πήγα στο μπάνιο. Πήγε να κοιτάξει το πρόσωπό της στον καθρέπτη και δεν την άφησα», είπε και μετά ανέφερε πως οι τρεις τους μπήκαν στο αυτοκίνητο, με τον 23χρονο στη θέση του οδηγού.

«Θα την τελειώσω γιατί θα με στείλει φυλακή»

«Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο, αλλά είδα ότι μπήκε σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω. Μου είπε: "Εγώ θα την τελειώσω γιατί αυτή θα με κλείσει φυλακή". Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε: "Εντάξει Αλβανέ, τελείωσε, μπες μέσα». 

»Γυρίσαμε στο σπίτι και μου είπε: "Αλβανέ μάζεψε ό,τι αίματα και στοιχεία έχει. Έτσι έκανα. Ό,τι είχε τα μάζεψα. Το μαχαίρι, τα προφυλακτικά, το σίδερο. Μετά μπήκε στο μπάνιο. Γέμισε έναν κούβα με νερό και χλωρίνη. Εγώ τον παρακολουθούσα σαν χαμένος. Μου είπε ξεκινά να καθαρίζεις. Όταν είδε ότι αργούσα, επειδή είχε πολύ αίμα, ήρθε κι αυτός με ένα σφουγγάρι.»

Όπως ισχυρίστηκε ο Α.Λ., ο 23χρονος Ροδίτης τού είπε πως «αν αυτό το πεις πουθενά θα σου κάνω τα ίδια και χειρότερα σε σένα και στην οικογένειά σου».

Ο 21χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος για όσα έγιναν: «Το ξέρω είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει... που δεν προστάτεψα την Ελένη... Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη. Δεν έχω τη δύναμη να κοιτάξω τον πατέρα της. Μια μεγάλη συγγνώμη».


efsyn

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

15:44 12/2/2024

Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:30 12/2/2024

Δευτέρα 12/02 και Τρίτη 13/02

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών: 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών: 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής

14:28 12/2/2024

Στη μνήμη του σημαντικού ζωγράφου της Θεσσαλονίκης Λουκά Βενετούλια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:19 9/2/2024

Παρασκευή 09/02, Σάββατο 10/02 και Κυριακή 11/02

Η «Παρέα του Βιβλίου» δίνει ραντεβού στο Remezzo

Η «Παρέα του Βιβλίου» δίνει ραντεβού στο Remezzo

13:41 8/2/2024

Βιβλίο, παρέα και ανυπέρβλητη θέα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:10 7/2/2024

Τετάρτη 07/02 και Πέμπτη 08/02

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:27 5/2/2024

Δευτέρα 05/02 και Τρίτη 06/02

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ για τον Φεβρουάριο 2024

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ για τον Φεβρουάριο 2024

14:21 5/2/2024

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι Εγγραφές για το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας ξεκίνησαν!!!

Οι Εγγραφές για το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας ξεκίνησαν!!!

12:29 5/2/2024

8-12 ετών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:47 2/2/2024

Παρασκευή 02/02, Σάββατο 03/0 και Κυριακή 04/02

Κλασικά Έπιπλα