Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

16/7/2025 10:58    Τετάρτη 16 Ιούλ 2025
Το Μεσογειακό Μωσαϊκό είναι το σύνολο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ομώνυμου δίσκου της Μαρίας Κωστράκη πάνω σε ενορχηστρώσεις και μουσική παραγωγή του Αντώνη Σουσάμογλου.

Στην μουσική αυτή βραδιά πρόκειται να ακουστεί ένα μωσαϊκό τραγουδιών της Μεσογείου από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.


Ο πυρήνας του συνόλου είναι το μεσογειακό τραγούδι, σε όλες του τις ενσαρκώσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και μακριά από τις οριοθετήσεις των μουσικών ειδών.

Το ρεπερτόριο του συνόλου κινείται με ευελιξία από τον Μεσαίωνα, την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, στις λαϊκές παραδόσεις της Νότιας Ευρώπης, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της κοντινής Ανατολής και της Αφρικής, μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Τα μέλη του συνόλου προέρχονται τόσο από τον χώρο της κλασικής μουσικής και της ιστορικά ενημερωμένης προσέγγισης αλλά και από αυτόν της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής γενικότερα.

Η μουσική πρόταση του συνόλου είναι το να εξερευνήσουν με τόλμη και κέφι τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει ο μουσικά πλούσιος χώρος της Μεσογείου.

Η Μαρία Κωστράκη είναι κλασική σοπράνο με πλούσια παρουσία στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, ο Αντώνης Σουσάμογλου είναι εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σολίστ κιθάρας και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίττης είναι ο κορυφαίος τυμπανίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και ο Ντίνος Μάνος από τους διαπρεπέστερους τζαζ μπασίστες της Ελλάδας και μέλος της ΚΟΘ.

Μαζί τους, ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος, κορυφαίος τζαζ πιανίστας και η Μαρία Ανισέγκου, καταξιωμένη τσελίστρια της ΚΟΘ με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα.


Τα τελευταία χρόνια το Mosaico Mediterraneo έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, την Λειψία, στο φεστιβάλ Brandenburgische Sommerkonzerte του Βερολίνου, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι εμφανίσεις του συνόλου για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025 περιλαμβάνουν συναυλίες στο Unterschleißheim του Μονάχου και τη Λειψία.

Είσοδος Ελεύθερη

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Αλλοδαπός προκάλεσε ζημιές στο Παλατάκι!

Καλαμαριά: Αλλοδαπός προκάλεσε ζημιές στο Παλατάκι!

14:13 21/11/2019

στο εσωτερικό του κτιρίου

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου

14:03 21/11/2019

Δύσκολη νύχτα

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καλαμαριά

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καλαμαριά

13:54 21/11/2019

χθες το μεσημέρι

Καλαμαριά: Νέα δωρεάν διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Καλαμαριά: Νέα δωρεάν διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

13:41 21/11/2019

Μελίνα Μερκούρη

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι

10:52 21/11/2019

ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καλαμαριά: ''Αγκάθια'' στην αξιοποίηση Κόδρα - Το σχέδιο του δήμου

Καλαμαριά: ''Αγκάθια'' στην αξιοποίηση Κόδρα - Το σχέδιο του δήμου

10:39 21/11/2019

Πολλές και σοβαρές δυσκολίες

Θεσσαλονίκη: 73 συλλήψεις αλλοδαπών εχθές

Θεσσαλονίκη: 73 συλλήψεις αλλοδαπών εχθές

10:29 21/11/2019

Επιχειρησιακή δράση

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία η Γέφυρα της εσωτερικής Περιφερειακής

Θεσσαλονίκη: Σε κυκλοφορία η Γέφυρα της εσωτερικής Περιφερειακής

10:17 21/11/2019

Έργο της Εγνατίας Οδού

Ληστεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ληστεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη

10:16 21/11/2019

\«μπούκαραν» σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Καλαμαριά: Πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή

Καλαμαριά: Πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή

09:57 21/11/2019

ΔΕΔΔΗΕ

Κλασικά Έπιπλα