Σπάνιο είδος αράχνης εμφανίστηκε στην Πέλλα (Φωτο)

2/6/2020 10:18    Αράχνη - Πασχαλίτσα
Ένα σπάνιο είδος αράχνης, η επονομαζόμενη Αράχνη Πασχαλίτσα (Eresus sandaliatus), έχει κάνει την εμφάνισή της στην Πέλλα και συγκεκριμένα στο χωριό Θεοδωράκι, σύμφωνα με το pellamou.gr.

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Το είδος της παραμένει σε κίνδυνο εξαφάνισης, ενώ το 2017 είχε οριστεί ένα ποσό της τάξης των 4,6 εκατομμυρίων λιρών για την προφύλαξη του συγκεκριμένου είδους και άλλων 19 απειλούμενων ειδών στην Αγγλία.

Η αράχνη – πασχαλίτσα είναι προστατευόμενο είδος και στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και επανακαλύφθηκε το 2009. Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.

Στην Ελλάδα, έκανε την εμφάνισή της το 2016 ενώ το 2017 είχε παρατηρηθεί στα Χανιά, στη Κεφαλονιά αλλά και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα