Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

17/10/2018 19:48    δεκτή η παραίτηση
Ο Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή στάθηκε η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Μέγαρο μαξίμου

''Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.  Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών''.

Ο πρωθυπουργός

«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά», τόνισε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας για τις υπηρεσίες του τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

«Αποφάσισα να αναλάβω το ΥΠΕΞ. Αυτή η επιλογή δείχνει την αποφασιστικότητά μου να ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, που αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας», σημείωσε.

 Ο κ. Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς. «Η απόφαση να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών έχει πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Δεν θα ανεχτώ καμία διγλωσσία ή προσωπική στρατηγική στα εθνικά θέματα της χώρας».

Κοτζιάς

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατοπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν οτι είμαι σπόρος».
Επόμενο Προηγούμενο