ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

9/2/2020 23:07    Άλλαξε και ξέσπασε με τεσσάρα
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, άλλαξε στο δεύτερο και με τα γκολ των Άκπομ (δύο), Λάμπρου, Ντούγκλας Αουγκούστο νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα. Στο -2 από τον Ολυμπιακό ο Δικέφαλος. 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League 1 και επέστρεψε στις νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος - μεσοβδόμαδα είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου - αφήνοντας πίσω την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο από το τριφύλλι.

Ο Δικέφαλος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο. Δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, ήταν μια εμφάνιση από τα ίδια του τελευταίου διαστήματος. Άλλαξε στο δεύτερο και με πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ ο οποίος πέτυχε τα δυο πρώτα γκολ έφθασε στη νίκη με 4-0. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.
 
1. ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν το χειρότερο του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα σεζόν της Super League. Συνολικά 45 λεπτά και καμία ευκαιρία. Λάθη επί λαθών, καμία σύνδεση μεταξύ των αμυντικών μέσων και του Μπίσεσβαρ, καμία σύνδεση του Μπίσεσβαρ με τον Άκπομ και τα "φτερά".

Ο Δικέφαλος είχε πρόβλημα στη μετάβαση, δεν είχε εμπνεύσεις, υστέρησε απίστευτα δημιουργικά. Δεν κατέγραψε τελική στην εστία. Όλη κι όλη η επιθετική του δραστηριότητα σε ένα γύρισμα της απελπισίας από τον Άκπομ, ύστερα από τη μοναδική καλή κάθετη του Μπίσεσβαρ.

Λογικές και οι αποδοκιμασίες από το κοινό της Τούμπας σε μια λανθασμένη μεταβίβαση του απογοητευτικού Εσίτι και μια λανθασμένη απομάκρυνση του αφηρημένου Βαρέλα.

2. Ο ΟΦΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Ο ΟΦΗ δεν έβγαλε μάτια, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ματς όπως εξελισσόταν του πήγαινε. Κρατούσε μακριά από την εστία του Σωτηρίου, δεν απειλούσε, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Δεν ρίσκαρε πολύ, έπαιξε σωστά τακτικά.

Όσο ο χρόνος περνούσε, πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει και κάτι από το πρώτο 45λεπτο. Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ευκαιρία του ανήκε. Ο Μάνος πήρε την μπάλα, την κουβάλησε και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Σεμέντο.

Αυτός πέρασε τον Γιαννούλη, ο οποίος φοβήθηκε να μην του κάνει πέναλτι, έκανε το πλασέ εντός περιοχής με το δεξί. Η μπάλα, ωστόσο, πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

3. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ
Ο Αμπέλ Φερέιρα διαπίστωσε αυτό που έβλεπαν όλοι στην Τούμπα. Οι έντεκα που ξεκίνησε δεν... τραβούσαν. Κάτι έπρεπε ν' αλλάξει για να μη βουλιάξει. Και το έκανε ο Πορτογάλος. Δεν επέμεινε σε ένα πλάνο που δεν βγήκε.

Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον ελαφρύ και πιο δημιουργικό Μαουρίσιο, έβγαλε έξω τον βαρύ Εσίτι. Πέρασε τον μπουκαδόρο Λημνιό, έβγαλε έξω τον Καντουρί ο οποίος έπαιξε το πρώτο του ματς στο 2020 και σαφέστατα θέλει χρόνο.
 
Αυτός κέρδισε το πέναλτι, καθώς ανατράπηκε από τον Μπράουν σε μια διείσδυση από αριστερά. Ο Μπίσεσβαρ πήρε την εκτέλεση, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε. Ο Άκπομ όμως πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού άνοιξε το σκορ.

Και το δρόμο για την επικράτηση του Δικεφάλου. Στο 59ο λεπτό ο Λάμπρου μπήκε από δεξιά, ο Γιαννούλης τον κράτησε από τη φανέλα και ο ΠΑΟΚ κέρδισε το δεύτερο πέναλτι. Ο Άκπομ ανέλαβε την εκτέλεση αυτή τη φορά και ήταν εύστοχος.

Κλειδί; Οι δυο αλλαγές του Φερέιρα και η στιγμή που το αίμα του Άκπομ άγγιξε... σημείο βρασμού.

4. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
Ο Λάμπρου όχι μόνο κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Άκπομ και διεύρυνε το προβάδισμα σε 2-0, αλλά ήταν αυτός που πέτυχε και το τρίτο γκολ. Ο 22χρονος περίμενε καρτερικά την ευκαιρία του. Απογοητεύτηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Δεν τα παράτησε ακόμη κι όταν δεν έπαιρνε τις ευκαιρίες όταν το περίμενε. Και δικαιώθηκε. Άρπαξε τις συμμετοχές στο Κύπελλο από τα μαλλιά, δεν το έβαλε κάτω όταν έχασε μεσοβδόμαδα κλασικές ευκαιρίες στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Πέλκας είχε προβλέψει στο pre game: "Ο Λάμπρου θα βάλει γκολ. Τα βάζει όλα στις προπονήσεις. Θα του έρθει το γκολ". Δικαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα.  Το τελικό σκορ (4-0) διαμόρφωσε ο Ντούγκλας Αουγκούστο - ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο - στο 83ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ.

sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Όλες οι αλλαγές για τα κατοικίδια - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Όλες οι αλλαγές για τα κατοικίδια - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

17:35 25/11/2018

νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Καλαμαριά: Απόλλων Πόντου - Κέρκυρα 0-2

Καλαμαριά: Απόλλων Πόντου - Κέρκυρα 0-2

17:14 25/11/2018

Οι «Πόντιοι» δεν έκαναν καλή εμφάνιση

Με φυσικό αέριο τροφοδοτούνται η Νέα Μηχανιώνα και η Επανομή

Με φυσικό αέριο τροφοδοτούνται η Νέα Μηχανιώνα και η Επανομή

16:03 25/11/2018

χθες, σε ειδική τελετή

Αρση Βαρών-Πανελλήνιο πρωτάθλημα: «Εβρεξε ρεκόρ» στην Πυλαία

Αρση Βαρών-Πανελλήνιο πρωτάθλημα: «Εβρεξε ρεκόρ» στην Πυλαία

15:54 25/11/2018

21 Πανελλήνια ρεκόρ

Έρχεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη» - Που θα χτυπήσει

Έρχεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη» - Που θα χτυπήσει

15:40 25/11/2018

έως και την Πέμπτη

«Κόκκινος» συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: Eίμαστε έτοιμοι για όλα!

«Κόκκινος» συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ για Τουρκία: Eίμαστε έτοιμοι για όλα!

15:20 25/11/2018

σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Φρικτό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη, θύμα ληστείας

Φρικτό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη, θύμα ληστείας

15:00 25/11/2018

Κορινθία

Σοκ - Δολοφόνησαν τετραμελή οικογένεια Ελληνοαμερικανίδας!

Σοκ - Δολοφόνησαν τετραμελή οικογένεια Ελληνοαμερικανίδας!

14:52 25/11/2018

βιντεο

Ο κύβος ερρίφθη για το Brexit από την ΕΕ - Σε χρόνο ρεκόρ

Ο κύβος ερρίφθη για το Brexit από την ΕΕ - Σε χρόνο ρεκόρ

14:40 25/11/2018

Το «μπαλάκι» τώρα στη Βρετανία

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

14:37 25/11/2018

ΕΥΑΘ

Κλασικά Έπιπλα