Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1

9/2/2020 23:04    Αυτό που δεν ήθελε κανείς από τους δύο
 Άρης προηγήθηκε με τον Βέλεθ, ο Αστέρας απάντησε γρήγορα με τον Φερνάντες και το 1-1 της Τρίπολης αφήνει και τις δύο ομάδες με το... παράπονο ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο!

Αυτό που δεν ήθελε κανείς από τους δύο…

Αστέρας Τρίπολης και Άρης μοιράστηκαν τα πάντα καθώς είχαν από ένα ημίχρονο και αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1). Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Φραν Βέλεθ στο 13’, ο Μαρκ Φερνάντεθ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Ο Άρης ήθελε το τρίποντο για να δημιουργήσει συνθήκες εξασφάλισης θέσης στα Playoffs, ο Αστέρας έχει τον ίδιο στόχο πατώντας στα θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών, γι’ αυτόν τον λόγο η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν. Βάσει όμως της εικόνας του αγώνα, αυτό ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα…

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε χώρους μέσα από τις κακές (αμυντικές) τοποθετήσεις των παικτών του Αστέρα Τρίπολης ή τα αβίαστα λάθη που έκαναν κυρίως οι παίκτες της μεσαίας γραμμής, αλλά ο δικός του… αδύναμος κρίκος ήταν οι Ντάνι Λάρσον, Νικολά Ντιγκινί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πήγαν «στράφι» οι εντυπωσιακές ενέργειες του Γιάννη Φετφατζίδη και οι χώροι που δημιουργούσε μέσα από τις περίτεχνες προσπάθειές του. Ο δε Αστέρας Τρίπολης, με εξαίρεση 6-7 αγωνιστικά λεπτά, έκανε κακό πρώτο ημίχρονο…

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα μόλις στη δεύτερη τελική προσπάθειά τους. Η πρώτη ήταν μ’ ένα μακρινό σουτ του Χαβιέρ Ματίγια όπου η μπάλα πέρασε άουτ και η δεύτερη στο 13’. Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ και μετά την προβολή του Λίντσεϊ Ροζ, ο Φραν Βέλεθ είχε «άγγιγμα» της μπάλας με το κεφάλι (σχεδόν) επί της γραμμής του τέρματος κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η δεύτερη απειλή ήρθε με μακρινό σουτ του Κόρχουτ, ωστόσο υπήρξαν αρκετές φάσεις όπου Λάρσον και Ντιγκινί είτε είχαν κακή υποδοχή μπάλας είτε κακή τελική πάσα. Δύο φορές ο πρώτος έχασε το κοντρόλ για να βρεθεί τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, πετώντας στα σκουπίδια έμπνευση συμπαίκτη του.

Η στιγμή του Αστέρα

Η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν μόλις μία και εμπεριείχε αρκετή δόση τύχης. Όλα ξεκίνησαν από ένα γέμισμα του Τασουλή στο 26ο λεπτό, ακολούθησαν δύο κόντρες και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαρκ Φερντάντεθ ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Κουέστα (1-1), καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη είχε καθυστερημένη αντίδραση. Για περίπου 6-7 αγωνιστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Άρη, ο Φερνάντες απείλησε εκ νέου στο 32’ με σουτ εκτός περιοχής, αλλά η ορμή τους, όσο κυλούσαν τα λεπτά, μειώθηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 1-1.

Ρεσιτάλ λαθών

Το βασικό ερώτημα στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου είχε να κάνει με τις σωστές πάσες των δύο ομάδων καθώς αμφότερες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, έτσι προέκυψε και η μοναδική τελική προσπάθεια με μια κεφαλιά του Μπαράλες στο 53’, έπειτα από σέντρα του Τασουλή. Γενικώς ο Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, αλλά η επιπολαιότητα στην πάσα, δεν του το επέτρεψε, συν τοις άλλοις έδωσε χώρους στον Άρη.

Έτσι στο 57’ όταν ο Λάρσον είδε τον Ντιγκινί στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κότσιρας πρόλαβε τον Γάλλο επιθετικό του Άρη. Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία καθώς μετά από καλή συνεργασία τριών παικτών, ο Λούκας Σάσα σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε την μπάλα και στο αδύναμο σουτ του Φετφατζίδη.

Τρελός ρυθμός

Κανείς εκ των δύο δεν ήθελε την ισοπαλία κι αυτό φάνηκε στα τελευταία 25-30 λεπτά του αγώνα όπου ο ρυθμός ήταν τρελός. Από κακή εκτίμηση του Κόρχουτ στο 64’ ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση εντός περιοχής αλλά το τελείωμα της φάσης ήταν κάκιστο. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 68’ σε χέρι του Πασαλίδη εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης θεώρησε ότι ήταν ακούσιο.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και στο 72’ είχαν σπουδαία ευκαιρία για να αποκτήσουν προβάδισμα όταν ο Μαρκ Φερνάντες βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Ροζ και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Μαρκ Φερνάντεθ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την κακή απομάκρυνση του Κόρχουτ στο 84’ καθώς η μπάλα κόντραρε στο σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση, εντός περιοχής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες χαρακτηρίστηκαν από αρκετές ημιτελείς προσπάθειες, ειδικά ο Αστέρας ο οποίος κυνήγησε περισσότερο το γκολ της νίκης, δίχως όμως να αλλάξει κάτι…

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες, Ιγκλέσιας (Αστέρας Τρίπολης), Λάρσον, Μπρούνο Γκάμα (Άρης)

Ο MVP: Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν σαν τη μύγα μες το γάλα, τουλάχιστον σε 10-12 περιπτώσεις δημιούργησε συνθήκες για γκολ αλλά οι φορ του Άρη δεν αξιοποίησαν τις περίτεχνες ενέργειες του συμπαίκτη τους.

Στο ύψος του: Ο Μαρκ Φερνάντεθ έβαλε το γκολ του Αστέρα και γενικώς, ό,τι καλό έκαναν οι γηπεδούχοι ήταν από τα δικά του πόδια.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ντάνι Λάρσον και Νικολά Ντιγκινί  ήταν η παραφωνία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο μη φτάνοντας καν σε φάση τελικής προσπάθειας.

Η «γκάφα»: Αυτή του Κουέστα στο 66ο λεπτό όπου προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Μπαράλες, έχασε τον έλεγχο και λίγο έλειψε να «κρεμάσει» την ομάδα του καθώς την ύστατη στιγμή χτύπησε την μπάλα στα πόδια του Ντέλετιτς και γλίτωσε τα χειρότερα.

Το «στραγάλι»: Ο Τσαμούρης ελέγχεται μόνο για τη φάση του 68’ όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Πασαλίδη εντός περιοχής, το οποίο θεώρησε ακούσιο. Με τη βοήθεια του VAR εκτίμησε ότι δεν υπήρχε παράβαση του Βέλεθ στον Μπαράλες στο 36ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (64’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Ντέλετιτς, Ρέτζις(78’ Ριέρα), Μπαράλες, Μαρκ Φερνάντε8 (90+ Βαλιέντε)

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα (90’ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ντιγκινί (69’ Ντουρμισάι), Λάρσον (90+ Σόουζα).


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

21:10 16/2/2024

Στα άκρα οδηγείται η υπόθεση

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

20:53 16/2/2024

τακτική και έκτακτη συνεδρίαση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

19:00 16/2/2024

Παρασκευή 16/02, Σάββατο 17/02 και Κυριακή 18/02

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

22:57 15/2/2024

στη γιορτή των ερωτευμένων

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

21:39 15/2/2024

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

21:26 15/2/2024

εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

17:51 15/2/2024

Υπηρεσία Πρασίνου

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

21:58 14/2/2024

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

21:23 14/2/2024

Κάμερες, ιδιωτικοί φύλακες ασφάλειας ..

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

20:51 14/2/2024

Δίωξη Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα