Στην Αθήνα εκτάκτως ο στρατάρχης της Λιβύης (φωτο)

17/1/2020 00:49    Χαλίφα Χαφτάρ
Στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση βρίσκεται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε αργά το βράδυ ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αφίχθη, στο ξενοδοχείο King George, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 22:00. Στο τετ-α-τετ ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ - Μαχντάουι.Θα ακολουθήσει νέα επαφή του κ. Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το cnn.

Στη συνέχεια ο κ. Χαφτάρ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη μία το μεσημέρι στο Γραφείο του στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο στην Ε.Ε. για οποιαδήποτε απόφαση σχετική με την Λιβύη, εάν δεν ακυρωθεί το μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης.
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα γίνει την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη.Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα