Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κορονοϊός: Στους 102 οι νεκροί - 72 στην εντατική

Κορονοϊός: Στους 102 οι νεκροί - 72 στην εντατική

19:07 15/4/2020

Σωτήρης Τσιόδρας

Με το πάτημα ενός κουμπιού παίρνετε τη σύνταξή σας!

Με το πάτημα ενός κουμπιού παίρνετε τη σύνταξή σας!

18:58 15/4/2020

«ΑΤΛΑΣ» - «Αλλάζουμε το μέλλον»

Φτηνό, ήσυχο, ασφαλές: Το νησί με τις καλύτερες τιμές που θα είναι η νο1 επιλογή των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι (Pics)

Φτηνό, ήσυχο, ασφαλές: Το νησί με τις καλύτερες τιμές που θα είναι η νο1 επιλογή των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι (Pics)

17:48 15/4/2020

λόγω κορωνοϊού οι επιλογές μας θα είναι προσεκτικές

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα σε αέρα και θάλασσα

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα σε αέρα και θάλασσα

12:54 15/4/2020

Οι νέες ημερομηνίες

Θεσσαλονίκη: 16 των 300€ και 216 των 150€, τα πρόστιμα εχθές

Θεσσαλονίκη: 16 των 300€ και 216 των 150€, τα πρόστιμα εχθές

12:40 15/4/2020

ΕΛ.ΑΣ

Καλαμαριά: Αναβάλλεται η ανθοέκθεση

Καλαμαριά: Αναβάλλεται η ανθοέκθεση

12:31 15/4/2020

λόγω της πανδημίας

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αστυνομικό

12:24 15/4/2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτιση

Ο Σαββίδης πήρε το Πόρτο Καρράς!

Ο Σαββίδης πήρε το Πόρτο Καρράς!

11:59 15/4/2020

Χαλκιδική

800 ευρώ: Σήμερα η πρώτη φάση - Πόσους αφορά

800 ευρώ: Σήμερα η πρώτη φάση - Πόσους αφορά

11:53 15/4/2020

αποζημίωση ειδικού σκοπού

Νηστεία Μ. Εβδομάδας: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ελιές και την πίεση του αίματος

Νηστεία Μ. Εβδομάδας: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ελιές και την πίεση του αίματος

23:24 14/4/2020

από τις πιο βασικές τροφές στη νηστεία

Κλασικά Έπιπλα