Στο Ψυχικό ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

9/12/2019 16:14    «Ο κόσμος έχει ανάγκη τον Χριστό»
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε εχθές Κυριακή Ι’ Λουκά, 8 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, τον Αρχιμ. Διονύσιο Παπαναστασίου και Αρχιδιάκονο π. Πασχάλη Χριστοδούλου

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή.

«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Aρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που μου έδωσε να λειτουργήσω σήμερα στον περικαλλή τούτο Ιερό Ναό» - ανάφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ποτέ η Θεία Λειτουργία δεν ήταν ασύνδετη με τον λόγο του Θεού. Δεν αγαπήσαμε εμείς πρώτοι τον Θεό, ο Θεός μας αγάπησε πρώτα και μας κάλεσε στο σπιτικό του, την ημέρα της βαπτίσεως μας. Αναλάβαμε να γίνουμε οικείοι του Θεού, συγγενείς, παιδιά Του. Μας έκανε πριγκιπόπουλα του ουρανού».

«Να ζείτε με ταπεινοφροσύνη, πραότητα και μακροθυμία, να αγαπάτε, να συγχωρείτε και να μοιράζεστε. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε παιδιά του Χριστού, να αγαπούμε. Γιατί ο Χριστός είναι αγάπη. Ο κόσμος έχει ανάγκη τον Χριστό για να συνεχίσει να ζει και να υπάρχει» - πρόσθεσε ο κ. Ιουστίνος.

Μιλώντας για τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με την ευγένεια και το ήθος που διακρίνει τον αγαπητό μου αδερφό π. Ιωναννίκο, προϊστάμενο του ευλογημένου ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού, του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, δύναμη και υγεία, σοφία και σύνεση. Να συνεχίζει να διαποιμάνει την ενορία αυτή με το ζήλο τον οποίο τον διακατέχει».

Στην ομιλία του ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ανέφερε: «Αισθανόμαστε εξ ονόματος όλων όπως σας ευχαριστήσουμε Σεβασμιώτατε, για την ενταύθα παρουσία, ευλογία και τον λόγο σας. Άπειρη ευγνωμοσύνη μου για ακόμη μια φορά. Θα προσευχόμεθα να συνεχίσετε να έχετε αυτή τη δύναμη, σεμνότητα και ταπεινότητα που σας διακρίνει. Σας ευχαριστούμε εκ βαθέως Σεβασμιώτατε».Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα