Τα έργα στην Καλαμαριά και η απάντηση Μπακογλίδη

4/12/2019 17:46    απάντηση του πρώην Δημάρχου σε δημοσίευμα
Με άρθρο της η ιστοσελίδα voria.gr αναφέρθηκε στο lifting της Καλαμαριάς στο οποίο προχωρά ο δήμος, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη, μια σειρά από παρεμβάσεις και αναπλάσεις. Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην Δημάρχου κ. Θεοδόση Μπακογλίδη.

Διαβάστε το άρθρο της voria.gr

Σε γενναίο lifting της Καλαμαριάς προχωρά ο τοπικός δήμος, καθώς είναι σε εξέλιξη, υλοποιήθηκαν και έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις ευπρεπισμού δημόσιων χώρων και από αναπλάσεις, με ιδιαίτερη αξία για την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ένα από τα εμβληματικά έργα, που είναι στα σκαριά αφορά στη μελέτη για τη βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής Κηφισιάς – Βότση. Μια περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες, όμως προς το παρόν είναι σε προβληματική κατάσταση, εξαιτίας χρόνιων στρεβλώσεων.

Προφανώς και το σημαντικότερο έργο είναι αυτό που αφορά στη μεγάλη παρέμβαση στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Όμως αυτή η παρέμβαση, που θα έρθει μέσα από την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, θα καθυστερήσει. Προς το παρόν συντάσσεται το σχέδιο και ταυτόχρονα η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για τον καθορισμό των χρήσεων γης και των όρων προστασίας της παράκτιας ζώνης της Καλαμαριάς, όπου επίσης υπάρχουν πολλά ζητήματα, αλλά δεν παύει να είναι ένας προνομιακός χώρος.

Πέραν αυτών, που είναι έργα καθοριστικής σημασίας για την εικόνα και τη ζωή στον δήμο, η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, που συνιστούν το «γενναίο lifting» σε σχεδόν όλες τις γειτονιές.

Σε εξέλιξη είναι οι διαμορφώσεις των δημόσιων χώρων στις οδούς Βιοπούλου – Δεληγιαννίδη – Παγκάλου – Αταλάντης. Επίσης στις οδούς Γ. Γεννηματά – Δ. Στρογγύλη – Μακεδονίας και Κυρίλλου και Μεθοδίου – Μαυρομάτη – Ιεροψαλτών. Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση στην περιοχή των οδών Σταυριανίδη – Παπάζογλου – Καρυοφύλλη και είναι σε εξέλιξη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και όλες οι άλλες αναπλάσεις, το πάρκο Ούλωφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη.

Ο δήμος προχωρά, επίσης, στην ανακατασκευή του πάρκου Πασαλίδη, με ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ συνεχίζει και ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς.

Αισθητική αναβάθμιση έχει γίνει και σε πέντε δημοτικά κτήρια (Δημαρχείο, Δημοτικό Θέατρο, Πολιτιστικό Κέντρο Κομνηνών, Θεατράκι Χηλής και Κτήριο Παιδικών Σταθμών στην Αντιγόνης και Ερατύρας). Ακόμη ένα δημοτικό κτήριο προγραμματίζεται να αναβαθμιστεί. Πρόκειται για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς.

Το δίκτυο πεζοδρομήσεων ολοκληρώθηκε στην περιοχή της επέκτασης Καλαμαριάς και νέες πεζοδρομήσεις αναμένονται από το νέο έτος, σε συνδυασμό με έργα οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού.

Μεγάλο project, που θα τονώσει και την τοπική αγορά θεωρείται το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (open mall), στο οποίο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση της οδού Μητροπολίτη Χρυσάνθου και των κάθετων δρόμων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Για το open mall η σχετική μελέτη αναφέρει: «Η επιλεγμένη περιοχή παρέμβασης στην Καλαμαριά βρίσκεται κεντρικά του οικισμού, συμπεριλαμβάνει την πλατεία όπου χωροθετείται Διατηρητέο κτήριο (πρώην 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς) και το Δημοτικό Θέατρο 'Μελίνα Μερκούρη, στις εγκαταστάσεις των οποίων στεγάζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο και οι υπηρεσίες του Δήμου. Επιπλέον, στην περιοχή χωροθετείται η Μητρόπολη του Δήμου, η εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι οδοί παρεμβάσεων είναι οι Πασαλίδη, Κωφίδου, Μητρ. Χρυσάνθου, Μεταμορφώσεως, Σουμέλα, Κομνηνών, Ιασωνίδου, Κυριακίδου ,Ιμέρας, Παρανίκα, Αργυρουπόλεως, Τραπεζούντος, Βαζελώνος , Ξενοφώντος, Τριανταφυλλίδου. Η επιλεγμένη περιοχή αποτελεί το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης, ενώ η κίνηση πεζών και οχημάτων είναι αυξημένη στην περιοχή, καθώς μέσα σε αυτή αλλά και σε άμεσα γειτονικούς δρόμους, συγκεντρώνονται οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, καταστήματα τραπεζών, ταχυδρομείο και υπηρεσίες ταχυμεταφορών, υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, νομικές-οικονομικές-ιατρικές υπηρεσίες κλπ. Ο σχεδιασμός του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Καλαμαριάς έγινε έτσι ώστε να εντάσσεται ομαλά στα χαρακτηριστικά και στον υπάρχοντα αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.

Η περιοχή μελετήθηκε από αναπτυξιακή, πολεοδομική, χωροταξική, κυκλοφοριακή σκοπιά και με βάση τον υφιστάμενο και επιθυμητό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας των παρεμβάσεων και του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου αποσκοπεί στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, επενδυτών, καταναλωτών και επισκεπτών».

Τα 17 υποέργα που προβλέπονται θα απαιτηθούν 34 μήνες για να ολοκληρωθούν, αλλάζοντας την εικόνα της καρδιάς του Δήμου.

Στο παραπάνω δημοσίευμα απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπακογλίδη και της παράταξής του ''Συνεργασία για την Καλαμαριά:

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε στην ιστοσελίδα VORIA υπό τον τίτλο ‘Σε γενναίο lifting της Καλαμαριάς προχωρά ο τοπικός Δήμος’, στο οποίο αναφέρονται και εξαγγέλλονται μια σειρά από έργα τα οποία με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουν δρομολογηθεί ή εκτελεστεί από την προηγούμενη Διοίκηση του Θεοδόση Μπακογλίδη.

Αιδώς Αργείοι …! Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατέκριναν, επέκριναν και σε πολλά από τα εκτελούμενα ή τα υπό εκτέλεση έργα παρείχαν αρνητική ψήφο, έρχονται τώρα και υιοθετούν όλο το εκτελούμενο και υλοποιούμενο τεχνικό πρόγραμμα της παράταξής μας.

‘Βρε πως αλλάζουν οι καιροί’. Αυτοί που έλεγαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όχι σε όλα και καταψήφιζαν το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξής μας, αντί να το εκτελούν σιωπώντας αφού δεν μπορούν εκ του νόμου να πράξουν αλλιώς, έρχονται τώρα και ανακοινώνουν με το σχετικό δημοσίευμα ότι πραγματοποιούν ‘γενναίο lifting’ η όπως αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν παρουσιάζοντας όμως ως δικά τους έργα τα έργα και τα οράματα της προηγούμενης Διοίκησης.

Άλλωστε δεν αξίζουν στην Καλαμαριά μας τέτοιου είδους τακτικές, που δεν βοηθούν τις συναινέσεις, που τόσο είναι απαραίτητες για την προώθηση και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που θα κληθούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε προς όφελος των πολιτών της Καλαμαριάς.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

21:10 16/2/2024

Στα άκρα οδηγείται η υπόθεση

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

20:53 16/2/2024

τακτική και έκτακτη συνεδρίαση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

19:00 16/2/2024

Παρασκευή 16/02, Σάββατο 17/02 και Κυριακή 18/02

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

22:57 15/2/2024

στη γιορτή των ερωτευμένων

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

21:39 15/2/2024

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

21:26 15/2/2024

εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

17:51 15/2/2024

Υπηρεσία Πρασίνου

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

21:58 14/2/2024

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

21:23 14/2/2024

Κάμερες, ιδιωτικοί φύλακες ασφάλειας ..

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

20:51 14/2/2024

Δίωξη Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα