Καλαμαριά: Βραβεύτηκε η USAR μαζί με εθελοντές και πυροσβέστες

2/12/2019 21:54    ΥΜΑΘ
Πυροσβέστες της Μακεδονίας και της Θράκης και μέλη είκοσι τεσσάρων εθελοντικών ομάδων βραβεύτηκαν απόψε στο Διοικητήριο, με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, επισήμων, ανδρών του πυροσβεστικού σώματος, εθελοντών, κ.α.

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι πυροσβέστες και εθελοντές της Βόρειας Ελλάδας επέδειξαν «άψογο επαγγελματισμό» σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, μέχρι την "επιτυχή" ολοκλήρωσή της, επιτυγχάνοντας με αίσθημα ευθύνης και με αυταπάρνηση τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Καράογλου τόνισε, ότι αποτελούν «τον πυρήνα της πολιτικής προστασίας», ιδιαίτερα στην εποχή μας, που συχνά σημειώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα και πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ: 

«Λειτουργώντας, ως ισχυρός βραχίονας της πολιτικής προστασίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε φέτος πολύ λιγότερες καμένες εκτάσεις, αν και οι πυρκαγιές ήταν διπλάσιες, συγκριτικά, με εκείνες του 2018. Και αυτό ήταν πραγματικά ένας άθλος».

«Οφείλουμε, με αισθήματα ευγνωμοσύνης, να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.... το να πέφτεις στη μάχη της φωτιάς δεν είναι ένα απλό επάγγελμα είναι λειτούργημα» συνέχισε ο κ. Καράογλου και υπογράμμισε:  «Κι όμως, πίσω από κάθε πυροσβέστη που προστατεύει, είτε μόνιμο, είτε εθελοντή, που προστατεύει τη ζωή την περιουσία μας το φυσικό περιβάλλον βρίσκονται οικογένειες. Οικογένειες που ζουν με την αγωνία να είναι υγιείς οι δικοί τους άνθρωποι την ώρα του καθήκοντος. Μέσα από τη στάση ζωής που ακολουθούν διδάσκουν καθημερινά πως γίνεται πράξη η έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

«Έχουμε συζητήσει για τα προβλήματα του κλάδου, βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού» κατέληξε ο υφυπουργός.
Ειδική αναφορά και ξεχωριστές απονομές τιμητικής πλακέτας στους συγγενείς τους έγιναν για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Τσαλή, ο οποίος έχασε τη ζωή του την 1 Μαρτίου 2019 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και τον πυρονόμο Σάββα Σάββαρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέρυσι το Σεπτέμβριο στο Λιμνότοπο Σερρών.

Για τους δύο άνδρες, που έχασαν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον, κρατήθηκε στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν, για τον Δ. Τσαλή, ο συγγενής του Στέλιος Καραγκάνης, από τα χέρια του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και για τον Σάββα Σάββαρη, η σύζυγος του Βάγια Σάββαρη, από τα χέρια της διευθύντριας Αντωνίου.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν βραβεία σε εκπροσώπους είκοσι τεσσάρων εθελοντικών ομάδων, τα μέλη των οποίων διακρίθηκαν σε περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς και αντιμετώπισης φυσικής καταστροφής, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Μπίλιας και Κώστας Γιουτίκας, οι δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Μακεδονίας, συγγενείς των πυροσβεστών και των εθελοντών κ.α.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα