Καλαμαριά: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

29/11/2019 16:12    φωτο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» η εκδήλωση «Οι άντρες ως σύμμαχοι στον αγώνα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών» που συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς και της Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas με την Ευγενική Υποστήριξη της Εταιρίας Παραγωγής Τροφίμων CONDITO Α.Ε.Β.Ε. και των καταστημάτων καλλυντικών DUST+CREAM. Την εκδήλωση παρουσίασε αφιλοκερδώς η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη.

Η Αντιδήμαρχος κα Εύα Ντόντη-Μπανιώρα και η Εκπρόσωπος Β.Ελλάδος της W.I.N. Hellas και Project Manager της εκδήλωσης κα Νίκη Μάντσιου υποδέχτηκαν τους πολίτες που έσπευσαν να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και να δείξουν τη στήριξη τους  δίνοντας το παρόν. Μεταξύ αυτών, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κα Ναταλία Παντελίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Δημήτρης Μουρατίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαίρη Τσιραμπίδου, η Πρόεδρος της ΚΕΔΚΑ κα Βασιλική Κογκαλίδου, η Marketing Director της Condito κα Μαρία Μωραΐτη, η εκπρόσωπος της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κα Κλεοπάτρα Οικονόμου, η εκπρόσωπος της Διοίκησης του Γ΄ Σώματος Στρατού κα Φλωρεντία Χατζηγεωργίου και πολλοί άλλοι.

Η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα απέστειλε χαιρετισμό τονίζοντας «τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Καλαμαριάς και της W.I.N. Hellas, που σ τηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τις γυναίκες, για την επαφή και σύνδεσή τους με την κοινωνία, η οποία αποδίδει καρπούς». Τον ένθερμο χαιρετισμό του Δημάρχου κου Γιάννη Δαρδαμανέλη, μετέφερε η συνεργάτιδά του κα Ηλιάνα Σουσούρα. Η Αντιδήμαρχος κα Εύα Ντόντη-Μπανιώρα υπογράμμισε ότι «στόχος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από θέματα που αγγίζουν την οικογένεια, την επικοινωνία, τα συναισθήματα και την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με δομές και συγκροτημένο πλαίσιο στήριξης. Στις προθέσεις του Δήμου είναι να δημιουργηθούν και να ενισχυθούν δομές που θα μπορούν να συμβάλλουν στο πρόβλημα αυτό». Τους χαιρετισμούς έκλεισε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ψυχίατρος κα Μαγδαληνή Φιλιππιάδου.

Το κοινό εντυπωσίασε η χορογραφία της Δανάης Χριστακάκου από τη Soul Dance Academy του κυρίου Ηλία Τοκμακίδη που με τη συνοδεία του Κόντρα μπάσο του μουσικού Βαγγέλη Βραχνού απέδωσε έντεχνα τη βία που υφίστανται οι γυναίκες. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ερμηνεία του ηθοποιού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Τσιλινίκου που ανέγνωσε σε πρώτο πρόσωπο συμβολικά τη μαρτυρία γυναίκας, θύματος βίας.

Οι εκπρόσωποι του αντρικού φύλου και κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης έστειλαν το μήνυμα για τον από κοινού αγώνα αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο παρουσιαστής και Διευθυντής Σπουδών ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χρήστος Κιούσης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CREAM TEAM ABEE Λέανδρος Καρακατσάνης, τόνισαν την ανάγκη άρσης των έμφυλων διακρίσεων, των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τον ρόλο γυναικών και αντρών και τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων για την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Κλείνοντας τη βραδιά, η Εκπρόσωπος Β. Ελλάδος της W.I.N. Hellas κα Νίκη Μάντσιου, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να γίνουν κοινωνοί του μηνύματος για την προστασία και ενδυνάμωση των γυναικών.

Η εταιρεία παραγωγής τροφίμων CONDITO Α.Ε.Β.Ε. και τα  καταστήματα καλλυντικών DUST+CREAM μοίρασαν δώρα στους καλεσμένους.

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης,Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς,  μεταξύ των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει για την ανακούφιση των  ευάλωτων ομάδων των δημοτών της, έχει υπογράψει την «ευρωπαϊκή χάρτα» για την ισότητα των φύλων. “Η  Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με φορείς από διάφορες χώρες, με στόχο οι  Δήμοι και Περιφέρειες  να αναλάβουν δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων προς όφελος  των πολιτών. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καλαμαριάς σύστησε Υπηρεσιακή Μονάδα Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και συγκρότησε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι διαπαραταξιακή, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτήν εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου και ισότητας,  καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.

W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό  την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 8996636).

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές. (www.winhellas.gr).
Επόμενο Προηγούμενο
 
Social Media - Thessaloniki
Αγία Σοφία: Προσευχή πέντε φορές την ημέρα σχεδιάζουν οι Τούρκοι

Αγία Σοφία: Προσευχή πέντε φορές την ημέρα σχεδιάζουν οι Τούρκοι

23:03 12/7/2020

Λεπτομέρειες

Μανούσος Μανουσάκης: Μετά το

Μανούσος Μανουσάκης: Μετά το "Κόκκινο Ποτάμι" έρχεται σειρά για το 1821

23:01 12/7/2020

Τι αποκάλυψε για το φινάλε

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως

22:59 12/7/2020

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ

Πώς περιποιούμαστε το δέρμα μας σωστά μετά την ηλιοθεραπεία

Πώς περιποιούμαστε το δέρμα μας σωστά μετά την ηλιοθεραπεία

22:25 12/7/2020

Προτάσεις και μικρά μυστικά

Novartis - Δίωξη Τουλουπάκη παραγγέλνει ο ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Novartis - Δίωξη Τουλουπάκη παραγγέλνει ο ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

22:19 12/7/2020

της επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 13/7 - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 13/7 - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

22:09 12/7/2020

Χάρτης

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα - 5 στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: 31 νέα κρούσματα - 5 στη Θεσσαλονίκη

22:05 12/7/2020

ΕΟΔΥ

Θεσσαλονίκη: 50χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι του

19:31 12/7/2020

με καραμπίνα

Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Αιφνίδια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

18:05 12/7/2020

ΕΟΔΥ

Αγία Σοφία- Πάπας Φραγκίσκος: Νιώθω μεγάλο πόνο

Αγία Σοφία- Πάπας Φραγκίσκος: Νιώθω μεγάλο πόνο

18:03 12/7/2020

στην πλατεία του Αγίου Πέτρου

Κλασικά Έπιπλα