Σι Τζινπίνγκ: Στηρίζουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

12/11/2019 18:05    ο Πρόεδρος της Κίνας
«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Το Μουσείο της Ακρόπολης χτίσθηκε για να φιλοξενήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία σύλησε με βάρβαρο τρόπο ο Έλγιν και τα οποία βρίσκονται ακόμη «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο. Όμως η θέση τους είναι εδώ, προκειμένου ο Παρθενώνας να συμβολίζει, σε όλο του το μεγαλείο και στο διηνεκές, από που ξεκίνησε αλλά και που πορεύεται ο Ευρωπαϊκός και ο εν γένει Δυτικός Πολιτισμός. Σας παρακαλούμε, εν ονόματι και του δικού σας μεγάλου Κινεζικού Πολιτισμού, να ενώσετε την φωνή σας, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» είπε.

«Σας προσφέρουμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας και μας αφήνετε ένα κομμάτι από την καρδιά σας»

«Σας προσφέρουμε ένα κομμάτι από την ψυχή μας και μας αφήνετε ένα κομμάτι από την καρδιά σας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποχαιρετώντας το προεδρικό ζεύγος της Κίνας, αμέσως μετά την ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης, με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα.



Επόμενο Προηγούμενο