Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-1

10/11/2019 19:48    άντεξαν στην πίεση και πήραν μια πολύτιμη νίκη
Ο Άρης με τα γκολ του Σάσα και του Ντιγκινί βρέθηκε στο 2-0 με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Κάπου εκεί χαλάρωσε, ο Αστέρας μείωσε, έκανε στο 2ο αντεπίθεση διαρκείας, αλλά τελικά οι Θεσσαλονικείς άντεξαν και επικράτησαν με 2-1. Κόκκινη ο γκολκίπερ Έμαν στο 90'.

Ο Άρης επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 αλλά ήταν απόλυτα προβληματικός στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κίτρινοι» τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φαμπιάν Έμαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά έφυγαν με… άδεια χέρια.

Ο Άρης δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να «τελειώσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Τα δύο κεντρικά χαφ (Ματίγια, Λούκας Σάσα) ήταν σε εξαιρετική μέρα τόσο σε ανασταλτικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν… εκτός αγώνα για τουλάχιστον 40 λεπτά κι αν υπήρχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχε εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 2ο λεπτό όταν ο Ιντέγε ήταν πιο αργός και από… χελώνα (στην εξαιρετική πάσα που του έδωσε ο Ντιγκινί) κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον Ματρικάρντι να βάλει την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε ο Νιγηριανός.

Ο Άρης βρήκε το γκολ τρία λεπτά αργότερα με τον Λούκας Σάσα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Γκάμα κι έτσι στο 5ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 1-0. Κάθε επίθεση του Άρη εμπεριείχε ισχυρή δόση κινδύνου για την άμυνα του Αστέρα. Στο 13’ ο Φετφατζίδης κοίταξε το θέαμα και όχι την ουσία κι έτσι δεν πρόλαβε να πλασάρει έπειτα από τη συνεργασία με τον Ντιγκινί, ενώ στο 32ο λεπτό ο Ντιγκινί έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας έπειτα από την παράλληλη σέντρα του Γκάμα αλλά στην προβολή που έκανε, κόντραρε η μπάλα.

Η κούρσα του Ροζ

Μετά το εξαιρετικό τέρμα (στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο), ο Λίντσεϊ Ροζ πρόσφερε μία ακόμη όμορφη ενέργεια στο 34ο λεπτό. Έκλεψε την μπάλα περίπου από το ύψος της περιοχής του Άρη, έκανε μια κούρσα τουλάχιστον 50 μέτρων, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ντιγκινί ο οποίο «έσκαψε» την μπάλα για το 2-0 του Άρη.

Τον κράτησαν οι Φερνάντες

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κρατήθηκε στο παιχνίδι στο 41ο λεπτό. Ο Μαρκ Φερνάντεθ έκανε γλυκιά σέντρα, ο Λουίς Φερνάντεθ πρόλαβε τους στόπερ του Άρη κι έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 καθώς στη μοναδική φάση που τον χρειάστηκε, ο Φαμπιάν Έμαν δεν ήταν… εκεί. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η άνοδος του Άρη και η πτώση του Άρη

Το πρώτο 15πτο του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος εμφάνισε σημάδια κατάρρευσης, δεν είχε λογική στο παιχνίδι του και η επιθετική λογική του ήταν μια βαθιά μπαλιά προς τον Ιντέγε η οποία ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ντάνιελ Σουάρες ο οποίος «έσβησε» τον Νιγηριανό επιθετικό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί καθώς το πρώτο σουτ κόντρα στο σώμα του Ματίγια και στο δεύτερο του Μουνάφο ο Ροζ απομάκρυνε σχεδόν προ της εστίας. Στο 58’ ο Μπαράλες είχε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας, αλλά μπέρδεψε… και τον εαυτό του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Έμαν απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Τασουλή.

Βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει, ο Μίκαελ Ένινγκ δεν προχώρησε σε αλλαγή για να τη φρεσκάρει, σε αντίθεση με τον Μπόρχα Χιμένεθ ο οποίος χρησιμοποίησε ό,τι επιθετικό όπλο διέθετε. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε την πρώτη του κίνηση στο 71ο λεπτό ενισχύοντας τη μεσοαμυντική γραμμή του με τον Αμπού Μπα αντί του Μπρούνο Γκάμα. Ο Άρης άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και στο 74ο λεπτό ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν νίκησε τον Παπαδόπουλο από πλάγια θέση.

Ο Αστέρας πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση και στο 87ο λεπτό ο Έμαν κακώς άφησε την εστία του, ανέτρεψε τον Μπαράλες και με τη χρήση του VAR ο Κατσικογιάννης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Έτσι η 3η αλλαγή ήταν ο 18χρονος τερματοφύλακας Απόστολος Τσιλιγγίρης. Ο νεαρός απομάκρυνε την μπάλα στην εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ, στην πρώτη επαφή με την μπάλα.

Ο Άρης υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, δίχως όμως να νιώσει πίεση από τον Αστέρα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντιγκινί, Ιντέγε, Έμαν (Άρης), Βαλιέντε, Ματρικάρντι, Μπαράλες (Αστέρας)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ(Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί (90’ Τσιλιγγίρης), Γκάμα (71’ Μπα), Ιντέγε, Φετφατζίδης (79’ Τόνσο)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ(Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι (28΄Μπόρχα Φερνάντεθ), Τασούλης, Σουάρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (57’ Σαντόνια), Καπίγια, Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ Μ. (64’ Τορετσίγιας), Μπαράλες


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
ΟΑΣΘ - Επιβάτης σε λεωφορείο έβαλε εσώρουχο για μάσκα!

ΟΑΣΘ - Επιβάτης σε λεωφορείο έβαλε εσώρουχο για μάσκα!

14:12 6/5/2020

νέα κανονικότητα

66 οι παραβάσεις για μη χρήση μάσκας- 10 συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων

66 οι παραβάσεις για μη χρήση μάσκας- 10 συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων

14:10 6/5/2020

ΕΛ.ΑΣ.

Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ και στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ και στη Θεσσαλονίκη

14:03 6/5/2020

Κινητες ομάδες

Μόλις κυκλοφόρησαν: Οι νέες φωτογραφίες της Μαρίας Μπέη εκτός MasterChef (Pics)

Μόλις κυκλοφόρησαν: Οι νέες φωτογραφίες της Μαρίας Μπέη εκτός MasterChef (Pics)

13:54 6/5/2020

εν μέσω πυρών

Καφέ και εστιατόρια: Εξετάζεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων

Καφέ και εστιατόρια: Εξετάζεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων

10:32 6/5/2020

Σκέψεις για άνοιγμα στις 25 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

10:20 6/5/2020

δειτε τους λόγους

Υπουργείο Παιδείας: 35 απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Υπουργείο Παιδείας: 35 απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

10:04 6/5/2020

Γιατί ανοίγουν τα σχολεία;

Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της καραντίνας

Έξαρση ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της καραντίνας

09:52 6/5/2020

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος - Στους 147 οι νεκροί

Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος - Στους 147 οι νεκροί

09:47 6/5/2020

κατέληξε μια γυναίκα

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή μεταξύ 300 νεαρών και αστυνομίας για... μία μπύρα

09:43 6/5/2020

βιντεο

Κλασικά Έπιπλα