Διαρρήξεις σε περισσότερα από 10 φαρμακεία τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική πλευρά Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα. Οι δράστες καταστρέφουν τις τζαμαρίες, παραβιάζουν σιδεριές και προκαλούν σοβαρές ζημιές στα φαρμακεία. Ωστόσο χάρη στη διαδεδομένη χρήση POS στα φαρμακεία της πόλης οι επιτήδειοι δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά στις ταμειακές μηχανές παρά μόνο λίγα μετρητά και κέρματα. Οι ζημιές όμως που προκαλούν προκειμένου να διαρρήξουν τα φαρμακεία, είναι πολύ μεγάλες.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Αντώνιο Τζιτζή ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση η οποία να προστατεύει τα φαρμακεία από τις συνεχείς διαρρήξεις.
Μάλιστα δεν είναι πρώτη φορά που ο Σύλλογος συναντάται με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για το σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς ανάλογη συνάντηση είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2018, οπότε υπήρχε έξαρση κλοπών και διαρρήξεων στα φαρμακεία της πόλης.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση. Κάθε βράδυ ζούμε με την αγωνία αν θα χτυπήσει το τηλέφωνό μας για να μας ενημερώσουν για διάρρηξη στο φαρμακείο μας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε όλες τις περιοχές της πόλης μας. Οι επιτήδειοι παραβιάζουν στόρια και σπάνε τις κλειδαριές των φαρμακείων, εισβάλλουν μέσα και αρπάζουν ό,τι βρουν. Οι ζημιές που προκαλούν είναι δυσβάσταχτες και αποτελούν ακόμη ένα οικονομικό πλήγμα στην ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοποιοί», τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσης Ευγενίδης και προσθέτει: «εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε όσα μέτρα μπορούμε για να θωρακίσουμε τα φαρμακεία μας. Είναι αναγκαία, όμως, και η αύξηση των μέτρων εκ μέρους της πολιτείας με αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας».
thestival