Με ρεκόρ συμμετοχών ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

15/10/2019 22:58    Σάββατο, 19 Οκτωβρίου
Νέο ρεκόρ σημείωσαν οι συμμετοχές στο φετινό Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – Dole που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα περίπου 21.000 δρομείς από κάθε ήπειρο, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές θα συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο νυχτερινό πάρτι δρόμου, η εμβέλεια του οποίου ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας.

Δρομείς ακόμα και από μακρινές χώρες όπως η Αμερικανική Σαμόα, η Κορέα, το Εκουαδόρ και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και θα τρέξουν αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια αυτού του θεσμού, ο οποίος αποτελεί και ένα ελκυστικό «προϊόν» για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου η φετινή διοργάνωση θα έχει και «άρωμα» Ινδίας καθώς το παρών θα δώσουν οι φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς «Mrs. India Worldwide 2019», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική. Οι διαγωνιζόμενες θα βρεθούν στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ. Η διοργάνωση του διεθνούς ημιμαραθωνίου θα ανοίξει με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, καθώς θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα στη Λ. Νίκης το Walk for Freedom, με πρωτοβουλία της Α21.

Οι διαδρομές

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσία των διοργανωτών, εκπροσώπων φορέων και χορηγών αλλά και ανθρώπων του αθλητισμού, το αγωνιστικό πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:00), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο. Για μια διαδρομή που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο, έκανε λόγο ο Δρόσος Χριστόπουλος, Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης σημειώνοντας ότι πολλοί καλοί Έλληνες αθλητές θα έρθουν για να πετύχουν πολύ μεγάλες επιδόσεις. Σε ότι αφορά τον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος, είπε ότι θα υπάρχει και μουσική ενθάρρυνση των συμμετεχόντων από ομάδες μουσικών στη διάρκεια της διαδρομής.

Σημειώνεται ότι το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου, όταν θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας οι τελευταίες 1.000 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ – HELEXPO (ώρες λειτουργίας 10:00 – 19:00).

Την στήριξή τους στη διοργάνωση εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο Περιφερειακός σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, έστειλε χαιρετισμό καλώντας τον κόσμο «να ανταμώσει στους δρόμους στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι».

Το παρών έδωσαν και οι νεαροί αθλητές Ζωή Μπέτα και Ιάσων Ιωαννίδης που θα τρέξουν στον ημιμαραθώνιο. Χαιρέτισαν επίσης και μίλησαν για τη διοργάνωση η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ Τάσος Τομπούλης, η πρώην ΓΓΑ και σήμερα εκπρόσωπος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών "Καλλιπάτειρα" Κυριακή Γιαννακίδου, ο Αντιπρόεδρος του Τρίτωνα Γιάννης Ποδιώτης και εκπρόσωποι των βασικών χορηγών.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο εκπρόσωπος της Dole, που είναι ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης καθώς και ο Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ,η οποία στηρίζει με όλη της την ενέργεια τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή γιατί "το τρέξιμο και η νύχτα χρειάζονται ενέργεια", όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Παρευρέθηκαν επίσης οι διοργανωτές της εκδήλωσης των καλλιστείων από την Ινδία.

Walk for Freedom

Αφετηρία της σιωπηλής διαμαρτυρίας Walk for Freedom που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά σε μια προσπάθεια αφύπνισης για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας θα είναι το λιμάνι (συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα και έναρξη περίπου στις 5) και τερματισμός ο λευκός πύργος. Οι συμμετέχοντες που θα φορούν μαύρα ρούχα και θα περπατούν σε γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλον, θα περάσουν κάτω από την αψίδα τερματισμού του ημιμαραθωνίου μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στη διάρκεια της διαδρομής με στόχο το μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων να φτάσει σε χιλιάδες ανθρώπους που θα βρίσκονται στο σημείο εκείνη την ημέρα. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα λειτουργεί σε 24ωρη βάση η γραμμή 1109, μια γραμμή ενημέρωσης για το φαινόμενο αλλά και καταγγελίας πιθανών περιστατικών εμπορίας ανθρώπων.

O 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.


typosthes
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα