Με Φαραντούρη και Λέκκα η έναρξη της Βαλκανικής Πλατείας - Το πρόγραμμα

31/8/2019 00:25    Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και φέτος
Ανοίγει η αυλαία για την «Βαλκανική Πλατεία 2019», η οποία μέσα από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αποτελέσει και φέτος το σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας για 20ή χρονιά την πολυπολιτισμικότητα της χερσονήσου που ενώνει τους λαούς και μέσα από τις Τέχνες και τον Πολιτισμό ενισχύει τον αέρα της επικοινωνίας, της αλληλοκατανόησης και αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων.

«Σ’ αυτήν την πλατεία ανταμώνουμε οι λαοί των Βαλκανίων, οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις, συναφουγκραζόμαστε ο ένας τις αγωνίες του άλλου, και όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία. Στο δήμο μας επιμένουμε να ορθώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε φωνές διχασμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας. Εμείς αγωνιζόμαστε -και θα αγωνιζόμαστε- με κάθε τρόπο για την αρμονική συνύπαρξη των λαών, τη συνεργασία, την ανάπτυξη και την ευημερία, προσφέροντας χώρο δράσης στη νεολαία των Βαλκανίων που μπορεί να αναπτύξει πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση και εμβάθυνση κλίματος ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η επίσημη έναρξη της «Βαλκανικής Πλατείας 2019» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Βασίλη Λέκκα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά), αφού την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων του δήμου θα προαναγγείλουν το μεγάλο γεγονός με μια ειδική βραδιά στο πάρκο Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες με έντονα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους, έκθεση εικαστικών, βραδιές γευσιγνωσίας, κ.λπ., ενώ υπήρξε ιδιαίτερη πρόβλεψη για μια μεγάλη, δημιουργική και ψυχαγωγική Παιδική Σκηνή. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ


   ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Προάγγελος

-Νεάπολη, Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) - 7 μ.μ.

Χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων του δήμου Νεάπολης-Συκεών  θα παρελάσουν στους δρόμους της Νεάπολης συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και θα φτάσουν στην πλατεία Ειρήνης για να στήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι!

► «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

-Πάρκο Αναγεννήσεως, Νεάπολη - 9 μ.μ. 

-Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου

 

    ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Βασίλη Λέκκα

-Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά) – 9 μ.μ.

Οι δύο αυτοί σημαντικοί ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν με τα ωραιότερα τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Σπάθα

-Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

-Είσοδος ελεύθερη

 

    ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

►Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη «ΟΨΕΙΣ»

-Εκθεσιακός χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη       

-Εγκαίνια έκθεσης: 8 μ.μ.

Η φωτογραφία ως χώρος αναζήτησης και δημιουργίας, έκφρασης και επικοινωνίας. Έργα δέκα σύγχρονων φωτογράφων, οπτικά ερεθίσματα ζωής αλλά και  σύνολο στιγμών που ενώνoυν διαφορετικές ματιές σε  φωτογραφικό λόγο. Στις «Όψεις» διαβάζουμε και κατανοούμε τη φωτογραφία ως  πολιτισμικό  προϊόν, εξετάζουμε ζητήματα μορφής, ύφους, τεχνικών, αισθητικές  ποιότητας, το  προσωπικό  βλέμμα, τη μεταβλητότητα και το «τυχαίο» του φωτογραφικού μηνύματος. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Έλενα Αθανασιάδου, Ευγενία Γιαννούλη, Χρήστος Γκίγκης, Άνθιμος Καλπατζίδης, Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, Απόστολος Κύρου, Αγγελική Παραλή, Μυρσίνη Πατακάκη, Μίνως Σκουλάς, Λουκάς Τιλσίζογλου

►Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη

-Support group Belonoga (Βουλγαρία)

-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

♦ Η Ματούλα Ζαμάνη και οι «Γοργόνες του γιαλού» θα μας παρουσιάσουν τα νέα άσματα, αλλά και ιστορίες ερωτικής καταφρόνιας, φυσιολατρικής ραστώνης, νησιωτικού πεφωτισμού, συγκαθιστά του μόχθου και του ρομαντισμού, δημοτικά darkjapan της περηφάνιας, πονήματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου και άλλα ηδονικά της καλοσύνης του καιρού.

♦ Το μουσικό σχήμα «Belonoga» δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Gergana Dimitrova από τους «The Mystery of the Bulgarian Voices» και του συνθέτη Alex Nushev. Η μουσική τους αποτελεί συνδυασμό αρχέγονων αλλά και σύγχρονων βαλκανικών μουσικών στοιχείων  που μεταφέρει τον ακροατή σε ένα μουσικό κόσμο χωρίς σύνορα.

-Γενική είσοδος: 10€

 

    Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

►Συναυλία με τους BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

-Οι BGBO είναι ένα διεθνές σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη που ξυπνά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη την Ευρώπη μέσω των αυθεντικών διασκευών τους σε παραδοσιακές μουσικές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και των Μεσογειακών ακτών.

Ο μοναδικός και σύγχρονος ήχος τους προέρχεται από την παθιασμένη και αδιάκοπη αναζήτηση ήχων και ηχοχρωμάτων από τη βαλκανική, τσιγγάνικη, εσκενάζυ και μεσογειακή μουσική. Ένα σύνολο πολυπολιτισμικών μουσικών παραδόσεων που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια και θρέφεται καλλιτεχνικά από το αποτύπωμα των διαφορετικών πληθυσμών που έχουν ζήσει μέσα σε αυτά.

-Οι BGBO είναι οι: Sandra Sangiao (φωνητικά, Καταλονία), Mattia Schirosa (ακορντεόν, Ιταλία), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Ivan Kovacevicc (μπάσο, Σερβία), Stelios Togias (κρουστά, Ελλάδα), Dani Carbonell (κλαρινέτο, Ισπανία) και Olexander Sora (βιολί, Ουκρανία).

-Γενική είσοδος 5€

 

    ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Συναυλία με τους Anxhela Peristeri και Ylli Baka (Αλβανία)

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

-Η Anxhela Peristeri είναι μια νέα  ιδιαίτερα δημοφιλής ερμηνεύτρια της σύγχρονης αλβανικής μουσικής σκηνής. Γνωστή τόσο για την αξιόλογη φωνή της, όσο και για την εκθαμβωτική σκηνική παρουσία της και τα υπέροχα τραγούδια της που φέρουν τις υπογραφές καταξιωμένων δημιουργών. Με ακαδημαϊκές σπουδές στην Αθήνα και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς, μεταξύ αυτών και στο ελληνικό xfactor, και συνεργασίες  με διεθνείς ερμηνευτές, όπως ο Βραζιλιάνος Marcus Marchado, αποκόμισε βραβεία, αναγνώριση και πλούσια δισκογραφία. 

-Αν και η φωνή του Ylli Baka αντιστοιχούσε περισσότερο στην όπερα, ο ίδιος αγάπησε και προσανατολίστηκε στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα το 1992, αλλά  μετανάστευσε με την οικογένεια του αρχικά στην Ιταλία και μετέπειτα στην Ελλάδα. Αν και μετανάστης, προσπαθεί και συνεχίζει τα καλλιτεχνικά του βήματα παρουσιάζοντας live πρόγραμμα κάθε Κυριακή σε μαγαζί στην Αθήνα. Μετά από πορεία τεσσάρων ετών στην Ελλάδα, επιστρέφει στην πατρίδα του όπου συνεχίζει την καριέρα του. Σήμερα θεωρείται από τις πλέον  αναγνωρισμένες και αγαπημένες λαϊκές φωνές της αλβανικής μουσικής σκηνής.

-Γενική είσοδος: 3€

 

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Βραδιά ποντιακής γευσιγνωσίας

Εκθεσιακός Χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη – 7μ.μ.

-Δοκιμάζουμε παραδοσιακές συνταγές από τον Πόντο με τη συνοδεία ποντιακής μουσικής και χορών. Ο μάγειρας Θόδωρος Κουνατίδης θα μας μυήσει στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας.

► Συναυλία με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

-Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής! Παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς σημαντικών Ελλήνων δημιουργών. Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου ενώνουν τις φωνές τους το φετινό καλοκαίρι για να χαρίσουν στο κοινό τους ανεπανάληπτες βραδιές μοναδικής διασκέδασης, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

-Γενική είσοδος: 10€

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Συναυλία Γιάννη Αγγελάκα & 100°C

Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

-Ετοιμαστείτε για μια αληθινή γιορτή με μουσικές και στίχους που αγαπάμε. Που μας κρατούν συντροφιά από τις «Τρύπες» μέχρι και σήμερα. Δημιουργικός, ανατρεπτικός και ανήσυχος, μετατρέπει κάθε συναυλία σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό, σε πλήρη συντονισμό με το κοινό. Το ίδιο ανήσυχοι και ανατρεπτικοί και οι μουσικοί της μπάντας των 100°C που μαζί του πάνω από τρία χρόνια τώρα, πειραματίζονται, ηχογραφούν, γελάνε και ταξιδεύουν.

-Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο στην παρέα μπήκε και ο Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Γιώργος Ταχτσίδης.

-Το Support group Rockband του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών είναι ένα νεανικό μουσικό σύνολο από μαθητές διάφορων τμημάτων του Ωδείου με σκοπό τη μουσική συνεργασία τους στο πλαίσιο του rock εργαστηρίου. Οι μαθητές έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα ποικίλο ροκ πρόγραμμα που αποτελείται από διάφορες διαχρονικές επιτυχίες αλλά και να κάνουν και αφιερώματα σε θρυλικά γκρουπ όπως οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση έχει ο καθηγητής Ηλεκτρικής-Ακουστικής κιθάρας Νίκος Μπαλλής.

-Γενική είσοδος: 10€

 

   ΚΥΡΙΑΚΗ 8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

► Ημέρα Κύπρου

Εκθεσιακός Χώρος, περιοχή Στρεμπενιώτη – 7μ.μ.

-Γνωρίζουμε τη Μεγαλόνησο  μέσα από μουσικές,  χορούς και παραδοσιακά εδέσματα. Σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Β. Ελλάδος

► Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση & Κώστα Καραφώτη

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

-Ο γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και την ιδιαίτερη ερμηνεία του, συναντιέται επί σκηνής με τον Κώστα Καραφώτη, έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς, για να  μας προσφέρουν ένα ποιοτικό και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.

-Γενική είσοδος: 5€



typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Αλλαγή ώρας: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

13:34 29/3/2024

Tην Κυριακή λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας

Ολυμπιακή Φλόγα: Στις 16 Απριλίου θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία

Ολυμπιακή Φλόγα: Στις 16 Απριλίου θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία

13:28 29/3/2024

Πότε έρχεται Θεσσαλονίκη η Λαμπαδηδρομία

Δημήτρης Κόκοτας: Δίνει μάχη για τη ζωή του

Δημήτρης Κόκοτας: Δίνει μάχη για τη ζωή του

13:16 29/3/2024

Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:59 29/3/2024

Παρασκευή 29/03, Σάββατο 30/03 και Κυριακή 31/03

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Κλασικά Έπιπλα