Θεσσαλονίκη: Κλείνουν την Κυριακή, λόγω έργων, 2 δρόμοι στα δυτικά

10/5/2019 16:14    Εργασίες ασφαλτόστρωσης
Σε εργοτάξιο για μια ακόμη Κυριακή μετατρέπεται η λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία θα πάρει τη τελική της μορφή με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσής της στο πρώτο μεγάλο τμήμα της. Ταυτόχρονα, όμως, σε εργοτάξιο μετατρέπεται και η οδός Ελ. Βενιζέλου στη Νεάπολη, καθώς ένα δεύτερο συνεργείο θα δουλεύει για την ανακατασκευή του πρώτου μεγάλου τμήματός της.

Πρόκειται για το μεγάλο έργο του δήμου Νεάπολης-Συκεών που προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του μεγάλου οδικού άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες οχήματα και οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ),

Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, εκτελείται με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος συμμετέχει κατά ένα μέρος και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της λεωφ. Α.Παπανδρέου περιλαμβάνουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν (περιοχή Μετεώρων). Το έργο προβλέπει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον κόμβο Κ6 της Περιφερειακής Οδού.

Οι εργασίες της Κυριακής

Η πρώτη φάση του έργου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (5 Μαΐου), με τα ειδικά συνεργεία της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας να επιστρώνουν με ισοπεδοτικό ασφαλτοτάπητα το τμήμα της Α.Παπανδρέου από τον κόμβο της περιφερειακής οδού Κ6 έως τη διασταύρωσή της με την οδό Επταπυργίου, κάτω από αυστηρά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Μεθαύριο, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στο ίδιο τμήμα, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες τελικής επίστρωσης του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα. Αυτές έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν με την ανατολή και να ολοκληρωθούν έως τη δύση του ήλιου, κάτω από τα ίδια μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

'Ενα δεύτερο συνεργείο της εταιρίας θα εκτελεί εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης της οδού Ελ. Βενιζέλου στη Νεάπολη. Αυτές θα αρχίσουν από τη διασταύρωση της οδού με την οδό Λαγκαδά (12όροφες) και θα εκτελεσθούν έως την οδό Νεοχωρίου, στο ύψος των Ρουμανικών, καλύπτοντας μια απόσταση 200 μέτρων. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν κατά το διάστημα 6 π.μ.-6 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν την επισκευή ολόκληρου του οδοστρώματος που παρουσιάζει σημαντικές φθορές, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχαυλακώσεις. Θα πραγματοποιηθούν, δε, σε μία φάση με πλήρη αποκλεισμό του τμήματος της οδού Ελ. Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Λαγκαδά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Νεοχωρίου, με την κίνηση, ωστόσο, των λεωφορείων του ΟΑΣΘ να διεξάγεται κανονικά με τη βοήθεια των σηματωρών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων οδών και κόμβων, η Διεύθυνση Τροχαίας προχώρησε σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου προβλέπεται:

• Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, από το ύψος της συμβολής της με το κλάδο εξόδου της προς την περιφερειακή οδό (ρεύμα προς Ανατολικά) έως τη συμβολή της με την οδό  Επταπυργίου.

• Η κίνηση των οχημάτων στο κλάδο εξόδου της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου προς την περιφερειακή οδό (ρεύμα προς Ανατολικά) θα διεξάγεται κανονικά. Κατά συνέπεια, Συνέπεια τα τμήματα των καθέτων οδών που συμβάλλουν  ζώνη των έργων μετατρέπονται σε αδιέξοδα.

• Η κυκλοφορία των οχημάτων στα παραπάνω οδικά τμήματα θα διεξάγεται με τη βοήθεια σημαιοφόρων μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

• Τα οχήματα που κινούνται επί της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση από Νεάπολη προς Πεύκα, θα εκτρέπονται με τη βοήθεια σημαιοφόρων στην οδό Επταπυργίου με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων.

• Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συγκεκριμένης φάσης, τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κινούνται κανονικά στο καθορισμένο δρομολόγιό τους με τη βοήθεια των σημαιοφόρων που θα βρίσκονται κατά μήκος της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε ότι αφορά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ελ. Βενιζέλου στη Νεάπολη, τα μέτρα της Τροχαίας μεταξύ άλλων προβλέπουν:

• Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Λαγκαδά (ρεύμα εξόδου) έως τη συμβολή της με την οδό Νεοχωρίου. Επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στις οδούς Λαγκαδά (ρεύμα εξόδου) και Νεοχωρίου θα διεξάγεται κανονικά.

• Τα τμήματα των κάθετων οδών που συμβάλλουν στη ζώνη των έργων μετατρέπονται σε αδιέξοδα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στα παραπάνω οδικά τμήματα θα διεξάγεται με τη βοήθεια σημαιοφόρων μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

• Τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κινούνται κανονικά στο καθορισμένο δρομολόγιό τους με τη βοήθεια των σημαιοφόρων που θα βρίσκονται κατά μήκος της οδού Ελ. Βενιζέλου.



typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

22:30 18/3/2024

Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

22:00 18/3/2024

κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

21:49 18/3/2024

Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

17:53 17/3/2024

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου..

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

01:19 17/3/2024

Συναυλία στη Μνήμη των 57

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

00:25 17/3/2024

στο ΔΑΚ

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

00:09 17/3/2024

τρεις συλλήψεις

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

23:56 16/3/2024

συνελήφθη μετά από έρευνα

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

22:54 15/3/2024

αυτόφωρες συλλήψεις

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

22:38 15/3/2024

Τα 11 ακίνητα που παρουσιάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Κλασικά Έπιπλα