Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

28/3/2019 03:47     υπουργός Περιβάλλοντος
Την προκήρυξη νέου προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών τον επόμενο μήνα, ανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μόλις υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες, ενώ τόνισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια αποτελεί βασική συνιστώσα του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, που περιλαμβάνει τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και αύξησης της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη νέα λατομική νομοθεσία, με την οποία όπως είπε απλουστεύθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων καθώς και στο νέο ειδικό χωροταξικό Πλαίσιο που είναι υπό εκπόνηση. Για το κόστος της ενέργειας, που είναι σημαντικός παράγοντας για τον κλάδο του αλουμινίου, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι στα τέλη του έτους θα λειτουργήσει το χρηματιστήριο ενέργειας που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαλέγουν το ενεργειακό τους μείγμα μέσω διμερών συμβολαίων, ενώ με την εφαρμογή του κοινοτικού πλαισίου για το target model θα υπάρχει πρόσβαση σε φθηνότερες αγορές ενέργειας μέσω των διασυνδέσεων. Σημείωσε ακόμη ότι η βιομηχανία χρειάζεται ιδιαίτερο καθεστώς, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο βαθμό που επιτρέπεται από την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε εξάλλου τον κλάδο του αλουμινίου, που διακρίνεται για την υψηλή εξωστρέφεια, ως μοντέλο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στην ίδια εκδήλωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Yπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους για την ανάπτυξη, ενώ έκανε λόγο για αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις, καθυστέρηση των επενδύσεων και υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μείωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση του ιδιωτικού χρέους. Αναφερόμενος στον κλάδο του αλουμινίου, είπε ότι αποτελεί το εθνικό μας βιομηχανικό προϊόν και έκανε λόγο για την ναυαρχίδα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις εξαγωγικές επιδόσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ernst and Young, Πάνος Παπάζογλου, σημείωσε ότι οι ελληνικές εξαγωγές υστερούν έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και επέρριψε ευθύνες αφενός σε μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας, αφετέρου στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των κρατικών δομών για ξένες επενδύσεις.



ant1news

Επόμενο Προηγούμενο
 
Συγκίνηση - Η Καλαμαριά τίμησε την μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου (φωτο)

Συγκίνηση - Η Καλαμαριά τίμησε την μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου (φωτο)

20:51 25/8/2026

στο Πάρκο Κερασούντος

Καλαμαριά: Συγκινούν τα παιδιά της Αγγελικής Σαπάτρα ''Σε φιλούσα και δε μου έφτανε'' - Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο

Καλαμαριά: Συγκινούν τα παιδιά της Αγγελικής Σαπάτρα ''Σε φιλούσα και δε μου έφτανε'' - Στη Μητρόπολη το τελευταίο αντίο

20:18 25/8/2026

αύριο Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 13:30

Καλαμαριά: Αναλυτικοί χάρτες - Οι αλλαγές στα λεωφορεία μετά το μετρό - Τα παράπονα στο δημοτικό συμβούλιο

Καλαμαριά: Αναλυτικοί χάρτες - Οι αλλαγές στα λεωφορεία μετά το μετρό - Τα παράπονα στο δημοτικό συμβούλιο

16:36 25/8/2026

Το σχέδιο παρουσίασε ο ΟΣΕΘ

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

16:18 25/8/2026

δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Μετρό Καλαμαριάς: Δεν απαιτείται αλλαγή συρμού - Το λάθος που προκαλεί σύγχυση (φωτο)

Μετρό Καλαμαριάς: Δεν απαιτείται αλλαγή συρμού - Το λάθος που προκαλεί σύγχυση (φωτο)

15:50 25/8/2026

φωτογραφία προκάλεσε ερωτήματα

Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

15:34 25/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

15:31 25/8/2026

Με ήχους, χρώματα, κίνηση και ενέργεια

Κλασικά Έπιπλα