Έκτακτο Δελτίο: Ερχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

28/3/2019 03:40    Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες
Αλλαγή του σκηνικού του καιρού αναμένεται από το πρωί της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τη Δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, κυρίως τις Νότιες, την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί, που η έντασή τους θα φτάσει τα φθάσουν 8 και βαθμιαία την Πέμπτη, αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιαστούν στις Κυκλάδες κατά τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με εξασθένισή του τις απογευματινές ώρες. Εξίσου σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

Α. Την Πέμπτη (28-03-2019)

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του νοτίου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Β. Την Παρασκευή (29-03-2019)

Τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους: Που η ένταση τους θα φτάσει τα 8 και βαθμιαία την Πέμπτη αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο, τα 9 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται στο Ιόνιο από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.


real
Επόμενο Προηγούμενο
 

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

20:05 29/9/2017

κλείνει τις πόρτες της την Κυριακή

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

20:03 29/9/2017

αποψε

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

19:51 29/9/2017

Μια ωραία πρωτοβουλία

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

19:34 29/9/2017

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΥΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

18:59 29/9/2017

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

18:48 29/9/2017

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι απλήρωτοι φόροι

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

18:45 29/9/2017

«Παρμενίων 2017»

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Βραδιά του Ερευνητή» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:42 29/9/2017

ένας θεσμός που κρατά 12 χρόνια

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Προς έναρξη εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:40 29/9/2017

Μέσα στον Νοέμβριο του 2017...

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

Μόνιμες θέσεις εργασίας στον ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ

18:38 29/9/2017

Δείτε αναλυτικά!

Κλασικά Έπιπλα