Αρης - ΑΕΚ 2-0

4/3/2019 07:53    με τους Λάρσον και Ρόουζ
Ο Άρης νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», βρίσκοντας δίχτυα με τους Λάρσον και Ρόουζ! Δύο δοκάρια και αρκετές ακόμα ευκαιρίες οι παίκτες του Παντελίδη, που εδραιώνονται στην πεντάδα.

Ο Άρης κυνήγησε απελπισμένα μια μεγάλη νίκη και τη βρήκε καθώς επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, κυριάρχησε του αντιπάλου της και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα από τα δύο που της έδωσαν οι Λάρσον, Ροζ.

Οι εκπλήξεις του Παντελίδη

Για την ακρίβεια, ήταν δύο. Ξεκινώντας με την επιστροφή του Χαμζά Γιουνές στο αρχικό σχήμα έπειτα από 2½ μήνες και κυρίως, η τοποθέτηση του Γιώργου Βαλεριάνου στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρόλο αυτά, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την παρουσία ενός αριστεροπόδαρου παίκτη στη δεξιά πλευρά…

Ο Άρης έδωσε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ΑΕΚ, καθόλου τυχαία η τελευταία διατήρησε επίπεδο κατοχής άνω του 60% στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν της έδωσε το δικαίωμα δημιουργίας μέσα από τον άξονα. Ο στόχος του Παντελίδη ήταν ξεκάθαρος, η τακτική του ουσιαστικά ήταν πανομοιότυπη μ’ αυτή που εφήρμοσε στην Τούμπα.

Κατοχή η ΑΕΚ, ευκαιρίες ο Άρης

Ο Άρης είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα όταν στο 11ο λεπτό ο Κόρχουτ σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπάρκας «άγγιξε» την μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, επαναλήφθηκε ένα σκηνικό. Ο Ματίγια εκτέλεση φάουλ, ο Βέλεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτό ακυρώθηκε καθώς ο εκτεθειμένος Γιουνές έκανε κίνηση προς την μπάλα.

Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, παρά τις διαδοχικές αλλαγές (του Χιμένεθ) στις θέσεις των παικτών. Σε δύο περιπτώσεις, στο 21ο λεπτό και στο 28ο, ο Λιβάια έκανε έξυπνη κίνηση αλλά δεν είχε ταχύτητα στην εκτέλεση. Στην πρώτη, δεν αξιοποίησε το λάθος του Ματέο Γκαρσία ο οποίος του… έστρωσε την μπάλα με συνέπεια να προλάβει ο Αργεντίνος και να διορθώσει το λάθος του. Στη δεύτερη, τον πρόλαβε ο Βαλεριάνος βάζοντας την κόντρα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Άρης ζήτησε πέναλτι  καθώς – μετά από σουτ του Ματέο Γκαρσία και κόντρα του Τσόσιτς – η μπάλα χτύπησε στο χέρι του τελευταίου, αλλά ο Διαμαντόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Κόντρα, Λάρσον… γκολ

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης δεν βρήκε αντεπίθεση από τα άκρα. Μια φορά όμως ήταν αρκετή. Στο 32ο λεπτό ο Ντάνι Λάρσον πήγε σε κατά μέτωπο επίθεση έκανε το σουτ εντός της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στο δεξί πόδι του Τσόσιτς και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Η ΑΕΚ δεν είχε ουσιαστικά αντίδραση. Πόνσε και Μπακασέτας ουσιαστικά ήταν εκτός παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και πέρα από ένα αναξιοποίητο γύρισμα του Λιβάια (Μάνταλος και Πόνσε δεν πρόλαβαν να αγγίξουν την μπάλα) δεν παρουσίασε φάση.

Το δεκάλεπτο του Ματέο

Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο 15πτο του πρώτου ημιχρόνου έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της ΑΕΚ, στο 50ο λεπτό σούταρε πάνω στα σώματα και στο 56ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια αλλά και ντρίμπλα στον Τσόσιτς δεν κατάφερε να κινήσει τον Μπάρκα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντιγκινί σέντραρε στον ολομόναχο Γιουνές ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ ο Ντιγκινί με εξαιρετική κίνηση έφυγε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ αλλά τον πρόλαβε ο Τσόσιτς καθώς επιχειρούσε το σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Μέσα από την αναποτελεσματικότητα του Άρη, η ΑΕΚ κρατήθηκε στο παιχνίδι και μετά την φάση του 53ου λεπτού (σ. σ. σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Άλεφ δεν πρόλαβε να εκτελέσει με το κεφάλι), ο τελευταίος σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Τα είδα όλα… ροζ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μπακασέτα στο 62ο λεπτό και θέλοντας να ενισχύσει την επιθετικότητα της ομάδας του έριξε στο παιχνίδι τον Πογιέ. Στην πραγματικότητα όμως, δεν άλλαξε κάτι στην ΑΕΚ. Αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης η «Ένωση» ουσιαστικά βγήκε εκτός παιχνιδιού. Αυτό που κυνήγησε λυσσαλέα ο Άρης με την επιθετική γραμμή του, το βρήκε από έναν κεντρικό αμυντικό καθώς η κομπίνα του 69ου λεπτού έβγαλε αποτέλεσμα. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Ντιγκινί έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Ροζ κι αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καθώς πέρασε κάτω από το δεξί χέρι του Μπάρκα (2-0).

Με το σκορ στο 2-0, ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να θωρακίσει το κέντρο του, άλλαξε τη διάταξή του σε 4-3-3 βάζοντας στο παιχνίδι τον Μίτζεν Μπάσα αντί του Χαμζά Γιουνές.

Ακίνδυνη η ΑΕΚ

Μετά τον Μπακασέτα, ο Χιμένεθ αντικατέστησε και τον Λιβάια στο 75ο λεπτό, έριξε στο παιχνίδι τον Αλμπάνη επί της ουσίας όμως δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του. Η ΑΕΚ στερήθηκε δημιουργίας, προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι μέσα από τις στημένες φάσεις και δεν είχε καθαρή ευκαιρία, απλά μέτρησαν στη στατιστική κάποια άστοχα σουτ εκτός περιοχής. Αντιθέτως, ο Άρης άγγιξε το 3ο γκολ με τον Φετφατζίδη στο 86ο λεπτό αλλά στο σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, ο Μπάρκας απομάκρυνε την μπάλα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντιγκινί (Άρης), Πόνσε, Τσόσιτς (ΑΕΚ)

MAN OF THE MATCH: Ο Ντάνι Λάρσον εξελίσσεται σε… μεταγραφή του χειμώνα. Εβαλε το γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικώς, δύσκολα βρίσκεις «ψεγάδι» στην απόδοσή του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λίντσεϊ Ροζ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, δεν άφησε τον Πόνσε να… αναπνεύσει έβαλε και το γκολ. Τι άλλο να κάνει ένας κεντρικός αμυντικός;

ΑΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στη χθεσινή ΑΕΚ είναι δύσκολο να… ξεχωρίσεις αδύναμο κρίκο, δεν ήταν τυχαίο ότι αντικαταστάθηκαν οι Μπακασέτας, Λιβάια, αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Οικονόμου, Τσόσιτς) ήταν σε μόνιμη τρικυμία.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Χαμζά Γιουνές στο 13ο λεπτό καθώς ήταν εκτεθειμένος, έκανε ξεκάθαρη κίνηση προς την μπάλα, δεν την ακούμπησε, αλλά συνέπεια της δράσης του Τυνήσιου ήταν να ακυρωθεί σωστά το γκολ του Βέλεθ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μέτρια η διαιτησία του Διαμαντόπουλου καθώς έχασε πολλές φάσεις. Ελέγχεται για τη φάση του 29ου λεπτού όπου ο Τσόσιτς έβαλε κόντρα σε σουτ του Ματέο Γκαρσία, η μπάλα χτύπησε στο χέρι που στηριζόταν στο έδαφος, ο Άρης ζήτησε πέναλτι εκτιμώντας ότι κράτησε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Καθαρό σκορ, ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες, με έξυπνη τακτική (έδωσε χώρο στην ΑΕΚ) και τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του. Κακό παιχνίδι για την ΑΕΚ, χωρίς δημιουργία, περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και τίποτε περισσότερο.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Κουέστα, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Σιώπης, Ματίγια, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία (87’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Σιμόες, Αλεφ, Μάνταλος, Λιβάια (75’ Αλμπάνης), Μπακασέτας (62’ Μπογιέ), Πόνσε.



gazzetta
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

16:02 23/2/2024

Πρόβλημα η αφισορύπανση

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

13:19 23/2/2024

Ένα από τα πλέον ιστορικά δέντρα της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:37 23/2/2024

Παρασκευή 23/02, Σάββατο 24/02 και Κυριακή 25/02

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

00:44 23/2/2024

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

00:04 23/2/2024

ψήφισμα

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

23:00 22/2/2024

''Η Καλαμαριά αλλάζει''

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:39 21/2/2024

Τετάρτη 21/02 και Πέμπτη 22/02

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

00:26 21/2/2024

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

00:09 21/2/2024

φωτο

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

23:54 20/2/2024

Ανατολική Θεσσαλονίκη

Κλασικά Έπιπλα