Θεσσαλονίκη: Γεύσεις απ'όλη την Ελλάδα από σήμερα στην έκθεση

2/3/2019 13:23    "Detrop" και "Oinos"
Με "ολόκληρη την Ελλάδα γευστικά παρούσα", αλλά και με σημαντικές εκθεσιακές παρουσίες από το εξωτερικό, ξεκινά σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, το εκθεσιακό δίδυμο "Detrop" και "Oinos" της ΔΕΘ-Helexpo AE, που φέρνει στην πόλη 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του κρασιού.

Στις δύο εκθέσεις θα παρουσιάσουν το γαστρονομικό τους προφίλ οκτώ ελληνικές περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας), ενώ πάνω από 200 ξένους αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους. 

Μεταξύ των hosted buyers περιλαμβάνονται συμμετοχές από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν όχι μόνο οι παραδοσιακές αγορές για το ελληνικό τρόφιμο, όπως η Γερμανία, αλλά και νέες, που φιλοδοξούν να "ξεκλειδώσουν" οι επιχειρήσεις του κλάδου, όπως εκείνες του Κουβέιτ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. '

Οπως εξήγησαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες που πραγματοποιούν απευθείας εισαγωγές και εταιρείες re-export και import.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται κι από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

*Τastes Discovery Zone: Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, τις "Τastes Discovery Zone", "Tastes Discovery Workshops" και "Wine Pairing Discovery", που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε προϊόντος και διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 13 και 14 και στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης", δίνοντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καινοτόμα τρόφιμα όπως ο ...μανιταρογύρος και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με αρχή, μέση και τέλος, όπως εξήγησε η Σύλβια Ιωάννα Κουμεντάκη της chef stories, διευκρινίζοντας ότι για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις χρειάζεται να γίνει κράτηση. 

*1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. 'Οπως εξήγησε ο καθηγητής  του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙΘ, Χρήστος Σαρμανιώτης, σε μια περίοδο όπου συχνά παρατηρείται διάσταση μεταξύ του τι ζητάει η αγορά και τι προσφέρουν τα πανεπιστήμια, το συνέδριο φιλοδοξεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στη μεταξύ τους συνεργασία, αναπτύσσοντας -στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" θεματολογία σχετική με το μάρκετινγκ, τα logistics και την προώθηση τροφίμων και ποτών.

*Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, με δημιουργίες -μεταξύ άλλων- οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής και γευστικές δοκιμές 

*11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις 1-4 Μαρτίου στο Περίπτερο 16

*Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, ώς τις 6 Μαρτίου η Detrop-Oenos «βγαίνει» στην πόλη και προτείνει εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Wine Plus.

Το Σαββατοκύριακο οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ και την τελευταία ημέρα, Δευτέρα 4 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

BrutaI, με μούσια και αγνώριστος: O Μπράτης του GNTM τα άλλαξε όλα μετά την καραντίνα (Pic)

BrutaI, με μούσια και αγνώριστος: O Μπράτης του GNTM τα άλλαξε όλα μετά την καραντίνα (Pic)

18:28 17/5/2020

Ριζική αλλαγή

Έτσι θα γίνονται οι προπονήσεις σε κολυμβητήρια, γήπεδα στίβου, γυμναστήρια

Έτσι θα γίνονται οι προπονήσεις σε κολυμβητήρια, γήπεδα στίβου, γυμναστήρια

18:24 17/5/2020

οδηγίες

Ο κορονοϊός μπορεί να φέρει το τέλος της χειραψίας;

Ο κορονοϊός μπορεί να φέρει το τέλος της χειραψίας;

17:59 17/5/2020

κίνηση που ίσως προήλθε από την αρχαία Ελλάδα

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή ρεύματος - Έκρηξη σε υποσταθμό

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή ρεύματος - Έκρηξη σε υποσταθμό

17:54 17/5/2020

διακοπή σε πολλές περιοχές

Θεσσαλονίκη: Ναρκωτικά εντόπισε σκύλος της αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Ναρκωτικά εντόπισε σκύλος της αστυνομίας

17:21 17/5/2020

«Minnie»

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία: Χίος, Ψαρά και Σάμος «παραβιάζουν» τη Συνθήκη της Λωζάνης

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία: Χίος, Ψαρά και Σάμος «παραβιάζουν» τη Συνθήκη της Λωζάνης

17:13 17/5/2020

Με προκλητική NAVTEX

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να αγοράσει μπύρες με πλαστό 50ευρω

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να αγοράσει μπύρες με πλαστό 50ευρω

17:09 17/5/2020

Τούμπα

Ιερά Σύνοδος για Αμβρόσιο: Ανυπόστατος ο αφορισμός - Μόνο εμείς έχουμε την αρμοδιότητα αυτή

Ιερά Σύνοδος για Αμβρόσιο: Ανυπόστατος ο αφορισμός - Μόνο εμείς έχουμε την αρμοδιότητα αυτή

16:59 17/5/2020

ανακοίνωση

Τι πρέπει να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το καλοκαίρι

Τι πρέπει να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το καλοκαίρι

16:56 17/5/2020

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία

Κορονοϊός: Κατέληξε 46χρονη στη Θεσσαλονίκη - Στους 163 οι νεκροί

Κορονοϊός: Κατέληξε 46χρονη στη Θεσσαλονίκη - Στους 163 οι νεκροί

16:50 17/5/2020

Μακραίνει η λίστα των νεκρών

Κλασικά Έπιπλα