Το 75% των Θεσσαλονικέων επιλέγουν την παραλία για βόλτα

27/2/2019 01:53     έρευνα
Τι κάνουν οι Θεσσαλονικείς όταν επιλέγουν να επισκεφθούν την παραλία τους; Περισσότεροι από 7 στους δέκα (75%) την επιλέγουν για τη βόλτα τους και μάλιστα η πλειονότητα (60%) είτε καθημερινά είτε τρεις φορές την εβδομάδα. 

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την καθαριότητα, η παραλία βαθμολογείται σχεδόν με 4 με άριστα το 5, με τους ξένους επισκέπτες να δίνουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τους ντόπιους, ενώ το μικρότερο σκορ αφορούσε στη σήμανση/πληροφόρηση. Τα παραπάνω προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το American College of Thessaloniki (ACT) σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο ο καθηγητής ο Νίκος Χουρβουλιάδης, διευθυντής του Business school του ACT.
 
Από τους ερωτηθέντες, οι 8 στους 10 ήταν Θεσσαλονικείς και σε ποσοστό περίπου 75% είπαν ότι επισκέπτονται την παραλία για βόλτα, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 9% την επιλέγει για βόλτα και άθληση και ένα μικρότερο ποσοστό - περίπου 5% - συνδυάζει βόλτα, άθληση και ποδηλασία. 

Σε ό,τι αφορά τη χρήση των περιπτέρων, 1 στους 4 κατοίκους είναι θετικοί να δοθούν για οποιαδήποτε χρήση με το 36% εξ αυτών να επιθυμεί η χρήση τους να σχετίζεται μόνο με τέχνες ή εκθέσεις, το 25% να επιθυμεί να αξιοποιηθούν για τέχνες/εκθέσεις, ή καφέ/φαγητό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 18% θέλει να αξιοποιηθούν τα περίπτερα μόνο για καφέ/φαγητό, δηλαδή για καταστήματα εστίασης. 
 
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε για πρώτη χρονιά και πραγματοποιήθηκε με ερωτηματολόγιο, τον Ιούνιο του 2018, σε διάστημα δύο εβδομάδων και σε δείγμα 600 ατόμων.  Όπως ανέφερε ο κ.Χουρβουλιάδης, επειδή τα ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στην παραλία, το δείγμα είναι εξ ορισμού άτομα που την επισκέπτονται. Επίσης, η χαμηλή παρουσία ξένων ενδεχομένως δείχνει ότι η παραλία δεν είναι αρκετά γνωστή και προβεβλημένη στους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται στην πόλη.
 
Την εκδήλωση που είχε ως θέμα "Το προφίλ των πόλεων στην ψηφιακή εποχή" χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, τονίζοντας ότι αποτελεί πλέον επιβεβλημένη ανάγκη να γίνει ψηφιακός ανασχηματισμός προβολής και μάρκετινγκ, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι το μέλλον. Απευθυνόμενος στους φοιτητές που ήταν παρόντες, ο κ.Πέγκας, επεσήμανε ότι πλέον οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται αφορούν όλο και περισσότερο το ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς σύμφωνα με στοιχεία το 80% των εργαζομένων στον τομέα της τουριστικής προβολής ασχολείται με τα ψηφιακά δεδομένα. 
 
Την ίδια ώρα, το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Καραχισαρλή παρουσίασε τις τάσεις στους Οργανισμούς διαχείρισης προορισμών (DMOs) και τόνισε τη σημασία που δίνεται πλέον στη διαφήμιση και προβολή μέσω του διαδικτύου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πώς διαχειρίζονται άλλες πόλεις του εξωτερικού το συγκεκριμένο τομέα. 
 


ΑΠE
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 27/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 26/6/2025

Πέμπτη 26/6

Κλασικά Έπιπλα