Σε επιφυλακή παραμένουν οι δήμοι λόγω της κακοκαιρίας

23/2/2019 19:06    σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης
Σε επιφυλακή θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες οι υπηρεσίες των δήμων σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται από τα ξημερώματα και των χαμηλών θερμοκρασιών που προκάλεσε η κακοκαιρία "Ωκεανίς".

Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διεξάγεται κανονικά, ωστόσο μικροπροβλήματα παρατηρούνται σε στενά των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου.

Οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι και αλατόνερο σε δρόμους και πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών να γίνεται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στην περιοχή της Θέρμης δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλατιέρες συνέδραμαν για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στα ορεινά χωριά, Περιστερά, Λιβάδι, Άγιο Αντώνη και Μονοπήγαδο.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο δήμο Λαγκαδά, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά Πετροκέρασα, Σοχό, Λαχανά και Όσσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Καραγιάννη, οι υπηρεσίες θα παραμείνουν σε επιφυλακή και κατά τη διάρκεια της νύχτας για ενδεχόμενο παγετού.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί και υπάρχουν προβλήματα μόνο σε παράδρομους, ενώ άνοιξε ο δρόμος Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου που είχε κλείσει νωρίς το πρωί λόγω της χιονόπτωσης.

Προβλήματα από τα χιόνια παρουσιάστηκαν στα Μετέωρα και την Εφεδρούπολη του δήμου Παύλου Μελά, όπως επίσης και σε στενά του Ρετζικίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Αλέκο Σιμητόπουλο, τις επόμενες ώρες με την υποχώρηση του φαινομένου θα καθαριστούν όλοι οι δρόμοι και τα σχολεία.

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, τονίζοντας πως όλοι οι άξονες είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι. Ωστόσο, χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί η περιοχή του Αγγελοχωρίου, εκεί όπου έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Σε επιφυλακή παραμένει και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, οι δημότες του οποίου μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από κεντρικά σημεία, ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα χρησιμοποιεί στη μάχη του χιονιά ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Επί ποδός -χωρίς όμως να παρατηρούνται προβλήματα- παραμένουν οι δήμοι Χαλκηδόνας, Βόλβης και Δέλτα με τα συνεργεία των δήμων να έχουν ρίξει αλάτι στους κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον δήμο Καλαμαριάς, όπως είπε ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

18:00 14/7/2025

18/07 - 25/07

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:29 14/7/2025

Δευτέρα 14/7

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

17:10 13/7/2025

Δευτέρα 14/7

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

13:00 13/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/7/2025

Κυριακή 13/7

Κλασικά Έπιπλα