Καλαμαριά: Η πρόταση της εισαγγελέως ανηλίκων για τον 12χρονο μαθητή

18/2/2019 17:02    τι πρότεινε
Στο ίδιο μήκος κύματος της λύσης που εξετάζουν οι εκπαιδευτικοί φορείς με το υπουργείο Παιδείας, ήταν και η πρόταση της προϊσταμένης του Τμήματος Ανηλίκων της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Τσιαρδακλή για την υπόθεση του 12χρονου μαθητή με το εκ γενετής σύνδρομο που φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. 

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης εξετάζουν την εφαρμογή του άρθρου 26 για «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες». Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο μαθητής θα παρακολουθεί συγκεκριμένα μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και στη συνέχεια η παρακολούθηση μαθημάτων θα γίνεται εκτός σχολείου. Με την λύση αυτή συμφώνησε και η εισαγγελέας ανηλίκων, σύμφωνα με τους γονείς του 12χρονου, που την συνάντησαν το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου.

«Η εισαγγελέας μας πρότεινε μια ισορροπημένη λύση, ώστε το παιδί να μην διωχθεί από το σχολείο και νιώσει την απόρριψη αλλά εξέφρασε ταυτόχρονα ενδιαφέρον για το μαθητικό σύνολο» δηλώνει ο πατέρας του 12χρονου στο makthes.gr. Το πρόγραμμα θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και τους γιατρούς που παρακολουθούν το παιδί. Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή με το εκ γενετής σύνδρομο, ο 12χρονος θα παρακολουθεί στο σχολείο μαθήματα μόνο με την παράλληλη στήριξη του προγράμματος του ΚΕΣΥ και τις επόμενες ώρες η παρακολούθηση των μαθημάτων θα συνεχίζεται πιθανόν κατ' οίκον. «Συμφωνήσαμε με την εισαγγελέα πως πρέπει να διασφαλιστεί το κομμάτι της κοινωνικοποίησης του παιδιού και να μην αποκοπεί εντελώς από την σχολική κοινότητα» σημειώνει ο πατέρας του 12χρονου. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τελικά ο μαθητής αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς με την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας. 

Οι γονείς κατέθεσαν στην εισαγγελέα ανηλίκων φάκελο με όλα τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά για το πρόβλημα υγείας του παιδιού και τις κινήσεις που έκαναν. Επίσης, ζήτησαν από την κ. Τσιαρδακλή  γραπτή εισαγγελική εντολή για να παραλάβουν όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά από συνεδριάσεις του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς που αφορούν το παιδί τους. «Δεν ξέρουμε καν τι περιέχει το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης του ΚΕΣΥ. Δεν μας έχουν ενημερώσει από το σχολείο. Τους ζητάμε συνεχώς να μας δώσουν τα έγγραφα αλλά δεν μας δίνουν» υποστηρίζει στο makthes.gr ο πατέρας του μαθητή.

«Ζητάμε έστω και τώρα να καταδικάσουν την κατάληψη»

Έστω και μετά από τρεις εβδομάδες, ο πατέρας του 12χρονου ζητάει από τη διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς να καταδικάσει την κατάληψη που έγινε στις 25 Ιανουαρίου για την απομάκρυνση του γιου του. «Μας κάνει φοβερή εντύπωση, που μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονίας της Κυριακής», ευαισθητοποιήθηκε πολύς κόσμος  και καταδίκασε την κατάληψη, ακόμα η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου δεν πήραν θέση. Ζητάμε έστω και τώρα να καταδικάσουν την κατάληψη» δηλώνει στο makthes.gr ο πατέρας του 12χρονου. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την κατάληψη δεν  υπήρχαν υπογραφές μαθητών, ούτε πέρασε ως απόφαση από τα πρακτικά του 15μελες του σχολείου. «Πρέπει να ελέγχονται αυτά, να μην αφήνεται η τύχη ενός σχολείου στα χέρια μερικών παιδιών και να μην λειτουργεί το σχολείο» σημειώνει. 

Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια με μηνυτήριες αναφορές, παρεμβάσεις εισαγγελέων και του υπουργείου Παιδείας, ο πατέρας του 12χρονου καταλήγει σε μια ευχή: «κανένα παιδί να μην έχει την τύχη του γιου μου». Οι τρεις μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριου του 2018, που ο 12χρονος φοιτούσε στην Α' γυμνασίου χωρίς παράλληλη στήριξη «ήταν καταλυτικοί για το παιδί». «Έπρεπε από την πρώτη στιγμή που μπήκε το παιδί στο σχολείο να υπάρχει η παράλληλη στήριξη και το σύστημα να λειτουργεί πιο γρήγορα. Το παιδί τους τρεις μήνες, μέχρι να έρθει η στήριξη του ΚΕΣΥ, έχασε τον δρόμο του και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Εύχομαι τον επόμενο Σεπτέμβριο κανένας γονέας να μην έχει παρόμοια προβλήματα και όλα τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη να την έχουν από την πρώτη στιγμή» αναφέρει ο πατέρας του 12χρονου. Θεολόγος Ηλιού

Επόμενο Προηγούμενο
 
Μητρόπολη Καλαμαριάς: Καθιερώνεται εορτασμός στην Παναγία Φανερωμένη Ν. Μηχανιώνας

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Καθιερώνεται εορτασμός στην Παναγία Φανερωμένη Ν. Μηχανιώνας

18:08 10/5/2019

Συνάξεως της θαυματουργού εικόνος

Βρέθηκε πτώμα σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Βρέθηκε πτώμα σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

17:27 10/5/2019

Κοζάνη

Δείτε σε ποια καλλυντικά απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

Δείτε σε ποια καλλυντικά απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

16:48 10/5/2019

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Φρίκη: 16χρονη βιαζόταν για χρόνια από τον θείο και τον αδερφό της

Φρίκη: 16χρονη βιαζόταν για χρόνια από τον θείο και τον αδερφό της

16:36 10/5/2019

στην Ηλεία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

16:24 10/5/2019

στην Αλεξανδρούπολη

Αυτός είναι ο πρώτος συρμός του Μετρό

Αυτός είναι ο πρώτος συρμός του Μετρό

16:20 10/5/2019

αποκαλυπτήρια

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν την Κυριακή, λόγω έργων, 2 δρόμοι στα δυτικά

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν την Κυριακή, λόγω έργων, 2 δρόμοι στα δυτικά

16:14 10/5/2019

Εργασίες ασφαλτόστρωσης

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Πανηγυρικός Εορτασμός Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Πανηγυρικός Εορτασμός Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου

16:01 10/5/2019

δειτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: 3ο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής

Καλαμαριά: 3ο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής

15:52 10/5/2019

και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Απόπειρα κλοπής τηλεφώνου σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Απόπειρα κλοπής τηλεφώνου σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

15:27 10/5/2019

Άμεση ήταν η αντίδραση

Κλασικά Έπιπλα