Λεβαδειακός - Άρης 1-0

28/1/2019 03:42    Βήμα παραμονής
Το γκολ του Μαρκόφσι στο 38' ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Λεβαδειακό μια πολύτιμη νίκη (1-0) απέναντι στον ακίνδυνο Άρη, που έχασε την ευκαιρία να κάνει βήμα πεντάδας.

Βήμα παραμονής έκανε ο Λεβαδειακός καθώς επικράτησε του Άρη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου. Κακή εμφάνιση για τους «κίτρινους» που βλέπουν να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τη ζώνη που οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Λεβαδειακός αξιοποίησε τη μία από τις λίγες ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι κι αυτό χάρη στην ποιότητα του Μάρκο Μαρκόφσκι ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Ο δε Άρης δεν πήρε τίποτε από τα νέα πρόσωπα, ήταν φλύαρος και παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με άδεια χέρια από τη Λιβαδειά.

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να αλλάξει τον ρόλο του Μίγκτζεν Μπάσα και να τον (ξανά) τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας με ευθύνη το μαρκάρισμα του Μαρκόφσκι, ενώ έδωσε φανέλα βασικού και στον Μάρτιν Τόνσο. Είδε όμως την ομάδα του να βγάζει μόλις μία (σωστή) κάθετη πάσα στο πρώτο ημίχρονο (στο 29ο λεπτό), τις γραμμές να χάνουν τις αποστάσεις τους με συνέπεια δείχνει ασύνδετος ο Άρης και γενικώς να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στην οργάνωση μιας σωστής επίθεσης. Ακόμη δηλαδή και η σπουδαιότερη φάση που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, στο 16ο λεπτό, προήλθε μέσα από το πείσμα του Ματίγια από τη δεξιά πλευρά. Στη συγκεκριμένη φάση ο Ντιγκινί σούταρε ελεύθερος από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μπάγιτς είχε σωτήρια επέμβαση, μετά από σέντρα του Ματέο Γκαρσία.

Ο Μαρκόφσκι έκανε τη διαφορά…

Ο Λεβαδειακός επίσης είχε τρομακτικό πρόβλημα στην ανάπτυξή του με συνέπεια να… κάνει παιχνίδι ο Μπάγιτς τα βολέ του και ψάχνοντας τον Μαρκόφσκι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» από την αριστερή πλευρά με τον Ναγκίς, από την επέλαση και πάσα του τελευταίου (στο 25ο λεπτό) ο Μαρκόφσκι δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από τη γωνία της μικρής περιοχής. Ο έμπειρος επιθετικός του Λεβαδειακού έκανε όμως τη διαφορά στο 38ο λεπτό. Ο Άρης έδωσε τη δυνατότητα στον Τσαμπούρη να σεντράρει ανενόχλητος από την αριστερή πλευρά, ο Μπάσα έχασε τον Μαρκόφσκι και ο τελευταίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ίδια εικόνα

Ο Άρης δεν άλλαξε την εικόνα του στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου καθώς αν εξαιρέσει κανείς τα δύο μακρινά σουτ από τον Λάρσον (σ. σ. αντικατέστησε τον Κόρχουτ) στο 46ο και 59ο λεπτό, δεν είχε τρόπο να οργανώσει μια επίθεση. Αν μια ομάδα άγγιξε το γκολ στο ίδιο διάστημα, αυτός ήταν ο Λεβαδειακός με το μακρινό σουτ του Στανόγεβιτς στο 52ο λεπτό όπου ο Κουέστα μπλόκαρε στην αριστερή γωνία του και ακόμη ένα με τον Ζησόπουλο στο 56’ όπου και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη είχε σωστή αντίδραση.

Η πίεση του Άρη και το τελευταίο χαρτί

Ο Νίκος Καραγεωργίου προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα καθώς στο 69’ απέσυρε τον Γιακουμάκη και χρησιμοποίησε τον Μητρόπουλο, με σκοπό να ενισχύσει τη μεσοαμυντική γραμμή του. Στο ίδιο λεπτό, ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Άρη (με ανάποδο ψαλίδι) μετά από εκτέλεση κόρνερ καθώς ο Μπάγιτς ήταν σταθερός, ενώ στο 71ο λεπτό ο Δεληζησης πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο παιχνίδι τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο αντί του Μάρτιν Τόνσο.

Στο 75ο λεπτό ο Μπάσα διατήρησε τον Άρη στο παιχνίδι απομακρύνοντας την μπάλα - περίπου δύο μέτρα από τη γραμμή της εστίας - μετά από κεφαλιά του Στανόγεβιτς. Ο Άρης επέλεξε να απειλήσει από τη δεξιά πλευρά με τις επελάσεις του Τζανακάκη, στο 76ο λεπτό ο τελευταίος επιχείρησε τη σέντρα αλλά ο Ματέο Γκαρσία (ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας) δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν αλλά είτε έκαναν λάθος στην τελική πάσα, είτε ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια όπως για παράδειγμα ο Ματίγια στο 84ο λεπτό όταν σούταρε από το ύψος του πέναλτι. Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία για τον Άρη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ανγκούα, Κονέ (Λεβαδειακός), Σιώπης

MVP: Ο Μάρκο Μαρκόφσκι γιατί απέδειξε ότι είναι επιθετικός της… μίας επαφής. Μια φορά κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση των παικτών του Άρη κι αυτή αποδείχθηκε αρκετή για να σημειώσει το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Γιώργος Ζησόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς ήταν ίσως ο βασικός λόγος που Τόνσο και Ματίγια δεν μπήκαν ποτέ στον ρυθμό του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άρης έχει πολλούς υποψηφίους. Από τον Ματίγια που έκανε κακό παιχνίδι ή τον Τόνσο ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου.

Η γκάφα: Αυτή μοιράζεται μεταξύ Κόρχουτ και Μπάσα. Γιατί ο πρώτος έδωσε το δικαίωμα στον Τσαμπούρη να σεντράρει ανενόχλητος στη φάση του γκολ και ο δεύτερος γιατί έχασε τον Μαρκόφσκι.

Το στραγάλι: Ο Σέζος ήθελε να κάνει… ευρωπαϊκή διαιτησία αλλά συνέπεια αυτού ήταν να χάσει ένα σωρό φάσεις, χωρίς όμως να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι (και) άθλημα συγκυριών. Ο Λεβαδειακός είχε από την αρχή του αγώνα κλασικό σέντερ φορ κι έτσι σημείωσε το γκολ, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος ήταν φλύαρος, ασύνδετος και αναποτελεσματικός.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Μανγκίς (63’ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69’ Γιακουμάκης)

ΑΡΗΣ(Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Δεληζήσης, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντικινί.



gazzetta
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα