ΔΕΘ - Για 8η χρονιά η έκθεση τοπικών προϊόντων

29/10/2017 22:29     «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας»
Οι γεύσεις, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης παρουσιάζονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 28 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 12.

Στην 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται πάρα πολλές μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι παραγωγοί από την Κρήτη και από άλλες περιοχές, όπως από Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο κα, θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων: λάδι, τυροκομικά, παξιμάδια - αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένους καρπούς, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα κα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, που θα περιλαμβάνει πλούσια ποικιλία προϊόντων, τα οποία παράγονται στην περιοχή της.

Όλες αυτές τις γεύσεις οι επισκέπτες θα μπορούν να τις προμηθεύονται απευθείας από τους παραγωγούς.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και άλλοι συντελεστές θα συμμετάσχουν σ' αυτό το εννιαήμερο πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Την έκθεση υποστηρίζουν δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών, καθώς και αντίστοιχοι φορείς άλλων περιοχών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» διοργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

28 Οκτωβρίου  - 5 Νοεμβρίου

η 8η έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας»
Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη, ενώ θα παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ σε όλα τα οχήματα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι για τα Σαββατοκύριακα από τις 10.30 το πρωί έως και τις 21.30 το βράδυ, ενώ για τις καθημερινές η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 21.30 το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.pagritiaekthesi.gr



cityportal

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά - Αγιασμός: Δώρο της δημάρχου στα παιδιά ένα μολύβι που μπορεί να φυτευτεί! (φωτο)

Καλαμαριά - Αγιασμός: Δώρο της δημάρχου στα παιδιά ένα μολύβι που μπορεί να φυτευτεί! (φωτο)

19:28 11/9/2026

οι ευχές για το νέο σχολικό έτος

Θεσσαλονίκη: 250 παραβάσεις σε 326 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σήμερα!

Θεσσαλονίκη: 250 παραβάσεις σε 326 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σήμερα!

19:10 11/9/2026

Τροχονόμοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια..

Θεσσαλονίκη - Ανησυχία για την οσμή αερίου: 470 κλήσεις πολιτών στην Enaon EDA!

Θεσσαλονίκη - Ανησυχία για την οσμή αερίου: 470 κλήσεις πολιτών στην Enaon EDA!

15:39 11/9/2026

Η επίσημη ανακοίνωση της Enaon EDA

Καλαμαριά: Τρία νέα στέγαστρα στον σταθμό Μετρό «Μίκρα» από τον ΟΣΕΘ

Καλαμαριά: Τρία νέα στέγαστρα στον σταθμό Μετρό «Μίκρα» από τον ΟΣΕΘ

15:28 11/9/2026

με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης

Τα τρία δώρα που έκανε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς στον Τσίπρα (φωτο)

Τα τρία δώρα που έκανε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς στον Τσίπρα (φωτο)

15:19 11/9/2026

Ο πρώην πρωθυπουργός στην έκθεση

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης στους μαθητές ''να έχετε υπομονή, η άκοπη γνώση λησμονείται - ο Χριστός και η Παναγία να σας φωτίζουν''

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης στους μαθητές ''να έχετε υπομονή, η άκοπη γνώση λησμονείται - ο Χριστός και η Παναγία να σας φωτίζουν''

13:47 11/9/2026

η εκπαίδευση αποτελεί μία επίπονη διαδικασία

Καλαμαριά: Απόψε δωρεάν συναυλία δίπλα στη θάλασσα για το Παρά Θιν αλός

Καλαμαριά: Απόψε δωρεάν συναυλία δίπλα στη θάλασσα για το Παρά Θιν αλός

12:58 11/9/2026

Μια διαπολιτισμική μουσική παράσταση..

Κλασικά Έπιπλα