Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3

13/1/2019 22:37    παγοθραυστικό
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3
0 - 3
Διαβάστε ξανά τη Live Περιγραφή του αγώνα
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
SHARES
1.71k
 Facebook
 Twitter
185
Print
E-mail
A-
A+
Τι κι αν του ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ; Αφού όταν χρειάστηκε ο Πασχαλάκης έπιασε τα... άπιαστα, στη συνέχεια πήρε μπρος η «μηχανή» που οδηγεί προς τον τίτλο! Το 0-3 του ΠΑΟΚ μέσα στα... χιόνια της Τρίπολης φέρνει ακόμη πιο κοντά το πρωτάθλημα. Κόκκινη ο Μάτος.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τον Κώτσιρα δεξιά στην άμυνα, τον Κυριακόπουλο αριστερά και τους Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της. Ο Βαλιέντε με τον Ιγκλέσιας ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μουνάφο μπροστά τους και τον Καλτσά δεξιά και τον Τσιλιανίδη αριστερά να πλαισιώνουν τον Μανιά.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το ίδιο σχήμα και τον Πασχαλάκη στην εστία, τον Μάτος δεξιά, τον Βιεϊρίνια αριστερά στην άμυνα και τους Βαρέλα και Κρέσπο ως δίδυμο στα στόπερ. Ο Σάκχοφ και ο Μαουρίσιο έπαιξαν στο κέντρο και η τριάδα Πέλκα, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Ακπόμ, που έπαιξε βασικός για πρώτη φορά στη Super League.

«ΜΟΝΟ» ΑΣΤΕΡΑΣ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που εξαρχής μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Εκφραστές σε αυτή την προσπάθεια ήταν κυρίως το δίδυμο Κυριακόπουλου-Τσιλιανίδη αριστερά και ο Καλτσάς από δεξιά. Ο τελευταίος μάλιστα, ξεκινώντας από θέση οφσάιντ, ανάγκασε τον Πασχαλάκη στην πρώτη σπουδαία επέμβαση του αγώνα στο 12’, όταν ο Έλληνας τερματοφύλακας των Θεσσαλονικέων απέκρουσε το τετ α τετ.

Στο 18’ ο Δικέφαλος του Βορρά διέκοψε την επιθετική νωθρότητα που τον χαρακτήρισε πριν και μετά τη φάση του Μπίσεσβαρ, που σκόραρε, όμως ο βοηθός ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ. Η φάση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να την… πέφτουν στους διαιτητές αμέσως μετά τη διακοπή του ημιχρόνου.

Η συνέχεια πάντως ανήκε ολοκληρωτικά στους Αρκάδες, που έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες ως το 45’. Ο Τσιλιανίδης (25’) με σουτ αστόχησε από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα το «τσαφ» του Κρέσπο έφερε τη μπάλα στον Ιγκλέσιας, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Το επόμενο «καυτό» δίλεπτο για τους εξαιρετικούς γηπεδούχους ήταν το 38’-39’, όταν πρώτα ο Μανιάς και στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με τον Ιγκλέσιας, σε φάση που ξεκίνησε πάλι έπειτα από λάθος διώξιμο του Κρέσπο, ανάγκασαν τον Πασχαλάκη σε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Η διακοπή του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται εντονότατα στον διαιτητή και τους βοηθούς του, ενώ ο Παράσχος και οι συνεργάτες του κατευθύνονταν στα αποδυτήρια με το «παράπονο» του μηδενικού ενεργητικού, παρά τις πολλές καλές στιγμές.

«ΑΛΛΟΣ» ΠΑΟΚ, «ΑΛΛΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ως συνήθως ήταν άγνωστο τί ειπώθηκε στα αποδυτήρια, ωστόσο η εικόνα του β’ μέρους ήταν πολύ διαφορετική, κυρίως αναφορικά με την απόδοση των γηπεδούχων, πού ήταν σαφώς πεσμένοι επιθετικά. Η ώρα κυλούσε δίχως φάσεις και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Θεσσαλονικείς φόρτσαραν, σκοράροντας δις και «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

Πρώτα στο 65’, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα το φάουλ, όπου φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του και ο Παπαδόπουλος και λίγα λεπτά αργότερα (69’) ο Μαουρίσιο, που εκμεταλλεύτηκε άψογα την κάθετη του Μπίσεσβαρ και με τη μια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, καθόρισαν τον νικητή της αναμέτρησης, «σβήνοντας» το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό, ακόμα και στο τελευταίο 10λεπτο που έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μάτος με δυο κίτρινες κάρτες σε πέντε λεπτά (74’, 79’). Μάλιστα κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ, χάρη στο αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου στις καθυστερήσεις.

MVP: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του ΠΑΟΚ στην επίθεση, ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αν δεν υποδεικνυόταν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο 18’. Του πιστώνεται η ασίστ στον Μαουρίσιο για το 0-2 και οι καλές ως επί το πλείστον επιλογές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο ύψος του: Ο Πασχαλάκης ήταν «παρών» σε ουκ ολίγες φάσεις στο πρώτο μέρος, κρατώντας το «μηδέν» στην άμυνά του και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Η εμφάνιση του Κρέσπο στο πρώτο μέρος ήταν σοβαρός λόγος για να ελπίζει βάσιμα σε γκολ ο Αστέρας. Πολλά λάθη στις αντιδράσεις, κακές επιλογές στα διωξίματα, συνολικά κακή εικόνα που ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν του στοίχισε.

Η «γκάφα»: Το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου στις καθυστερήσεις «έκλεψε» την παράσταση. Έστω κι αν δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά, αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα τη γκάφα του αγώνα.

Το «στραγάλι»: Ο Σκούλας πήρε σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία, τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο, όσο και συνολικά. Δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο για τον βοηθό Κωνσταντόπουλο, που στο 18’ σήκωσε τη σημαία ενώ ο Μπίσεσβαρ καλυπτόταν, κάνοντας το ίδιο και σε δυο φάσεις στο β’ μέρος εις βάρος του Αστέρα, όχι το ίδιο καθοριστικές. Σωστή η υπόδειξη «παίζετε» στο 85’, αφού ο Λημνιός αποκρούει πρώτα με το σώμα, πριν η μπάλα βρει στο χέρι του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ πήρε επαγγελματική νίκη, πετώντας στα «σκουπίδια» το πρώτο ημίχρνο και κάνοντας τα απαραίτητα στο δεύτερο, για να πανηγυρίσει. Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά κλήθηκε να λειτουργήσει υπό πίεση και τα κατάφερε, διατηρώντας  τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς. Από την πλευρά τους ο Αστέρας είδε το σερί των πέντε αγώνων δίχως ήττα και των τεσσάρων συνεχόμενων νικών να τερματίζεται, ενώ ο Γιώργος Παράσχος γνώρισε την πρώτη του ήττα ως τεχνικός των Αρκάδων, που έμειναν στους 18 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (71’ Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Ιγκλέσιας (87’ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Μανιάς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (71’ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (77’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (86’ Τόσκα), Ακπόμ




gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα