Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα έργα στο Σταθμό Βενιζέλου!

29/10/2017 21:44    Τι αναφέρει η Αττικό Μετρό για τα έργα και άλλους σταθμούς
Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή και του τελευταίου σταθμού της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του σταθμού Βενιζέλου, όπως μεταφέρει το typosthes.

Οι πρώτες εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν τη δημιουργία των απαραίτητων εργοταξιακών χώρων και τις  παρακάμψεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας βόρεια της οδού Εγνατίας και νότια, στην πλατεία Καπνεργάτη. Παράλληλα θα ξεκινήσει η κατασκευή της αντιστήριξης, με μικροπασσάλους, για τη δημιουργία των φρεατίων εξαερισμού εντός του σταθμού και θα ακολουθήσει η επίχωση του αρχαιολογικού χώρου για την προστασία των αρχαιοτήτων και η κατασκευή της πλάκας οροφής του σταθμού.

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τυχόν θα απαιτηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ολοκλήρωσης του σταθμού, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επανεκκίνηση του έργου της βασικής γραμμής της Θεσσαλονίκης το 2016 και μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη του 100% των δίδυμων σηράγγων, το 95% των αρχαιολογικών εργασιών, το 90% της κατασκευής του αμαξοστασίου στην Πυλαία, το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού σε 11 από τους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής, το 35% των αρχιτεκτονικών εργασιών, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν και οι Η/Μ εργασίες.

Όπως αναφέρει η Αττικό Μετρό «Οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, προχωρούν ήδη με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου το 2019 να αρχίσει η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας των συρμών και το 2020 να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του έργου.

Τέλος ανακοινώνεται ότι την αμέσως προσεχή περίοδο, με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών στους σταθμούς, θα περιορίζονται σταδιακά οι δεσμευμένοι από τα εργοτάξια χώροι στους δρόμους της πόλης. Έτσι, εντός του επόμενου τριμήνου προγραμματίζεται να αποδεσμευτούν κατειλημμένες επιφάνειες στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού και του σταθμού “Δημοκρατία”, καθώς επίσης και στην οδό Δελφών,  στους σταθμούς “Φλέμινγκ” και “Ανάληψη”, όπου θα αποκατασταθεί η αμφίδρομη λειτουργία της οδού Δελφών.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ζητά την κατανόηση όλων για την προσωρινή ταλαιπωρία που θα προκαλέσουν τα έργα της τελευταίας φάσης του μεγαλύτερου έργου υποδομής που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη φροντίδα ώστε η όχληση από την ολοκλήρωση των έργων να είναι η ελάχιστη δυνατή».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

17:23 21/8/2026

ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό...

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

Θεσσαλονίκη: Τρεις ημέρες εργασίες πρασίνου από Βούλγαρη μέχρι κόμβο αεροδρομίου στην Μουδανίων

16:30 21/8/2026

δείτε τις ώρες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

14:52 21/8/2026

δείτε τους χώρους

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

Δύο θάνατοι και 22 κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία

14:47 21/8/2026

Δυο θάνατοι ηλικιωμένων ατόμων

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο 16χρονοι μετά από ατύχημα σε θαλάσσια παιδική χαρά

14:45 21/8/2026

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

Καλαμαριά: Στην βουλή έφτασε η κλειστή γέφυρα του Φοίνικα ''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;''

14:25 21/8/2026

ένα χρόνο παραμένει κλειστή

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος - Περιφορά της Παλαιάς Θαυματουργής Εικόνας!

12:20 21/8/2026

με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια

Κλασικά Έπιπλα