Ενημέρωση σε σχολεία για ασφαλή συμβίωση των μαθητών με τον σιδηρόδρομο

14/12/2018 14:04    ΡΑΣ σε συνεργασία με ΟΣΕ
Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης σιδηροδρομικών ατυχημάτων ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα με αποδέκτες μαθητές σχολείων και με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα περιστατικά που συμβαίνουν με θύματα ανηλίκους σε σημεία του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Το πρόγραμμα είναι πρωτοβουλία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στην  ενημέρωση μαθητών δημοτικού (Ε’ και ΣΤ’ τάξης), γυμνασίου και λυκείου και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού, σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με τον σιδηρόδρομο, με σκοπό την αποτροπή επανάληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 Θα υλοποιείται από ομάδα στελεχών της ΡΑΣ και του ΟΣΕ με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεο-προβολέα. Παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν στο σιδηροδρομικό, δίκτυο καθώς και στους τρόπους αποφυγής τους.

Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι χώροι σχολείων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που γειτονεύουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι προτεινόμενες περιοχές για την υλοποίηση του προγράμματος μεταξύ άλλων είναι:

Ο Πειραιάς, o Αγ. Ιωάννης Ρέντης, o Ταύρος, το Ρουφ, o Κεραμεικός, το Μεταξουργείο, o Σταθμός Αθηνών, η Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, οι Άγιοι Ανάργυροι, οι Αχαρναί και ο Άγιος Στέφανος.

-Στη Θεσσαλονίκη, στις περιοχές που διέρχεται ο σιδηρόδρομος.

-Στη Λάρισα, η οποία θεωρείται περιοχή υψηλού κινδύνου.

-Σε άλλες πόλεις από τις οποίες διέρχεται σιδηρόδρομος, όπως Πάτρα (προαστιακός), Θήβα, Λειβαδιά, Λαμία, Βόλος κ.λπ.

Το πρόγραμμα ξεκινά  την ερχόμενη εβδομάδα από το Ν. Λαρίσης και συγκεκριμένα στις πόλεις των Φαρσάλων και της Λάρισας. Αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα ακολουθήσουν ο Δήμος Αχαρνών, ο Δήμος Διονύσου-Αγ. Στεφάνου και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ στον σχεδιασμό αναμένεται να ενταχθεί άμεσα το σύνολο των δήμων που γειτνιάζουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο. ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο