Πιάσανε κι άλλο πορτοφολά σε λεωφορείο - Τί συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ

14/12/2018 11:57    Χθες το μεσημέρι
Στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρισης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την πρόληψη κλοπών μέσα σε λεωφορεία σε ώρες αιχμής, ένας νεαρός Αλβανός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και Αντίσταση.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι ο νεαρός, μέσα σε αστικό λεωφορείο, εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες συνωστισμού και με τη συμμετοχή συνεργού του, αφαίρεσαν πορτοφόλι από 57χρονο επιβάτη.

Ο δράστης αντιστάθηκε έντονα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Με αφορμή την υπόθεση και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.

Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι.

Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.Επόμενο Προηγούμενο