Θρίλερ με το βιασμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα

12/12/2018 08:59    video
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε στις φυλακές Αυλώνα από τουλάχιστον επτά συγκρατούμενούς του ο 19χρονος Αλβανός που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης υποστήριξε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Από τον «Ευαγγελισμό», το νσοκομείο, δηλαδή, στο οποίο μεταφέρθηκε ο 19χρονος μετά την επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, επιμένουν, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ότι υπάρχει τραυματισμός στην περιοχή του πρωκτού του 19χρονου, αν και δεν οφείλεται σε «παρά φύσιν συνουσία».

Στο συμπέρασμα ότι είχε πέσει θύμα βιασμού είχε οδηγήσει και η κατάθεση του 19χρονου στους αστυνομικούς ότι «όταν ξύπνησα (σ.σ. μετά την επίθεση) ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν» σε συνδυασμό με το βίντεο ντοκουμέντο στο τελευταίο “καρέ” του οποίου εμφανίζεται με το εσώρουχο.





Κρατούμενοι φυλακών Αυλώνα: Ψευδείς οι φήμες για βιασμό

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν «παντελώς ψευδείς» τις «φήμες» για βιασμό του 19χρονου Αλβανού εξέδωσαν κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα με κείμενό τους στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο Facebook.

«Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα» αναφέρουν στο κείμενό τους καλύπτοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τους οποίους γράφουν ότι «τα όσα έγιναν δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστης τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο».

Σημειώνουν τέλος ότι αν και «δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης {...} Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

Το κείμενου που αναρτήθηκε έχει ως εξής:

Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δυό βιαστές της Ελένης απο τη Ροδο στη φυλακή οπού κρατουμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρισουμε τα εξής :

Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλα περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ο, τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστικη υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστης τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βιντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματουχοι του υπουργείου και ο βιαστης διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατουμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή.

Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας εχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζομαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.

Τι ερευνά η αστυνομία

Την έρευνα έχουν αναλάβει αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοδυτικής Αττικής. Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο 19χρονος Αλβανός θα μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για τη δική του ασφάλεια, αν και σχεδόν τίποτα μπορεί να του τη διασφαλίσει. Ο “άγραφος νόμος” των φυλακών θέλει τους δράστες σεξουαλικών και άλλων αποτρόπαιων εγκλημάτων να δεινοπαθούν στα χέρια άλλων κρατουμένων. «Πήρε το ελάχιστο που του αξίζει. Και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει» δήλωσε ένας των κρατουμένων που συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το εξιτήριο που πήρε ο 19χρονος από το νοσοκομείο, όπως έκανε γνωστή η διοικήτρια του “Ευαγγελισμού” Νάγια Μητσάκη, επισήμως παραμένει άγνωστο πού κρατείται σήμερα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Αυλώνα, όπου εξάλλου κλήθηκαν να μεταβούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καπανδριτίου για να πάρουν καταθέσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμού του νεαρού κρατουμενου. Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το συμβάν καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και μάλιστα εστάλη στη συνέχεια μέσω διαδικτύου σε άλλες συσκευές εκτός των φυλακών. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα καταθέσουν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια, οι οποίοι θα πρέπει να εξηγήσουν πώς τουλάχιστον επτά κρατούμενοι μπήκαν στο κελί του και επί αρκετά λεπτά τον κακοποιούσαν, χωρίς ουδείς να το αντιληφθεί.

Για τους παραπάνω λόγους, στις φυλακές Αυλώνα μετέβη κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων του καταστήματος.



protothema  - video alpha

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων

22:30 18/3/2024

Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

22:00 18/3/2024

κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

21:49 18/3/2024

Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

17:53 17/3/2024

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου..

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

01:19 17/3/2024

Συναυλία στη Μνήμη των 57

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

00:25 17/3/2024

στο ΔΑΚ

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

00:09 17/3/2024

τρεις συλλήψεις

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

23:56 16/3/2024

συνελήφθη μετά από έρευνα

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

22:54 15/3/2024

αυτόφωρες συλλήψεις

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

22:38 15/3/2024

Τα 11 ακίνητα που παρουσιάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Κλασικά Έπιπλα