Χριστούγεννα στην Καλαμαριά - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

7/12/2018 02:10    δράσεις για παιδιά και μεγάλους
Μέσα σε μια λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, θα δώσει το σύνθημα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

Το μεγάλο φυσικό έλατο, θα δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα σπιτάκια του Άι Βασίλη,  το Ζαχαρόσπιτο και το Σπίτι της Τεχνολογίας.

Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας,εκείνη τη βραδιά  οι μουσικές εκδηλώσεις που θα αρχίσουν αμέσως μετά τη φωταγώγηση,  θα δώσουν από την κεντρική σκηνή, τον παλμό και τον τόνο των γεμάτων ζωντάνια Χριστουγέννων και τα δεκάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό. Η  Παιδική  Χορωδία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς  θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα  και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών και θα ακολουθήσει το Ιταλο/ελληνικό Folk μουσικό σχήμα Grikanta  που θα ερμηνεύσει  Νοτιο-Ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές  και φιλοδοξεί να παρασύρει το κοινό σε φρενήρη χορό.

Η πλατεία Δημαρχείου θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια θα πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα

Κάθε μέρα σας περιμένει μια διαφορετική δράση στα 3 Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια!

Στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη: συνομιλούμε με τον Αϊ Βασίλη, γράφουμε γράμματα κι ευχές, και ετοιμάζουμε γιορτινές κατασκευές.

Και κάποιες μέρες φιλοξενούμε στην παιδική μας σκηνή θεατρικά δρώμενα, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και αφήγηση
παραμυθιών.

Στο Ζαχαρόσπιτο: ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Στο Σπίτι Τεχνολογίας και Ψυχαγωγίας: εργαστήρια ρομποτικής, κόμικ, σενάρια μυστηρίου, εργαστήρια με διαδραστικά παιχνίδια και εικαστικά, ειδικά για παιδιά 10 έως 14 ετών.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕπόμενο Προηγούμενο