Άρης - Παναθηναϊκός 1-1

3/12/2018 01:47    έχασαν την μπάλα οι διαιτητές
Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να αποδεικνύονται για ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα σε ομάδα του Σάββα Παντελίδη (μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη) αρκετά σκληροί για να πεθάνουν και να παίρνουν το βαθμό στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Ο 21χρονος επιθετικός μάλιστα είχε το σθένος παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν στο 93' λεπτό να εκτελέσει "α λά Πανένκα" και να νικήσει τον Κουέστα δίνοντας έναν σημαντικό βαθμό στον Παναθηναϊκό για την μάχη που δίνει για την 5η θέση του πρωταθλήματος. 

Δυστυχώς... αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής Τζοβάρας ο οποίος υπέπεσε σε σωρεία λαθών στη διάρκεια του ματς. Αρχικά υπέδειξε πανεύκολα ένα πέναλτι υπέρ του Άρη στο 5' και εν συνεχεία έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των "κιτρινόμαυρων" στο 14' δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ.

Τέλος έδειξε και στις καθυστερήσεις ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού το οποίο όμως ήταν περισσότερο από τα άλλα δυο που είχε δείξει στη διάρκεια της αναμέτρησης ο διαιτητής από την Φθιώτιδα.

Κατά το 90λεπτο ο Άρης μετά το γκολ που έβαλε έδωσε χώρο στο τριφύλλι που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά όχι της φάσεις για να ισοφαρίσει. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ έχοντας και δοκάρι με τον Βέλεθ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός και ο Δώνης όμως δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι και το κυνήγησαν μέχρι τέλους και τελικά δικαιώθηκαν στο 93' παίρνοντας τον βαθμό με το γκολ του Χατζηγιοβάνη. Το τριφύλλι έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και μέταλλο που πρέπει να έχει ώστε να επανέλθει ξανά στην κορυφή.

Αυτά είναι τα έξι πράγματα που μας έμειναν από το ματς στο "Κλ. Βικελίδης":

1. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ... ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΤΖΟΒΑΡΑ Ο ΑΡΗΣ

Όταν κερδίζεις δυο πέναλτι στο πρώτο τέταρτο μιας αναμέτρησης είναι λογικό να προηγηθείς και να μπεις σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Αυτό έγινε και στο Άρης-Παναθηναϊκός με τους "κιτρινόμαυρους" αρχικά να κερδίζουν πέναλτι στο 5' σε ανατροπή του Γκάμα από τον Ινσούα με τον Διούδη όμως να αποκρούει την εκτέλεση του Γκάμα.
 
Στο 14' ο διαιτητής Τζοβάρας υπέδειξε ένα πέναλτι που μόνο αυτός και ο βοηθός του είδαν καθώς η μπάλα βρήκε καθαρά στον μηρό του Γιόχανσον και έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να στήσει τη μπάλα και πάλι στα έντεκα βήματα. Ο Γιουνές αυτή τη φορά ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Διούδη ανοίγοντας το σκορ με τον Άρη μέχρι εκείνο το σημείο να έχει απειλήσει μόνο από την άσπρη βούλα.
 
Το πέναλτι αυτό έφερε εκνευρισμό σε παίκτες και πάγκο του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να μην μπορούν για λίγα λεπτά να μπουν στο ρυθμό του αγώνα.

2. ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ

Με τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ και με τον Γιόχανσον να ζητάει αλλαγή ενός μυϊκού τραυματισμού ο Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του και την αρχική διάταξη του τριφυλλιού. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με 3-4-3 αλλά με την είσοδο του Δώνη στο 33' το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 με ρόμβο πάλι στην μεσαία γραμμή, όπως και στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Από εκείνη τη στιγμή μάλιστα οι πράσινοι άρχισαν να γίνονται περισσότερο απειλητικοί για την εστία του Άρη και είχαν την καλύτερη τους φάση στο 41' της αναμέτρησης όταν ο Μακέντα πάτησε ωραία τη μπάλα προς τον Κάτσε που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει ενώ το δεύτερο σουτ του Μπουζούκη βρήκε και πάλι στα σώματα.

3. ΜΕ ΣΤΡΩΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΠΑΟ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο ΑΡΗΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός που ήταν πίσω στο σκορ προσπάθησε με στρωτό ποδόσφαιρο να βγει στην επίθεση και να απειλήσει ώστε να φέρει το ματς στα ίσια. Από την άλλη ο Άρης έδωσε χώρο στο τριφύλλι και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 57' με τον Ντιγκινί να σουτάρει έξω από τα αριστερά ενώ στο 60' ο Μενέντεθ έκανε την σέντρα με τον Γιουνές να κάνει το πλασέ το οποίο ήταν αδύναμο και ο Διούδης μπλόκαρε.

Το τριφύλλι από την πλευρά του απείλησε στο 62' με τον Μπουζούκη να δίνει ωραία κάθετη πάσα προς τον Κάτσε ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει έξω. Στο 67' σε ωραία σέντρα από τα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης έπιασε την κεφαλιά από καλό σημείο αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Κωνσταντινίδη. Άστοχη ήταν και η προσπάθεια του Ινσούα μετά από σέντρα του Πούγγουρα από τα δεξιά.

4. ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ Ο ΔΩΝΗΣ

Με τη συμπλήρωση 74 λεπτών αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης" ο Γιώργος Δώνης ανακάτεψε ξανά την τράπουλα καθώς έβγαλε εκτός αγώνα τους Μαυρομάτη και Κάτσε και πέρασε στην αναμέτρηση τους Χατζηθεοδωρίδη και Καμπετσή παίζοντας και πάλι με τρεις στόπερ και δίδυμο στην επίθεση τους Καμπετσή-Μακέντα χρησιμοποιώντας ως τρίτο στόπερ τον Ινσούα και ως μπακ χαφ τους Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη. Ο Παναθηναϊκός είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και προσπάθησε να πάρει και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Τα κατάφερε μάλιστα εντείνοντας την πίεση του με συνεχείς σέντρες από τα δεξιά και αριστερά τις οποίες όμως έκοβε η άμυνα του Άρη.

Ο Σάββας Παντελίδης μάλιστα απάντησε στις αλλαγές του Δώνη σε πρόσωπα και σχηματισμό βάζοντας τον Μαβράι ως τρίτο στόπερ στο 78' αντί του Ματέο Γκαρσία. Ο Παντελίδης ήθελε έτσι η ομάδα του να μπορέσει να αντισταθεί και στα γεμίσματα που θα γινόντουσαν από πλευράς πράσινων στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα.

Παρά την αλλαγή του Άρη όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση στο 83' λεπτό του αγώνα όταν σε σέντρα του Πούγγουρα από τα δεξιά ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά και ο Κουέστα έκανε μια τρομερή επέμβαση κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του.

5. ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν αυτός που πίεζε και είχε τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά ο Άρης ήταν αυτός που εκτός του γκολ είχε και την καλύτερη φάση στην αναμέτρηση. Στο 84' της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ από τα δεξιά. Έγινε η εκτέλεση με τον Βέλεθ να βάζει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη και εν συνεχεία η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε τη μπάλα.

6. ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΕΝΚΑ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε και αυτός ένα πέναλτι, αυστηρό, με τον Μπουζούκη να τσιμπάει τη μπάλα προ του Σιώπη σε σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά και ο Τζοβάρας υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Με τον Μακέντα να έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγα λεπτά νωρίτερα ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ο 21χρονος άσος με εκτέλεση αλά Πανένκα... σκάβοντας τη μπάλα κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα και να ισοφαρίσει σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό που ήταν και το τελικό σκορ.
 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα, Ματέο Γκαρσία (79' Μαβράι), Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί (74' Ματίγια), Γιουνές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (74' Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον (33' Δώνης), Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε (74' Καμπετσής), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Γκολ: 15' Γιουνές/90+2' Χατζηγιοβάνης

Κίτρινες: 85' Ματίγια, 89' Σιώπης/18' Μακέντα, 35' Ινσούα, 85' Κουρμπέλης, 90' Χατζηγιοβάνης

Κόκκινες: 89' Μακέντα



sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Θεσσαλονίκη - Ρήμαζαν σπίτια σε έξι περιοχές

Θεσσαλονίκη - Ρήμαζαν σπίτια σε έξι περιοχές

13:59 26/6/2020

έξι συλλήψεις

Δείτε ποιες 9 χώρες εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Δείτε ποιες 9 χώρες εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

13:54 26/6/2020

Απαγόρευση πτήσεων

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με ανεμιστήρα, όταν έχει πολύ ζέστη

Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με ανεμιστήρα, όταν έχει πολύ ζέστη

13:49 26/6/2020

τι λενε οι ειδικοι

«Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς»: Νέα καμπάνια για τους τουρίστες

«Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς»: Νέα καμπάνια για τους τουρίστες

13:40 26/6/2020

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού…

Ραγδαίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού…

13:35 26/6/2020

Ελπίδες για οριστικό νοκ άουτ στον κορωνοϊό

Ούτε πλοίο, ούτε συνωστισμός: Το ωραιότερο road trip στην Ελλάδα με τις παραλίες που θα θυμάσαι μια ζωή

Ούτε πλοίο, ούτε συνωστισμός: Το ωραιότερο road trip στην Ελλάδα με τις παραλίες που θα θυμάσαι μια ζωή

13:30 26/6/2020

Ταξίδι ζωής δίχως ίχνος υπερβολής

Άλλος άνθρωπος: Ένα μήνα μετά η Μαρία Μπέη δίπλα στον Πάνο Ιωαννίδη είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ (Pic)

Άλλος άνθρωπος: Ένα μήνα μετά η Μαρία Μπέη δίπλα στον Πάνο Ιωαννίδη είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ (Pic)

13:27 26/6/2020

Συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα

Παράταση στις αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις

Παράταση στις αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις

13:17 26/6/2020

ΟΠΕΚΑ

Καβάλα: Εορτασμός για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης

Καβάλα: Εορτασμός για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης

13:13 26/6/2020

26 Ιουνίου 1913

10/10 ποτέ: Μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη που λείπει απ’ το ρεφρέν 10 τραγουδιών χωρισμού;

10/10 ποτέ: Μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη που λείπει απ’ το ρεφρέν 10 τραγουδιών χωρισμού;

09:00 26/6/2020

για νταλκαδιάρηδες

Κλασικά Έπιπλα