Ενα γήπεδο στολίδι στο κέντρο της Καλαμαριάς

2/12/2018 04:30    Δημοτικό Γήπεδο «Αριστοτέλης»
Επτά τοπικές ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλαμαριάς χαίρονται πλέον το ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο «Αριστοτέλης», το οποίο πρόσφατα αναβαθμίστηκε, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλές και λειτουργικό για την ποιοτική άθληση των ποδοσφαιριστών.

Οι αθλητές των ερασιτεχνικών ομάδων μπορούν να αγωνιστούν σε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το κόστος του οποίου ξεπέρασε τις 240.000 ευρώ.

Οι εργασίες της ανακαίνισης που ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι, με βάση την μελέτη που συντάχθηκε από την αρμόδια διεύθυνση της Αντιδημαρχίας, περιλάμβαναν πρωτίστως, την απομάκρυνση από πιστοποιημένο διαχειριστή αποβλήτων του παλαιού συνθετικού χλοοτάπητα, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος είχε καταστραφεί. Στη συνέχεια ελέγχθηκαν οι κλήσεις της επιφάνειας και όπου χρειάστηκε αυτές βελτιώθηκαν με τη χρήση κατάλληλων μηχανημάτων, (δηλ. ισοπεδωτή με χρήση τεχνολογίας λέιζερ.


Παράλληλα, στρώθηκε η επιφάνεια του γηπέδου με τα απαραίτητα εκείνα αδρανή υλικά, προκειμένου να πετύχει η ακριβής δημιουργία των κλίσεων, ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά σε περίοδο βροχοπτώσεων.

Επίσης, με εργαστηριακό έλεγχο του τοποθετημένου συστήματος ελέγχθηκε η απόλυτη επιπεδότητα της επιφάνειας, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση του γηπέδου.

Σε δεύτερο στάδιο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διάστρωσης και της συμπύκνωσης των υλικών, καθαρίστηκε όλη η επιφάνεια, στρώθηκε με το σύστημα του νέου συνθετικού χλοοτάπητα, τελευταίας γενιάς, έγινε η γραμμογράφηση και η πλήρωσή του με τα απαιτούμενα υλικά, όπως με χαλαζιακή άμμο και κόκκους τρίμματος ελαστικού μαύρου χρώματος (sbr) .

Το νέο σύστημα συνθετικού χλοοτάπητα, μετά την εγκατάστασή του, πιστοποιήθηκε από αναγνωρισμένο εργαστήριο (από τον κατάλογο πιστοποιημένων εργαστηρίων της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου FIFA) για την κατηγορία FIFA QUALITY.

Με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και λειτουργικών επεμβάσεων, το γήπεδο παραδόθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ομάδες της τοπικής κοινωνίας, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του για ασφαλή και αποδοτική άθληση.Επόμενο Προηγούμενο
 
Κλασικά Έπιπλα