Τσίπρας: Δια νόμου επιστρέφονται τα αναδρομικά στους ενστόλους

8/11/2018 03:56    εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας
Την επιστροφή αύριο δια νόμου, των αναδρομικών ύψους περίπου 820 εκατ. ευρώ σε ενστόλους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ, δικαστικούς, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε σχετικά: 

«Το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο.

Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες.
Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». 

Στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε: 

«Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 περίπου εκατομμυρίων ( σ.σ 800 εκατ αναφέρει ο προϋπολογισμός) από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ότι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους».

Ο ίδιος μάλιστα, επέλεξε κατά τον χαιρετισμό του, να αποσυνδέσει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή των αναδρομικών από δικαστικές αποφάσεις, επιλέγοντας να τονίσει ότι αποτελεί πολιτική βούληση και όχι συμμόρφωση. 

«Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης», είπε, μιλώντας προηγούμενως για «θετικό βήμα με σαφή συμβολισμό». 





Μέχρι τα Χριστούγεννα τα υπόλοιπα μέτρα

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του λεγόμενου πακέτου ΔΕΘ συνολικά, νωρίτερα, από την αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημέρωνε ότι θα κατατεθούν σταδιακά έως και την ψήφιση του προϋπολογισμού ( σ.σ ψηφίζεται περί τα μέσα Δεκεμβρίου). 

«Αύριο, αν δεν κάνω λάθος, εντός της ημέρας θα κατατεθεί η ρύθμιση για τα αναδρομικά. Άμεσα θα κατατεθεί, εν πάση περιπτώσει, εάν δεν γίνει εντός της ημέρας, θα γίνει εντός των επόμενων ημερών και θα ψηφιστεί. 

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια σειρά τροπολογιών και νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες θα έρθουν μέχρι και την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Μιλάμε για την ρύθμιση για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, για την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και φυσικά θα παρθούν και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και οι οποίες δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, όπως είναι τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Ειδική Αγωγή, όπως φυσικά και το επίδομα ενοικίου», ανέφερε επακριβώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.





zougla

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

Καλαμαριά: Έρχεται ο Φέρρης στο γήπεδο του Απόλλωνα - Μια συναυλία που θα ταρακουνήσει την πόλη!

17:39 8/8/2026

στο πλαίσιο της περιοδείας «Όσο Θα Γυρίζει Η Γη»

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

Καλαμαριά: Σφραγίστηκε πάρκο, δεν έχει μέρος για τα παιδιά - ''Ο δήμος υποσχέθηκε λύση αλλά μπήκαν λαμαρίνες''

16:05 8/8/2026

Υπογραφές κατοίκων για να παραμείνει χώρος πρασίνου

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

Θεσσαλονίκη: Είχε στην αυλή του δενδρύλλια κάνναβης!

14:43 8/8/2026

τον συνέλαβαν

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναβάλλονται ιερές ακολουθίες

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Κίνδυνος πυρκαγιάς - Αναβάλλονται ιερές ακολουθίες

14:32 8/8/2026

Έκτακτη τροποποίηση προγράμματος...

Καλαμαριά - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για πανηγύρι Σωτήρος: Ευχαριστούμε εργαζόμενους και εθελοντές

Καλαμαριά - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για πανηγύρι Σωτήρος: Ευχαριστούμε εργαζόμενους και εθελοντές

13:55 8/8/2026

Ο Αντιδήμαρχος κος Αθανάσιος Γιαννακός

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου τράκαρε με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου τράκαρε με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε

13:33 8/8/2026

στο πλαίσιο διερεύνησης τροχαίου

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τραγικό - Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

16:34 7/8/2026

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή

Κλασικά Έπιπλα