12 ώρες χωρίς ταξί σήμερα

8/11/2018 03:41    πανελλαδική στάση
Χειρόφρενο σηκώνουν οι οδηγοί ταξί σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από τις 04:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι,  απαντώντας με 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την ίδια ημέρα.

Σε συμμετοχή στην απεργία καλεί και το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης.

«Από το 2011 ο κλάδος μας διάγει έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης. Παρά την υπόγεια πίεση οικονομικοεπιχειρηματικών συμφερόντων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σήμερα έχουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει ισονομία και αναβάθμιση των επιβατικών μεταφορών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Και συνεχίζει: «Στο Υπουργείο Μεταφορών πιστώνεται η δημιουργία αυτού του σύγχρονου πλαισίου που αντανακλά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί αστικής μεταφοράς. Οι διαμεσολαβητικές εφαρμογές που δραστηριοποιούνται στη διασύνδεση επιβατών και οχήματος, σαφώς και δεν κατατάσσεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά σε αυτές που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στην αστική μεταφορά.

Ζητάμε λοιπόν:

Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.

Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης θα είναι παρόν σύσσωμο στο δικαστήριο όλα τα στελέχη των Δ.Σ. των Ρ/Τ διότι είναι κατά της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών δράσεων».Επόμενο Προηγούμενο