Σήμερα η Καλαμαριά γιορτάζει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

4/11/2018 16:20    Δημοτικό Θέατρο

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ, την 30η Οκτωβρίου του 1944, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» Δήμου Καλαμαριάς, πραγματοποιεί εκδήλωση.

Στην εκδήλωση  μνήμης με τίτλο «Επέτειος απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής»  που θα γίνει σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Τριπόλεως και Χηλής), θα μιλήσουν ο Σπύρος Κουζινόπουλος,  δημοσιογράφος και συγγραφέας και ο  Θεοδόσης Τσιρώνης, Δρ. Ιστορίας του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα προβληθούν 32 φωτογραφίες από το βιβλίο του Μουσείου Φωτογραφίας “Η γιορτή της Ελευθερίας. Ο ΕΛΑΣ οργανώνει πάνδημο εορτασμό για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς, 2 Νοεμβρίου 1944″. Επίσης ο Θανάσης Γιώγλου επιμελήθηκε μουσικά το ηχογραφημένο υλικό που θα παρουσιαστεί  και περιλαμβάνει  τραγούδια που γράφτηκαν για την περίοδο της Κατοχής, της Αντίστασης, του Εμφυλίου και Αντάρτικα.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ,  η Μικτή Χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Κούκα θα ερμηνεύσει κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, με θεματικό άξονα «Από το σκοτάδι στη Λευτεριά» ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει το μουσικό σχήμα «Λαϊκά Προάστια» το οποίο θα παρουσιάσει επαναστατικά τραγούδια.


Επόμενο Προηγούμενο
 
Κλασικά Έπιπλα