Μητρόπολη Καλαμαριάς - Φωτο από την εκδήλωση για την 28η Οκτώβρη

3/11/2018 19:16    Προκόπειο

Μια μοναδική μουσική, καλλιτεχνική και εθνική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι, όσοι κατέκλυσαν το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για να παρακολουθήσουν Ειδικό Αφιέρωμα στο Ηρωικό Έπος του '40 με τίτλο «Παιδιά της Ελλάδος, παιδιά».

Μια εκδήλωση, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις ψυχές των γενναίων προγόνων μας, που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, κ. Ιουστίνου, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η ταλαντούχος ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη συνοδευόμενη από τη διεθνούς φήμης πιανίστα Γιάννα Λύκοβα και με τη σύμπραξη της Νεανικής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδη, ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο τραγούδια της εποχής που εξυμνούν και γεραίρουν την αθάνατη ελληνική ψυχή, σαγηνεύοντας το κοινό, προκαλώντας ρίγος, εθνικό παλμό και συγκίνηση.

Η όλη εκδήλωση εμπλουτίστηκε με προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ και απαγγελία κειμένων της βραβευμένης λογοτέχνιδας Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, π. Ιουστίνος, βαθειά συγκινημένος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους συντελεστές και το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο, απευθύνοντας μηνύματα εθνικής ενότητας, συνεργασίας, ελπίδας, προτρέποντας και λέγοντας χαρακτηριστικά «να μείνουμε πιστοί στις ρίζες των προγόνων, δεν χαριζόμαστε σε κανένα, δε χαρίζουμε ούτε έδαφος από τη γη μας, και φυσικά ούτε τη Μακεδονία μας, ούτε το όνομά της, ούτε την ιστορία της, ούτε τη γλώσσα της σε κανένα, ψηλά τις καρδιές και τα λάβαρα, με ελπίδα, χαμόγελο και αγωνιστικό φρόνημα».

Ακολούθως, απένειμε στην κυρία Μελίνα Μποτέλλη την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου του Τραπεζουντίου, εις ένδειξη τιμής για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά της στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Μπακογλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1

paidia tis ellados 1


romfea

Επόμενο Προηγούμενο
 
Κλασικά Έπιπλα