Με πανό στον Λευκό Πύργο διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία

1/11/2018 00:10    για το υπερταμειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου "Γεννηματάς" και στη συνέχεια πορεία προς τον Λευκό Πύργο, στον οποίο ανάρτησαν για λίγα λεπτά ένα τεράστιο πανό, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με αίτημα "την εξαίρεση των νοσηλευτικών και προνοιακών ιδρυμάτων από την εκχώρηση στο Υπερταμείο".

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του "Γεννηματάς", το οποίο μαζί με το "Ιπποκράτειο" και το "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καρπενησίου, το παλιό νοσοκομείο της Άρτας και Προνοιακές Μονάδες (Λάρισα, Καρπενήσι) συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων του δημοσίου που εκχωρούνται στο Υπερταμείο.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία


Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Γεννηματάς" και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως παρότι πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που αναδείχτηκε το θέμα περί της εκχώρησης του "Γεννηματάς", αλλά και άλλων νοσοκομείων στο Υπερταμείο, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία διορθωτική κίνηση, ούτε σε δημοσίευση σε ΦΕΚ ονομαστικά των ακινητων που εκχωρούνται, με εξαίρεση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

"Φοβόμαστε ότι το νοσοκομείο βραχυπρόθεσμα, ενδεχομένως μεσοπρόθεσμα, να περάσει σε ένα άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να αλλάξει ακόμη και χρήση και να βρεθούμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μην ξεχνάτε ότι στη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν έχουμε ζήσει κλείσιμο τεσσάρων νοσοκομείων, το 1996- 1997 του νοσοκομείου στην οδό Φράγκων, που έκλεισε σε ένα βράδυ, το 2012 το Λοιμωδών, το Δερματολογικό και το Παναγία. Κλείσιμο σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή θα λείψουν από τη Θεσσαλονίκη 270 οργανικά κρεβάτια, θα λείψουν 5.000 χειρουργεία που γίνονται ετησίως στο Γεννηματάς και 60.000 νοσηλευόμενοι και 120.000 εξυπηρετούμενοι στα επείγοντα και στα τακτικά ιατρεία. Χώρια που το προσωπικό όλο θα κατανεμηθεί μέσα στα όρια της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), δηλαδή από την Καστοριά έως το Ασβεστοχώρι" πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι με την εκχώρηση των 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο, στα οποία περιλαμβάνονται και νοσοκομεία, "βγαίνει στο σφυρί" η δημόσια υγεία. Μάλιστα επισήμανε ότι τα ακίνητα του δημοσίου παραχωρούνται με δημοσίευση στο ΦΕΚ μόνο με τους κωδικούς κτηματολογίου και όχι ονομαστικά, για να μην μπορεί κανείς Έλληνας πολίτης να ταυτοποιήσει ποια είναι τα ακίνητα και για να μην έχει πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

«Με μεγάλη δυσκολία ανακαλύψαμε ότι είναι τρία μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που εκχωρούνται στο Υπερταμείο. Το νοσοκομείο Γεννηματάς, το Ιπποκράτειο και το Παπαγεωργίου και κανείς δεν ξέρει πόσα άλλα νοσοκομεία είναι σε όλη τη χώρα, γιατί είναι αδύνατον από τους αριθμούς να ταυτοποιήσουμε τα ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα ακίνητα» πρόσθεσε ο κ.Γιαννάκος. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε με πορεία προς τον Λευκό Πύργο όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν τεράστιο πανό, το οποίο όμως σχεδόν αμέσως μετά την ανάρτησή αφαίρεσαν οι φύλακες του μνημείου.

ΠΟΕΔΗΝ - διαμαρτυρία


ant1news

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Η Δήμαρχος στην ΔΕΘ - Συγκινητικές στιγμές με τους Ιάπωνες και τους ''Μίθριους'' (φωτο)

Καλαμαριά: Η Δήμαρχος στην ΔΕΘ - Συγκινητικές στιγμές με τους Ιάπωνες και τους ''Μίθριους'' (φωτο)

20:36 10/9/2026

στο περίπτερο της Ιαπωνίας

Καλαμαριά: Κάτοικοι ζητούν να μη ξεριζωθούν τα ελαιόδεντρα από τη γειτονιά τους!

Καλαμαριά: Κάτοικοι ζητούν να μη ξεριζωθούν τα ελαιόδεντρα από τη γειτονιά τους!

20:04 10/9/2026

αποτελούν μια όαση και τοπόσημο

Καλαμαριά: Η νέα γενιά της Φιλαρμονικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (βιντεο)

Καλαμαριά: Η νέα γενιά της Φιλαρμονικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (βιντεο)

19:53 10/9/2026

Με μουσική και νεανική ενέργεια έδωσε το παρών..

Καλαμαριά: Με την Δήμαρχο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Πόντου, Φοίνικας και ποδηλατόδρομοι στην ατζέντα

Καλαμαριά: Με την Δήμαρχο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Πόντου, Φοίνικας και ποδηλατόδρομοι στην ατζέντα

19:35 10/9/2026

Σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμαριάς..

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

17:27 10/9/2026

το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου για τον Σεπτέμβριο

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

17:08 10/9/2026

πολύ έντονη ήταν η μυρωδιά από το πρωί

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

15:14 10/9/2026

ανοίγουν και επίσημα οι πόρτες των σχολείων

Κλασικά Έπιπλα