Άρης - ΠΑΟΚ 1-2

21/10/2018 21:22    «7 στα 7»! Ο ΠΑΟΚ..
«Διπλό» κορυφής, γοήτρου και «7 στα 7»! Ο ΠΑΟΚ... άλωσε το «Κλ. Βικελίδης» καθώς με 2 γκολ του Πρίγιοβιτς κι ανατροπή, επικράτησε του Άρη με 2-1 και βρέθηκε μόνος πρώτος! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ματέο Γκαρσία.

Σπουδαία νίκη σε ένα ακόμα ντέρμπι πήραν οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, με το τελικό 1-2 να έχει τη «υπογραφή» του Πρίγιοβιτς και το «αποτύπωμα» της εμπειρίας της ομάδας του Λουτσέσκου.

Για τους γηπεδούχους, ο Πάκο Ερέρα επέλεξε το 4-2-3-1 και τον Κουέστα στο τέρμα, τους Τζανακάκη και Βαλεριάνο δεξιά κι αριστερά στην άμυνα και το δίδυμο Βέλεθ-Μαβράι στο κέντρο της. Σιώπης και Μπάσα έπαιξαν στον άξονα, ο Γκάμα πήρε θέση στο δεξί «φτερό», ο Γκαρσία στο αριστερό και ο Ντιγκινί πλαισίωσε τον Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ίδιο σχηματισμό παρέταξε τον Πασχαλάκη στην εστία, τον Μάτος δεξιά στην άμυνα, τον Βιεϊρίνια αριστερά και τους Βαρέλα και Κρέσπο ως στόπερ. Κάνιας και Βέρνμπλουμ αγωνίστηκαν μπροστά τους, ο Ζαμπά με τον Μπίσεσβαρ στις πτέρυγες και ο Πέλκας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

«ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε «ονειρεμένα» για τους γηπεδούχους, πριν καν συμπληρωθούν δυο λεπτά αγώνα! Ο Ματέο Γκαρσία βρήκε τον χώρο να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μάτος να υστερεί και να μην τον μαρκάρει σωστά. Με αυτόν τον τρόπο ο Αργεντινός νίκησε τον Πασχαλάκη στην αριστερή του γωνία για το 1-0.

Το σοκ αποδείχθηκε μεγάλο για τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν έκτοτε να αντιδράσουν, δίχως όμως να τους «βγαίνει» ο τρόπος. Το πρέσινγκ ψηλά «μπλόκαρε» την ανάπτυξη του Άρη, που δυσκολευόταν πολύ να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή του.

Την ώρα που ο Ερέρα έβλεπε τον Βέλεθ να αποχωρεί ως τραυματίας στο 24’, οι Μπάσα και Σιώπης έχαναν τις περισσότερες μονομαχίες στον άξονα και το λάθος γύρισμα του δεύτερου (27’) δοκίμασε την κλάση του Κουέστα. Από το κέντρο ο Έλληνας μέσος γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα, βγάζοντας τον Πρίγιοβιτς απέναντι από τον Ισπανό τερματοφύλακα, που απέκρουσε το βολέ, όπως και την προσπάθεια του Πέλκα στο ριμπάουντ, στη σημαντικότερη στιγμή του ΠΑΟΚ μέχρι την… ισοφάριση.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ (ΔΙΚΑΙΗ) ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Αυτή ήρθε στο 35’, όταν ο Βιεϊρίνια επιχείρησε το γύρισμα μέσα από την περιοχή από αριστερά, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Τζανακάκη και τον Ντοβέρι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς δεν αστόχησε από κει, σκοράροντας για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία. Αυτή διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη των γηπεδούχων και τους τελευταίους να μην καταφέρνουν να δράσουν επιθετικά, παρά μόνο με κόντρες από μακρινές μπαλιές (28’ Γκάμα, 43’ Ντιγκινί).

Η επανέναρξη του αγώνα βρήκε τον Ουάρντα στο γήπεδο αντί του αρνητικού στο πρώτο μέρος Ζαμπά και τον ρυθμό της επίθεσης των «ασπρόμαυρων», αλλά και του παιχνιδιού συνολικά ανεβασμένο. Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, όμως χωρίς πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και με τη μετάβαση των φάσεων από την άμυνα στην επίθεση ευκολότερη, το παιχνίδι έγινε πιο θεαματικό.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ «ΖΩΝΤΑΝΟ»

Η πρώτη σημαντική φάση καταγράφεται στο 65’, όταν ο Ντοβέρι υπέδειξε πέναλτι στο άτσαλο μαρκάρισμα του Ουάρντα στον Γκάμα, σε μια φάση που οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Πασχαλάκης ωστόσο φρόντισε να μην αφήσει την… κουβέντα να αποπροσανατολιστεί από το παιχνίδι, αποκρούωντας εντυπωσιακά με τα πόδια την εκτέλεση του Γιουνές!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναθάρρησε αμέσως, κάτι που φάνηκε στη χαμένη ευκαιρία του Ουάρντα με σουτ σύριζα στο δεξί δοκάρι του Κουέστα (69’), όσο και στην κεφαλιά του Μάτος (75’). Συνολικά οι φιλοξενούμενοι έψαξαν με μέθοδο το γκολ της ανατροπής, την ώρα που ο Άρης συνέχισε το παιχνίδι της κόντρας, δίχως όμως τους Γκαρσία και Γκάμα σε καλή μέρα και σωστές επιλογές.

ΞΑΝΑ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ΞΑΝΑ ΝΙΚΗ

Τελικά η ανατροπή ήρθε, με τον ίδιο σκόρερ (Πρίγιοβιτς) και πολλά αμυντικά λάθη. Στο 84’ ο Ελ Καντουρί γύρισε παράλληλα στο κέντρο της άμυνας των «κίτρινων», ο Σέρβος φορ κυριάρχησε επί του Σόουζα και πέφτωντας νίκησε με πλασέ από πολύ κοντά τον ανήμπορο να αντιδράσει Κουέστα, «γράφοντας» το 1-2 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα.

MVP: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στο ντέρμπι. Δίχως να αφήσει καμία στιγμή να πάει χαμένη ήταν απόλυτα ψύχραιμος για την ισοφάριση με το πέναλτι κι έδρασε ως κλασικός φορ στο 1-2, νικώντας κατά κράτος συνολικά την άμυνα του Άρη σε όλο το παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μανώλης Σιώπης ήταν το «μηχανάκι» που έχουμε συνηθίσει στο δεύτερο μέρος, βοηθώντας κι επιθετικά μάλιστα με κάθετες μπαλιές και σωστές επιλογές δημιουργικά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σόουζα έκανε αρκετά λάθη στο διάστημα που αγωνίστηκε ως αντικαταστάτης του τραυματία Βέλεθ. Φάνηκε να μπήκε «κρύος», μάλλον φυσιολογικά, ενώ είναι μέσα στη φάση του δεύτερου γκολ του Πρίγιοβιτς.

Το «στραγάλι»: Ο Ιταλός Ντοβέρι κλήθηκε να αποφασίσει σε δυο κρίσιμες φάσεις και δη πέναλτι. Στην υπόδειξη αυτής υπέρ του ΠΑΟΚ στο χέρι του Τζανακάκη, ο μπακ των γηπεδούχων δεν μαζεύει το χέρι, δίνοντας το δικαίωμα στον διαιτητή να εντοπίσει πρόθεση να κόψει τη μπάλα. Σε αυτό υπέρ του Άρη είναι μάλλον αυστηρό το σφύριγμα για φάουλ του Ουάρντα, αν και ο Αιγύπτιος δεν πάει στη μπάλα ξεκάθαρα. Κατά τ’ άλλα δεν είχε προβλήματα στην τήρηση του πειθαρχικού ελέγχου.

Το «ταμείο» του gazzetta: Με το «τρίποντο» ο ΠΑΟΚ πάει πρώτος με 19 στη βαθμολογία, καταγράφοντας άλλη μια σπουδαία νίκη σε ντέρμπι. Από την πλευρά του ο Άρης υστέρησε στο κομμάτι της επίθεσης και γι’ αυτό θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί κυρίως, παρά για το ότι μένει στους 12 πόντους.

* Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Βασίλη Ζαλημίδη, συνθέτη κι ερμηνευτή του ύμνου του Άρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών στις 11 Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Σόουζα), Μαβράι, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκαρσία, Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης).


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

Καλαμαριά: Με εντολή Αράπογλου σταματούν οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο

21:10 16/2/2024

Στα άκρα οδηγείται η υπόθεση

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Καλαμαριά: Δείτε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου

20:53 16/2/2024

τακτική και έκτακτη συνεδρίαση

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

19:00 16/2/2024

Παρασκευή 16/02, Σάββατο 17/02 και Κυριακή 18/02

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Καλαμαριά: Τρεις πολιτικοί γάμοι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

22:57 15/2/2024

στη γιορτή των ερωτευμένων

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

Καλαμαριά: 7 ώρες χωρίς ρεύμα αύριο - Δείτε ποιους αφορά!

21:39 15/2/2024

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

Καλαμαριά: Έκλεψαν τρία φαρμακεία σε λίγες ώρες

21:26 15/2/2024

εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

Ανθοδέσμη έκπληξη με λουλούδια απ'όλη την Καλαμαριά κοσμεί το γραφείο της δημάρχου

17:51 15/2/2024

Υπηρεσία Πρασίνου

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

Αγίου Βαλεντίνου: Ανθοδέσμη πιτόγυρο 8,5 κιλών για ερωτευμένους!!!

21:58 14/2/2024

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται μέτρα για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου

21:23 14/2/2024

Κάμερες, ιδιωτικοί φύλακες ασφάλειας ..

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για ναρκωτικά - Βρέθηκαν χάπια και δέματα κάνναβης σε σπίτι (φωτο)

20:51 14/2/2024

Δίωξη Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα