''ΟΧΙ'' Καϊτεζίδη στην πρόταση της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

19/10/2018 19:32    ανακοίνωση
Στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνει τελικά ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση που τού έγινε από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατέβει υποψήφιος στον δήμο Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

«Ο δήμος μου και η αγάπη των συμπολιτών μου είναι ο οδηγός μου και στις επόμενες εκλογές. Τα λόγια αυτά είπα και στον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντησή μας με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που με εμφάνιζαν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καϊτεζίδης.

«Με τους συνεργάτες μου, κυρίως όμως με όλους τους συνδημότες μου συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε κάθε γωνιά του μεγάλου μας δήμου», τονίζει ο κ. Καϊτεζίδης και προσθέτει: «Προχωράμε ενωμένοι και δημιουργικοί. Πιο πολλοί από κάθε άλλη φορά. Με κοινή στέγη έναν μεγάλο συνδυασμό, που τους χωρά όλους. Με την εμπιστοσύνη του κόσμου δίπλα στους συνδημότες μας, όπως πάντοτε».

Ο κ. Καϊτεζίδης κάλεσε για αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, τη δημοτική του ομάδα «Δύναμη Ενότητας» σε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο του Πανοράματος, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοτικούς του συμβούλους για την  απόφασή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και να μην αποδεχτεί την πρόταση για τον κεντρικό δήμο.

Στις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Καϊτεζίδης για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένα ψηφοδέλτιο με ενωτικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Η κίνηση όμως του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Ορφανού, να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, λέγοντας πως είναι «προσωπική απόφαση» και πως είναι έτοιμος για «συμμαχίες και συγκρούσεις» τον οδήγησαν στο να απαντήσει αρνητικά.

Εκτός από τον Γιώργο Ορφανό έχουν ανακοινώσει ήδη υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού - Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, Ιωάννης Νασιούλας και η Μαρία Ιωαννίδου με την παράταξη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Τον δήμο Θεσσαλονίκης διεκδικούν επίσης ο πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην υπουργός, Σπύρος Βούγιας, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, Νίκο Νυφούδη.

Μετά την 28η Οκτωβρίου αναμένονται εξελίξεις και στη διοικούσα παράταξη «Πρωτοβουλία» καθώς ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στον κεντρικό δήμο.

Ο κ. Μπουτάρης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις επόμενές του κινήσεις και, όπως είπε, μετά το εορταστικό τριήμερο της 26ης-28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενόψει των εκλογών του 2019.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

14:21 10/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

12:14 10/6/2025

Εκτός λειτουργίας το ΚΔΑΥ της Θέρμης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 10/6/2025

Τρίτη 10/6

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 9/6/2025

Τετάρτη 11/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 9/6/2025

Δευτέρα 9/6

Οι Locomondo Live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Οι Locomondo Live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

20:00 8/6/2025

13/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 8/6/2025

Κυριακή 8/6

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

20:00 7/6/2025

Πέμπτη 19/6

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

Plastira Project–Η Πλαστήρα πεζοδρομείται και ζωντανεύει με όχημα την τέχνη

15:05 7/6/2025

14/06 - 15/06

Κλασικά Έπιπλα